Hidegzuhanyként érte a magyarokat az IMF bejelentése

Equilor
2012. április 27., péntek

Hidegzuhanyként érte a befektetőket tegnap este Irina Ivaschenko, az IMF helyi képviselőjének kommentárja. Véleménye szerint elindulhatnak az érdemi egyeztetések az IMF-hitel ügyében, de ehhez még néhány feltételt kell teljesítenünk.

Kattintson és nézzen szét Washingtonban, az IMF székhelyén!

Ez azért fájdalmas, mivel a hét folyamán az EU rugalmasabbá vált; most viszont úgy tűnik, hogy mégsem lesz zökkenőmentes a hiteltárgyalás. Szakadásra nem számítunk a magyar piacon, de az elmúlt napok felívelése után megtorpanhatnak a vételek a magyar részvény- és kötvénypiacon. Ezt erősíti, hogy a magyar piac legközelebb csak szerdán nyit ki, a hosszú hétvége előtt pedig várhatóak pozíciózárások.

Kapcsolódó anyagok

Az eddigi vélemények
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, ugyanakkor a szerkesztőség fenntartja a jogot a nyíltan sértő, gyűlölködő, trágár ill. reklám tartalmú hozzászólások moderálására!

Orbán és bandája mindent tönkretett. Olyan törvényeket hoztak, amelyek csak hatalmuk megerősödését szogálta, nem érdekelte őket, hogy az emberek, a családok, a gyerekek életét teszik tönkre. Ha belegondolok, ez rosszabb már mint a Kádár rendszer volt. Ott nem kellett éhezniük a gyerekeknek, és nem voltak oligarhák, diktátorok és olyan kedvezményezett nagy urak, akik a pénzüket már nem is tudják elkölteni. Kegyetlen világban élünk, és látja ezt az EU és az IMF is. Szeretnék ha Magyarország újra demokratikus állam lenne, de sajnos Orbánra nem tudnak hatni, mert Orbánnak van egy országa, és nem a népnek egy kormánya. Ennek ellenére olvasom, hogy még mindig a Fidesz nyerne, ha most lennének a választások. Mi történt az emberek agyával? Az agymosás tökéletes volt Orbánék részéről!

@csiki:

" Szeretnék ha Magyarország újra demokratikus állam lenne, "

...na de mikor is volta az ?

kakambuki|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

Az IMF nevű pénzügyi nagyvállalattal elszaladt a ló, de nagyon! Nem kéne a világ f.át játszaniuk sem pedig üzengetniük összevissza. Egy időpont közlése, és egy előzetes egyeztetés ahol átadhatják (ha van!) azokat a hivatalos feltételeket, feltételgyűjteményt ami teljesíthető kell legyen a hitelfelvétel megindításáról. Ezt egyébként kétlem hogy lenne nekik egy konkrét szabálygyűjteményük, mert ha lenne akkor nem üzengetnének összevissza. Egy magára valamit adó komoly szak szervezet ilyet nem! Ha én lennék a min.elnök ajtószárfásul vágnám ki őket az országból Argentínához hasonlóan! Aki nem hiszi amit mondtam (hogy milyen trógerok) olvassa már el a 6/82-es kormányrendeletet amely tartalmazza az akkori pártkormányunk és az IMF banda közötti szerződés/megállapodást. Melegen ajánlom mindenkinek, ha szörnyülködni akar a megalázó feltételeken amibe az akkori "büszke és felettébb önálló" vezetésünk belement. Szerintem a legelső adandó alkalommal el kell zavarni őket a fr.ba tüchtig magyarbarát ukrán vezércsajukkal az élen!

