Példamutató a magyar-szlovén együttműködés a nemzetiségi politikában

Példamutató az együttműködés Magyarország és Szlovénia között a nemzetiségi politikában – hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken, miután szlovén nemzetiségi vezetőkkel találkozott Szentgotthárdon.

Soltész Miklós kiemelte: idén 40 százalékkal emelkedett az a költségvetési forrás, amelyből a Magyarországon élő tizenhárom nemzetiség, köztük a szlovének támogatásban részesülnek. Ezen belül egy 450 millió forintos keretet is elkülönítettek, amelyet az országos nemzetiségi önkormányzatok – a pályázati lehetőségeken túl – saját döntésük alapján használhatnak fel.

Hozzáfűzte: ez az összeg a szlovén nemzetiség esetében ebben az évben 12-16 millió forintot jelenthet, amelyet akár a rövidesen induló uniós programok önrészeként is felhasználhatnak.

Kitekintő / Vajma.info

Felkapott hírek

Friss hírek

Berlin, 2017. november 20.
Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke nyilatkozik Berlinben 2017. november 19-én, miután a Szabaddemokrata Párt (FDP) kivonult a tárgyalásokról, és ezzel kudarcba fulladtak a kormányalakítás céljával tartott négypárti koalíciós egyeztetések. (MTI/EPA/Christian Bruna)

Megbukott Angela Merkel koalíciós terve

Kudarcba fulladtak vasárnap késő este Berlinben az egyeztetések a CDU/CSU jobbközép pártszövetség, a liberális FDP és a Zöldek első közös kormányának megalakításáról, mert az FDP kivonult a tárgyalásokról. Ezután Angela Merkel kancellár hétfő hajnali sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a tárgyalások kudarcáról tájékoztatja Frank-Walter Steinmeier államfőt.

Read More »