2010: nyit az első McDonald’s Kárpátalján

A határ menti Csapon már májusban megnyílik Kárpátalja első McDonald’s gyorsétterme – jelentette az UA-reporter.com internetes hírportál.

A híradás szerint a városközpontban már megtalálták az erre alkalmas épületet, és 50 évre bérleti szerződést kötöttek. Miután a vállalat magyarországi leányvállalata szándékozik éttermeket nyitni ebben a régióban, mintegy 20 csapi fiatal máris elutazott Budapestre, ahol felkészítésen, tréningen vesznek részt.

Mint Kovács Sándor, a McDonald’s Hungary Kft. igazgatója elmondta, Kárpátalja Ukrajna és Európa központi térségének egyetlen olyan régiója maradt, ahol még nem nyílt McDonald’s. A cég ukrajnai leányvállalata az ua-reporter.com információi szerint már néhány évvel ezelőtt kísérletet tett az étteremnyitásra, ám nem tudtak megállapodni az ungvári hatóságokkal.

A tervek szerint az év végéig Nagyszőlősön és Beregszászban is nyílna egy-egy étterem.

A hasonló ukrajnai éttermektől a most nyílók az étlap nyelvében térnek majd el. A vállalat szabályzata szerint az ugyanis kizárólag magyar lehet. A híradások szerint lesznek majd bizonyos különbségek a kínálatban is. A hagyományos hamburger és bigmac mellett a "magyar" gyorsétteremben a "magyar konyha megszokott ételei" is szerepelnek majd, mint például a Túró Rudi, közölték a csapi önkormányzatnál.

Kitekintő / Kárpátalja

Felkapott hírek

Friss hírek

Angela Merkel német kancellár (j) és Sebastian Kurz osztrák kancellár sajtóértekezletet tart a berlini kancellári hivatalban 2018. január 17-én. (MTI/EPA/Clemens Bilan)

Összecsapott Merkel és Kurz menekültügyben

A német és az osztrák kormány egyetért abban, hogy a migrációs válság megoldásához elengedhetetlen az uniós külső határ védelme és a menekültek támogatása helyben, a hazájuk közelében, a menekültek EU-n belüli elosztását szabályozó kvóták ügyét viszont eltérően ítélik meg.

Read More »
brexit_640

Juncker tárt karokkal várja vissza a briteket az EU-ba

Nem lehet akadálya, hogy az Egyesült Királyság végül tagja maradjon az Európai Uniónak, amennyiben a britek esetleg meggondolják magukat - jelentette ki szerdán Strasbourgban Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, hozzáfűzve, ha nem is így történik, szeretné, hogy a szigetország egyszer visszatérjen az EU-ba.

Read More »