Drága Olvasók,

a Kitekintő közel tíz év működés után a jelenlegi szerkesztőség által 2016. június 30-án frissül utoljára. A nem túl távoli jövőben ugyanezen domain alatt, de más formában, más szerkesztőség által külgazdasági tematikájú portál érkezik. Velük együtt reméljük, hogy nem maradnak sokáig külpolitikai tartalom nélkül!

Köszönjük hosszú éveken át tartó hűségüket, őszintén hálásak vagyunk, hogy velünk voltak.

üdvözlettel,
Kitekintő.hu csapata

Bejegyezték az EMNP-t

Háromszék | 2011. szeptember 17., szombat

Már szeptember 16-án – a bejegyzés másnapján – elkezdődik a néppárti szervezkedés Gyergyószentmiklóson. Egyelőre nem beszélnek az elnökjelölt(ek)ről.

Bejegyezték az Erdélyi Magyar Néppártot. Az alakulat létrehozását kezdeményező Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöksége és országos választmánya szeptember 16-17-én ülésezik Gyergyószentmiklóson. Itt meghallgatják a bejegyzésről szóló beszámolót, és stratégiai partnerség kialakításáról döntenek az Erdélyi Magyar Néppárttal.

Még nem világos, ki vállalja majd az EMNP elnöki tisztségét. Tőkés László már jelezte, nevét adja a párthoz, támogatja az új alakulatot, de elnökségét nem vállalja, az EMNT ügyvezető elnöke, Toró T. Tibor szerint pedig egyelőre túl korai még erről beszélni. Minden esetre a párt első kongresszusát az év végén, vagy jövő év elején tartják meg.

A párt két kiemelt célja: az autonómiaprogramok következetes képviselete, illetve visszacsábítani a politikai közéletbe azt a félmillió magyar választópolgárt, aki az elmúlt húsz évben kiábrándult, eltávolodott, mondta Toró T. Tibor.