Brunhilda|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@csiki:

Elárulná ,hogy a ballib csürhe okozta kárt, hogy lehet olcsón helyrehozni?

kakambuki|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

Az IMF nevű pénzügyi nagyvállalattal elszaladt a ló, de nagyon! Nem kéne a világ f.át játszaniuk sem pedig üzengetniük összevissza. Egy időpont közlése, és egy előzetes egyeztetés ahol átadhatják (ha van!) azokat a hivatalos feltételeket, feltételgyűjteményt ami teljesíthető kell legyen a hitelfelvétel megindításához. Ezt egyébként kétlem hogy lenne nekik egy konkrét szabálygyűjteményük, mert ha lenne akkor nem üzengetnének összevissza. Egy magára valamit adó komoly szak szervezet ilyet nem tesz, nem tehet! Ha én lennék a min.elnök ajtószárfásul vágnám ki őket az országból Argentínához hasonlóan! Aki nem hiszi amit mondtam (hogy milyen trógerok) olvassa már el a 6/82-es kormányrendeletet amely tartalmazza az akkori pártkormányunk és az IMF banda közötti szerződés/megállapodást. Melegen ajánlom mindenkinek, ha szörnyülködni akar a megalázó feltételeken amibe az akkori "büszke és felettébb önálló" vezetésünk belement. Szerintem a legelső adandó alkalommal el kell zavarni őket a fr.ba tüchtig magyarbarát ukrán vezércsajukkal az élen! (javítva utólag!)

Molnár Lajos|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

Nem tudom meddig tűr még magyar ökör ,míg IMF -nek tejelünk 1-2 millió mindig besimuló kegyelteken kívül 6-7 millió ember csak távolodik hőn áhított nyugattól .

tamasgulyas|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@csiki:

Miért, KI NYERJEN ???

Timmel Norbert|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

örültem volna ha a hír tartalmazza azt a még náhány feltételt, mert az lett volna itt a lényeg de mind1...

am az imf-et lehet pluszba vagy minuszba láttatni a kommunikáció szintjén, de a valóság a kettö között van. kezdjük azzal, hogy az imf nem egy bank, és az alapvető funkciói között még csak nem is szerepel a hitelezés, -ez a funkció később rakódott a szervezetre, mint egy ösztönző, valutamozgásokat kiegyenlítő eszköz. -ezt csak azért írom mert fent valaki hiányolt vmi hitelezést egységesítő szabálykönyvet.. nos az imf müködését sokminden szabályozza, de a hitelezési funkciója - azt is köti pár szabály - de alapvetően olyan mintha nem banktól hanem egy cégtől kapnánk kölcsönt (a különbség h az imf hitelkamatláb de-facto a minimumkamatlábat jelenti, tehát a legolcsóbbat a piacon, viszont esetleges csődhelyzetben visszafizetési elsőbbsége van). tekintve h kvázi tényleg olyan mintha egy bármilyen magáncégtől kérnénk kölcsönt, így nyilván minden hitelmegállapodás egy külön alkufolyamat, és nem egy sztenderdizált mechanizmus.

mint írtam nem a hitelezés az imf elsődleges funkciója, hát akkor mi? nos azok a dolgok, amiket a legtöbb ilyen alkufolyamatban kérni szokott cserébe (világos h hogy jött ide a hitelezés egy idő után; a kötött árfolyamrendszer felbomlása után má ezeket a kéréseket senki nem tartotta volna be magától).

A nagy helyzet az, akármennyire is huzzák a szájukat sokan, hogy mivel nekünk kell az ő pénzük és nem fordítva, így azt kérnek tőlünk amit akarnak, (am kb azt akarnak mint más országoknál is kérni szoktak). megtehetjük, h azt mondjuk h nincs alku jöjjön az államcsőd, vagy elfogadjuk a helyzetet. mindekettő egy létező opció, és a választás közülük izlés kérdése (dehogy izlés; belpolitika...) jelenleg ez a két opcio. nincs más, ha hözöngünk akkor sincs.

lássuk be h a jelenlegi kormánynak a belpol kommunikáció szempontjából (márpedig csak ez számít mindig) egyik se jó opció.

amiota 2010-ben az imf elöször kivonult, mert a kormány nem készítette el időben a következő évi költségvetést és egyéb fiskális tervezeteket, (amiket csak kb fél év késéssel csinált meg), és hirtelen kommunikációs pánikában a kormány előállt ezzel a szabadságharcos szlogennel, a saját hülyeségük csapdájába kerültek, mint látjuk.

jelenleg tehát az a kormány terve h idöhuzásra játszik, néha tárgyalgat néha nem, itthon az adókat is adóztatva próbál "konvergencia" pénzeket felmutatni, és kibekkeli valahogy a maradék kis időt 2014-ig. amikor is vagy nyer (vagy nyer, mert hát ő írja a választást) de akkor is lett új jópár éve. (ha mégse nyer is jó neki, mert az addigra már tényleg öszesürüsödött pénzügyi gané más nyakába fog szakadni, a 2/3-dal 9 évre pozícióba ültetett emberei meg úgyis mindenütt maradnak az azutáni választásokig, biztosítva a terepet).

