Dél-Afrika: élet a világbajnokság után

Jan van Riebeeck megérkezik a Tábla-öbölbe 1652-ben (Charles D. Bell festménye). Dél-Afrikát eredetileg a hollandok gyarmatosították.
 
Jan van Riebeeck megérkezik a Tábla-öbölbe 1652-ben (Charles D. Bell festménye). Dél-Afrikát eredetileg a hollandok gyarmatosították.
Jan van Riebeeck megérkezik a Tábla-öbölbe 1652-ben (Charles D. Bell festménye). Dél-Afrikát eredetileg a hollandok gyarmatosították. Az apartheid-rendszer egyik emléke, a kétnyelvű felirat elég egyértelmű: csak fehéreknek. Dél-Afrika a világűrből Pretoria látképe. A város Dél-Afrika három fővárosának egyike: itt van a kormány székhelye is A kormány székhelye: a Union Buildings Pretoriában Durban az Indiai-óceán partján fekszik, fontos kereskedelmi központ, és a szörfösök egyik kedvenc helye, bár a cápatámadások sem ritkák Dél-Afrika legismertebb települése, Fokváros látképe A fokvárosi városháza épülete A Tábla-hegy látképe, azon ritka napok egyikén, amikor nem borítja felhő a Fokváros fölé magasodó képződményt A Jóreménység foka, Afrika legdélibb pontja Johannesburg látképe Dél-Afrika adott otthont 2010-ben a FIFA labdarúgó-világbajnokságának A Drakensberg-hegység, Dél-Afrika legmagasabb hegylánca. A páratlan szépségű vidék ma már nemzeti park Színes házak a Drakensberg-hegységben A Robben-szigeti börtön: Dél-Afrikában borzalmas a közbiztonság, az ország második helyen áll az ezer főre jutó gyilkosságok listáján, illetve itt követik el a legtöbb nemi erőszakot.
Fotó:
Wikimedia commons / cc
Kapcsolódnak
Böngésszen további galériáink között!