Börtön, pénzbírság és ostorozás a meztelen táncért

Négy fiatalt ítélt el egy szaúd-arábiai bíróság, amiért meztelenül táncoltak egy autó tetején. Börtönböntetést, pénzbírságot, és ostorozást szabtak ki rájuk.

Négy fiatal férfit ítélt börtönbüntetésre illetve szabott ki rájuk pénzbírságot és ostorozást egy szaúd-arábiai bíróság, mert a fiúk egy autó tetején táncoltak meztelenül tavaly télen, amikor egy táborban gyűltek össze a hétvégére, írja a Gulf News az Okazra hivatkozva.

A legsúlyosabb büntetés, amit az egyik elkövetőre rótt ki a bíróság a szemérmetlen viselkedés miatt, tíz év börtönben, ötvenezer szaúdi rijál pénzbírság (mintegy hárommillió forint), valamint kétezer ostorcsapás. Egy másik fiú hét év börtönre, pénzbüntetésre és szintén kétezer ostorcsapásra számíthat, míg ketten öt-öt év börtönbüntetést, pénzbírságot, és fejenként ezerkétszáz ostorcsapást kaptak.

A társadalom körében nagy felháborodást keltett ez az „erkölcstelen és dekadens” viselkedés, amelyről az interneten is keringett egy videó. A bűntett helyszínéül szolgáló autót már elkobozták.

A négy vádlottnak lehetősége van fellebbezésre, azonban ezzel az ügyész is szeretne élni, hiszen szerinte a döntés túl engedékenyre sikerült. 

Lorencsics Emese

Felkapott hírek

Friss hírek

Mihai Tudose

Megvan az új román kormányfő, máris szétszedi a sajtó

Klaus Iohannis román államfő bejelentette, hogy megbízta kormányalakítással hétfőn Mihai Tudosét, akit az eddig is kormányzó PSD-ALDE szociálliberális koalíció javasolt a miniszterelnöki posztra. A keddi román lapokban megjelent véleménycikkek szerzői a miniszterelnök-jelölt állítólagos titkosszolgálati kötődéseit kommentálták.

Read More »