Irak: amerikai őrizetben az iráni konzulátus alkalmazottai

Amerikai katonák Irakban csütörtökön őrizetbe vették az erbíli iráni konzulátus öt alkalmazottját.

Az IRNA hivatalos teheráni hírügynökség jelentése szerint a kurdisztáni Erbílben hajnalban amerikai katonák lefegyverezték az iráni képviselet őreit, és behatoltak a konzulátusra, ahol minden magyarázat nélkül őrizetbe vettek öt alkalmazottat.

Elvették tőlük személyes tárgyaikat és okmányaikat. Az al-Irakíja tévéállomás beszámolója szerint az amerikai erők lefoglalták a hivatalban található számítógépeket és dokumentumokat. Egy kurd rádió pedig azt közölte, hogy az iráni épület további őrzését a kurd biztonsági erők vették át, miután az amerikai erők távoztak.

Amerikai tisztviselők rendszeresen azzal vádolják a síita Iránt, hogy beavatkozik Irak belügyeibe, ahol jelenleg a korábban elnyomott többség, a síiták vannak hatalmon.

InfoRadio, HírTV, MR

Felkapott hírek

Friss hírek

syria

Egyre csak nő a feszültség a török offenzíva miatt

Szíriából kilőtt rakéták csapódtak be vasárnapra virradóra a dél-törökországi Kilis tartomány területén, miután a török hadsereg hadműveleteket kezdett a kurdok felügyelete alatt álló Afrín térségében. A török haderő vasárnap a szárazföldi hadműveletet is megindította, Franciaország pedig az ENSZ Biztonsági Tanácsának sürgős összehívását kérte, amely hétfőn össze is ül.

Read More »