Újra lesz környezetvédelmi minisztérium Szlovákiában

76 képviselő újra megszavazta a környezetvédelmi minisztérium létrehozásáról szóló törvényt a pozsonyi parlament mai ülésén, letörve ezáltal Ivan Gašparovič államfő vétóját.

A minisztériumot a Most-Híd jelöltje fogja vezetni, neve egyelőre nem ismert.

Bugár Béla, a párt elnöke szerint az államfő azzal, hogy nem nem írta alá a törvényt, magára vállalta a felelősséget a tárca létrejöttének fékezéséért az árvizek és a földcsuszamlások idején. A környezetvédelmet jelenleg Simon Zsolt felügyeli, mezőgazdasági miniszterként. “Nem lehetséges, hogy Simon egyszerre két olyan minisztériumot vezessen, ahol csupa probléma van” – mondta.

A két minisztériumot július 1-jei hatállyal vonta össze az előző kormány.

Kitekintő / Új Szó

Felkapott hírek

Friss hírek

Pristina, 2018. április 26.
Hashim Thaci koszovói elnök (j) és Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke megbeszélést folytat Pristinában 2018. április 26-án. (MTI/EPA/Petrit Prenaj)

Koszovó elsődleges célja a teljes jogú EU-tagság elnyerése

Főként Koszovó európai integrációjáról, de a vízumliberalizációról és a Szerbiával fenntartott kapcsolat rendezéséről is tárgyalt csütörtökön Pristinában Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke és Hashim Thaci koszovói elnök, s utóbbi leszögezte: Pristina számára továbbra is a teljes jogú európai uniós tagság elnyerése a legfontosabb cél.

Read More »
Phenjan, 2018. április 10.
Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke (k) a párt központi bizottsága politikai bizottságának ülésén Phenjanban 2018. április 9-én. (MTI/EPA/KCNA)

Kim Dzsong Un egy nagy kérdőjel az USA számára

Az amerikai hírszerzési szakértők gőzerővel próbálják felvázolni Kim Dzsong Un személyiségét, hogy Donald Trump elnök tudja, tulajdonképpen kivel készül tárgyalóasztalhoz ülni. Az elemzők azonban óriási kihívással szembesülnek, ugyanis a titokzatos észak-koreai diktátorról nagyon kevesen tudnak bármi érdemlegeset.

Read More »