Bejegyezték az EMNP-t

Már szeptember 16-án – a bejegyzés másnapján – elkezdődik a néppárti szervezkedés Gyergyószentmiklóson. Egyelőre nem beszélnek az elnökjelölt(ek)ről.

Bejegyezték az Erdélyi Magyar Néppártot. Az alakulat létrehozását kezdeményező Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöksége és országos választmánya szeptember 16-17-én ülésezik Gyergyószentmiklóson. Itt meghallgatják a bejegyzésről szóló beszámolót, és stratégiai partnerség kialakításáról döntenek az Erdélyi Magyar Néppárttal.

Még nem világos, ki vállalja majd az EMNP elnöki tisztségét. Tőkés László már jelezte, nevét adja a párthoz, támogatja az új alakulatot, de elnökségét nem vállalja, az EMNT ügyvezető elnöke, Toró T. Tibor szerint pedig egyelőre túl korai még erről beszélni. Minden esetre a párt első kongresszusát az év végén, vagy jövő év elején tartják meg.

A párt két kiemelt célja: az autonómiaprogramok következetes képviselete, illetve visszacsábítani a politikai közéletbe azt a félmillió magyar választópolgárt, aki az elmúlt húsz évben kiábrándult, eltávolodott, mondta Toró T. Tibor.

Háromszék

Felkapott hírek

Friss hírek

putyin_1900

Stratégiát váltott Putyin, gyakorlatilag újabb két tartományt bukott Ukrajna

A müncheni biztonsági konferencián ugyan megállapodás született a nehézfegyverek visszavonásáról, de ezzel egyidőben Putyin egy olyan rendeletet írt alá, mely legitimizálja az önhatalmúlag kikiáltott Donyecki és Luhanszki Népköztársaságok okiratait, amivel a területek lakói szabadon utazhatnak Oroszország területére, munkát vállalhatnak és tanulhatnak is ott.

Read More »