Példamutató a magyar-szlovén együttműködés a nemzetiségi politikában

Példamutató az együttműködés Magyarország és Szlovénia között a nemzetiségi politikában – hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken, miután szlovén nemzetiségi vezetőkkel találkozott Szentgotthárdon.

Soltész Miklós kiemelte: idén 40 százalékkal emelkedett az a költségvetési forrás, amelyből a Magyarországon élő tizenhárom nemzetiség, köztük a szlovének támogatásban részesülnek. Ezen belül egy 450 millió forintos keretet is elkülönítettek, amelyet az országos nemzetiségi önkormányzatok – a pályázati lehetőségeken túl – saját döntésük alapján használhatnak fel.

Hozzáfűzte: ez az összeg a szlovén nemzetiség esetében ebben az évben 12-16 millió forintot jelenthet, amelyet akár a rövidesen induló uniós programok önrészeként is felhasználhatnak.

Kitekintő / Vajma.info

Felkapott hírek

Friss hírek

syria

Egyre csak nő a feszültség a török offenzíva miatt

Szíriából kilőtt rakéták csapódtak be vasárnapra virradóra a dél-törökországi Kilis tartomány területén, miután a török hadsereg hadműveleteket kezdett a kurdok felügyelete alatt álló Afrín térségében. A török haderő vasárnap a szárazföldi hadműveletet is megindította, Franciaország pedig az ENSZ Biztonsági Tanácsának sürgős összehívását kérte, amely hétfőn össze is ül.

Read More »