Kétmillióan szoktak le a cigiről

Mintegy kétmillió ukrán hagyta abba a dohányzást az utóbbi hat évben – állítja Mikola Poliscsuk volt egészségügyi miniszter.

A miniszter elmondása szerint statisztikai adatok kimutatták, hogy csökkent a többnyire dohányzás okozta betegségekben való elhalálozások száma – írja a Podrobnosti.ua internetes hírportál.

Elmondása szerint atherosclerosisban 2005-ben közel 28 ezren vesztették életüket, míg 2012-ben 19 ezren. Légzőszervi megbetegedésekben 2005-ben 19 ezren, míg 2012-ben 10 ezren haltak meg.

Kárpátinfo.net

Felkapott hírek

Friss hírek

eu usa_1371

Németország a szabadkereskedelem mellett érvelt

Tovább kell erősíteni az utóbbi évtizedekben kifejlődött nemzetközi kereskedelmi rendszert, és mindenkinek be kell látnia, hogy a piacok nyitottságával és a kereskedelem szabadságával jár a legjobban - mondta pénteken Peter Altmaier német gazdasági miniszter az amerikai védővámokkal kapcsolatban.

Read More »
eu_orosz

Az EU nekimegy Oroszországnak a mérgezéses ügy miatt

Az európai uniós állam- és kormányfők kétnapos brüsszeli csúcstalálkozóján elfogadott zárónyilatkozat szerint "nagyon valószínű", hogy Oroszország a felelős Szergej Szkripal egykori orosz kettős ügynök és lánya március eleji angliai megmérgezéséért. A találkozón több uniós tagállam is bejelentette, hogy orosz diplomaták kiutasítását fontolgatja.

Read More »