Lezárult az első félév

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája és a Külügyminisztérium által indított Mi vagyunk Európa! 2 program keretében március és június között ez idáig 12 iskolanap került megrendezésre. A Pécsi 500. Számú Angster József Szakképző iskolában két épületben két külön esemény volt, így valójában 13 helyszínen zajlottak a programok.

Az iskolanapokon az első félévben 6520 diák (195 csapat) és 570 pedagógus vett részt.

Mind a diákok, mind pedig a pedagógusok nagy lelkesedéssel vettek részt a programban, így igazi közösség formáló iskolanapok zajlottak az intézményekben.

A programban részt vevő iskolák 100 000 Ft-os vásárlási utalványt kaptak ajándékba, az első helyezett csapatok 60 000 Ft-os jutalomban részesülnek, amelyet szabadon használhatnak fel valamilyen közösségi programra, a második helyezettek 40 000 Ft, míg a harmadik helyezettek 30 000 Ft összeget költhetnek el ugyan ilyen módon. Extra jutalom az első helyezett csapatoknak, hogy részt vehetnek egy EU tanórával egybekötött budapesti osztálykiránduláson az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének támogatásával.

Szeptembertől újra indul a roadshow, 17 helyszínen kerülnek még megrendezésre iskolanapok.

Kitekintő

Felkapott hírek

Friss hírek

Leo-Varadkar-700x466_cut

Írországnak annyira kellett a Brexit, mint egy púp

Bár sokáig úgy tűnt, hogy a Brexit-számla kifizetése lesz a kilépési folyamat kritikus pontja, a témában már körvonalazódik a megegyezés, a britek várhatóan 2064-ig fizetni fognak. Az ír-északír határ kérdésében viszont még mindig nem látszik a megoldás: Leo Varadkar, Írország miniszterelnöke hangos nemtetszését fejezte ki Theresa May azon terve kapcsán, hogy előzetes regisztrációhoz kötnék a határátlépést.

Read More »