Toró T. Tibor: eltántorítaná az RMDSZ a Néppárt szavazóit

Az időközi polgármester-választás eseményeit értékelték Kovásznán az Erdélyi Magyar Néppárt képviselői, melyen részt vett a politikai alakulat elnöke Toró T. Tibor is. A Néppárt országos vezetője sajnálattal állapította meg, hogy a magyar–magyar versenyben nem a jelöltek programjáról szólt a vita.

Mint mondta, az RMDSZ ahelyett, hogy meggyőzni próbálta volna a kovásznaiakat, inkább tisztességtelen eszközökkel – az etnikai kártya kijátszásával – igyekezett eltántorítani a Néppártra szavazó polgárokat. A Néppárt által írt közleményben kifejtették: „A romániai demokrácia szégyenfoltjaként, Kovásznán rendőrségi zaklatás szenvedőalanya volt a Néppárt.” Ennek ellenére az elnök abbéli reményének adott hangot, hogy minél több kovásznai elmegy vasárnap választani és pecsétjét az erdélyi magyar alternatívára adja.

A házkutatással kapcsolatosan Thiesz János, az RMDSZ jelöltje korábban kifejtette: a szövetség elhatárolódik attól, hogy politikai megrendelésre történt volna a dolog. Tamás Sándor, az RMDSZ háromszéki területi szervezetének elnöke pedig röviden így reagált a vádakra: „így jár az, aki szesz- és dohányáru-kereskedőkkel társul.” Mint ismeretes a házkutatást azért tartották, mert a Néppárt által bérelt ingatlan tulajdonosa ellen vizsgálódtak, aki ellen 2011-ben indult bűnvádi eljárás.

Kitekintő / Székelyhon.ro

Felkapott hírek

Friss hírek