Bejegyezték az EMNP-t

Már szeptember 16-án – a bejegyzés másnapján – elkezdődik a néppárti szervezkedés Gyergyószentmiklóson. Egyelőre nem beszélnek az elnökjelölt(ek)ről.

Bejegyezték az Erdélyi Magyar Néppártot. Az alakulat létrehozását kezdeményező Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöksége és országos választmánya szeptember 16-17-én ülésezik Gyergyószentmiklóson. Itt meghallgatják a bejegyzésről szóló beszámolót, és stratégiai partnerség kialakításáról döntenek az Erdélyi Magyar Néppárttal.

Még nem világos, ki vállalja majd az EMNP elnöki tisztségét. Tőkés László már jelezte, nevét adja a párthoz, támogatja az új alakulatot, de elnökségét nem vállalja, az EMNT ügyvezető elnöke, Toró T. Tibor szerint pedig egyelőre túl korai még erről beszélni. Minden esetre a párt első kongresszusát az év végén, vagy jövő év elején tartják meg.

A párt két kiemelt célja: az autonómiaprogramok következetes képviselete, illetve visszacsábítani a politikai közéletbe azt a félmillió magyar választópolgárt, aki az elmúlt húsz évben kiábrándult, eltávolodott, mondta Toró T. Tibor.

Háromszék

Felkapott hírek

Friss hírek

uber_621

Dániában is feladta az Uber

Az Uber 2014 novemberében jelent meg az 5,7 milliós lélekszámú Dániában. Jelenleg kétezer sofőrt foglalkoztat, és mintegy 300 ezren töltötték le okostelefonjukra a szolgáltatás igénybe vételéhez szükséges applikációt.

Read More »