2010: nyit az első McDonald’s Kárpátalján

A határ menti Csapon már májusban megnyílik Kárpátalja első McDonald’s gyorsétterme – jelentette az UA-reporter.com internetes hírportál.

A híradás szerint a városközpontban már megtalálták az erre alkalmas épületet, és 50 évre bérleti szerződést kötöttek. Miután a vállalat magyarországi leányvállalata szándékozik éttermeket nyitni ebben a régióban, mintegy 20 csapi fiatal máris elutazott Budapestre, ahol felkészítésen, tréningen vesznek részt.

Mint Kovács Sándor, a McDonald’s Hungary Kft. igazgatója elmondta, Kárpátalja Ukrajna és Európa központi térségének egyetlen olyan régiója maradt, ahol még nem nyílt McDonald’s. A cég ukrajnai leányvállalata az ua-reporter.com információi szerint már néhány évvel ezelőtt kísérletet tett az étteremnyitásra, ám nem tudtak megállapodni az ungvári hatóságokkal.

A tervek szerint az év végéig Nagyszőlősön és Beregszászban is nyílna egy-egy étterem.

A hasonló ukrajnai éttermektől a most nyílók az étlap nyelvében térnek majd el. A vállalat szabályzata szerint az ugyanis kizárólag magyar lehet. A híradások szerint lesznek majd bizonyos különbségek a kínálatban is. A hagyományos hamburger és bigmac mellett a "magyar" gyorsétteremben a "magyar konyha megszokott ételei" is szerepelnek majd, mint például a Túró Rudi, közölték a csapi önkormányzatnál.

Kitekintő / Kárpátalja

Felkapott hírek

Friss hírek

brexit-wall

A kompromisszum megszületett, de megoldás nincs az ír határkérdésre

A hétfőn reggel elfogadott jogi tervezet magában foglalja majd azt a London által korábban élesen elutasított rendelkezést, amelynek értelmében Észak-Írország továbbra is részese lenne a vámuniónak, illetve a belső piaci szabályozás is érvényes maradna rá, amíg nem találnak ki más megoldást a fizikai határellenőrzés visszaállításának elkerülésére az Ír-szigeten.

Read More »