Szomjazik a Pó-folyó

Veszélyben vannak a termőföldek a Pó-síkságon, ahol az utóbbi tíz év egyik legalacsonyabb vízszintjét mérték a rendkívüli szárazságban

„A forróság, a csapadékhiány és a földek öntözése is közrejátszik abban, hogy minimálisra süllyedt a víz a Pó medrében”- hangoztatta az olasz sajtónak Ivano Galvani, a Pó-folyóért felelős interregionális hivatal (Aipo) vezetője.

Hangoztatta, hogy a nyár eleje óta hét kánikulahullám követte egymást, így „csoda, hogy még víz van a mederben”.

Az újságok helyszíni tudósításai szerint több ponton fürödni is alig lehet a folyóban: aki úszni próbál, karját beüti a folyófenékbe.

A Ticino és a Pó folyók találkozásánál Lombardiában, a paviai Ponte della Becca hídnál végzett mérések szerint az egész Észak-Itáliát átszelő Pó vízhozama másodpercenként 420 köbméter a máskor megszokott kétezerhez képest.Csak 2003-ban és 2006-ban mértek ennél alacsonyabb vízállást.

MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

eu usa_1371

Németország a szabadkereskedelem mellett érvelt

Tovább kell erősíteni az utóbbi évtizedekben kifejlődött nemzetközi kereskedelmi rendszert, és mindenkinek be kell látnia, hogy a piacok nyitottságával és a kereskedelem szabadságával jár a legjobban - mondta pénteken Peter Altmaier német gazdasági miniszter az amerikai védővámokkal kapcsolatban.

Read More »
eu_orosz

Az EU nekimegy Oroszországnak a mérgezéses ügy miatt

Az európai uniós állam- és kormányfők kétnapos brüsszeli csúcstalálkozóján elfogadott zárónyilatkozat szerint "nagyon valószínű", hogy Oroszország a felelős Szergej Szkripal egykori orosz kettős ügynök és lánya március eleji angliai megmérgezéséért. A találkozón több uniós tagállam is bejelentette, hogy orosz diplomaták kiutasítását fontolgatja.

Read More »