Nem lehetne cigizni az autókban

Szlovákiában törvénnyel tiltaná meg a dohányzást azokban az autókban az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek, amelyekben 18 évesnél fiatalabb személyek utaznak, írja az Új Szó.

A javaslatot Eva Horváthová, Igor Matovič és Miroslav Kadúc terjesztette be. A javaslattól azt remélik, hogy sikerül csökkenteni a passzív dohányzás káros hatásait, így mérsékelni a korai elhalálozások, és a gyerekeknél kialakuló súlyos betegségek számát. A törvény beterjesztői ugyanolyan bírsággal sújtanák az ilyen kocsikban dohányzókat, mint a fiatalkorúaknak dohányterméket eladókat, azaz 497 euróig rúgó pénzbüntetéssel.

Kitekintő / Új Szó

Felkapott hírek

Friss hírek

eu usa_1371

Németország a szabadkereskedelem mellett érvelt

Tovább kell erősíteni az utóbbi évtizedekben kifejlődött nemzetközi kereskedelmi rendszert, és mindenkinek be kell látnia, hogy a piacok nyitottságával és a kereskedelem szabadságával jár a legjobban - mondta pénteken Peter Altmaier német gazdasági miniszter az amerikai védővámokkal kapcsolatban.

Read More »
eu_orosz

Az EU nekimegy Oroszországnak a mérgezéses ügy miatt

Az európai uniós állam- és kormányfők kétnapos brüsszeli csúcstalálkozóján elfogadott zárónyilatkozat szerint "nagyon valószínű", hogy Oroszország a felelős Szergej Szkripal egykori orosz kettős ügynök és lánya március eleji angliai megmérgezéséért. A találkozón több uniós tagállam is bejelentette, hogy orosz diplomaták kiutasítását fontolgatja.

Read More »