Szabadka: Kezdeményezik az orosz nyelv újbóli iskolai oktatását

A Szerbiai Oroszok Pártjának szabadkai városi bizottsága kezdeményezi, hogy az orosz nyelvű oktatást ismét vezessék be a helyi általános és középiskolákban, közli a subotica.com.

Aleksandra Bukvić, a párt elnöke elmondta, tárgyalt Modest Dulić polgármesterrel, valamint dr. Etela Jerinkićtyel, a szabadkai városi tanács oktatási ügyekkel megbízott tagjával, s kedvező válaszokat kapott. Még Žarko Obradović oktatási miniszter reakciójára várnak.

A kezdeményezők szerint sok fiatal érdekelt az orosz nyelv tanulásában, akár kötelező, akár válaszható tantárgyként. Hamarosan egy munkacsoportot alakítanak, amelynek feladata lesz a terv kidolgozása.

Kitekintő / Vajdaság Ma

Felkapott hírek

Friss hírek

Leo-Varadkar-700x466_cut

Írországnak annyira kellett a Brexit, mint egy púp

Bár sokáig úgy tűnt, hogy a Brexit-számla kifizetése lesz a kilépési folyamat kritikus pontja, a témában már körvonalazódik a megegyezés, a britek várhatóan 2064-ig fizetni fognak. Az ír-északír határ kérdésében viszont még mindig nem látszik a megoldás: Leo Varadkar, Írország miniszterelnöke hangos nemtetszését fejezte ki Theresa May azon terve kapcsán, hogy előzetes regisztrációhoz kötnék a határátlépést.

Read More »