@csiki:

Teljes képzavarban vagy, és ráadásul tudatlan is. A kádár-rendszer fenntarthatósága nyugati hitelekre épült, mert az elvtársak tudták hogy nincs termelékenység és bizony többet fogyasztunk mint amennyit összedolgozunk. A hatalmuk megtartása érdekében pénzekért mentek a kapitalistákhoz, azok pedig örömmel adták, mert látták hogy a lassú víz partot mos elv alapján majd szép lassan összedől az egész kártyavár.

Az IMF nevű rablóbanda pedig gazdasági kérdésekben jogosult "fikázni" egy országot, semmi köze az általuk úgynevezett demokratikus vagy nem demokratikus játszmához, ami a mi esetünkben nem is igaz, mert EU és NATO tagok vagyunk így a jogrendszerünk messze nem afrikai vagy ázsiai minőségű. De ha nagyon akarnék kötözködni, feltenném a kérdést, hogy 2006-ban mi volt a kotta, amikor a mocskos mód demokratikus állam rendőrei lőtték és picsázták a fegyvertelen embereket ártatlanul, az persze MÁR nem szúrt szemet senkinek. Büntetlenek is maradtak...

Úgyhogy jó lenne picit tájékozódni, számolgatni, összefüggéseket keresni és elmélázni azon, vajon miért is bukott meg a cucilizmus és miért tartunk ott most ahol, és kiknek köszönhetően.

Molnár Lajos|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Timmel Norbert:

Nekem nem kell hitelük úgy látom mi véleményünk csak négy évente érdekli őket.Én nem éltem fel állami vagyont ,s bár mennyi pénzt adnak fél év 1 év újra náluk van folytatódik újra meg újra.

profitorientált nemzeti Széchenyi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Dupree:

IMF mint rablóbanda :)))

Ugyan már, IMF csak a pénzét akarja látni, ehhez pedig garanciákat követel. A magyar lemaradás oka a rossz kormánypolitikák és az elsumákoló gazdaságnak köszönhető (pl. minimálbérre bejelentett adócsalók).

Most aztán Magyarország tarhálhat a pénzpiacon. Eddig is tarhapénzből működött az ország. Orbán meg függetlenségi harcot folytat az IMF ellen. Kész röhej. Köhög a bolha. Most már "IMF a barátunk"; Orbán szépen hülyét csinált a Békemenetesekből.

Németh Henrik|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@profitorientált nemzeti Széchenyi:

egyetértek.

az IMF csak egy nemzetközi pénzintézet, akivel ha akarunk kooperálhatunk. (vagyis kérhetünk tőle kölcsön) Nem kötelező ! Ha a piacról veszünk fel hitelt akkor a bankok a rablobanda?

nevetséges.

  Már válaszolt
 • Dupree ( 2 éve )

Az IMF nem bank, közösségi szervezet.

Az IMF politikai célokat, gazdasági eszközökkel valósít meg.

Az IMF a multinacionális cégek politikai nyomásgyakorló eszköze, az árak stabilizálására a befektetések és kereskedelmi kifizetések biztosítására, a nemzeti gazdaságpolitikai kockázatok csökkentésére.

A legfontosabb eszköze a könnyen hozzáférhető készenléti "hitel" intézménye, részletek itt:

http://www.imf.org/external/np/exr/facts/gabnab.htm

Orbán ezt a mások által is elérhető lehetőséget szeretné, nem pedig a kötelezően felhasználandó hitelt, amiből így is van nem lehívott részlet(gondolom kamatot azért fizetünk rá), amit valószínűleg ARANYban kell teljesíteni:

....all payments of charges (interest on member countries' use of IMF credit) were normally made in gold.

http://www.imf.org/external/np/exr/facts/gold.htm

http://www.imf.org/external/pubs/ft/quart/2011fy/073110.pdf

Épeszű ország nem kér kölcsön az imf-től, mert MINDIG van politikai ára.

....an IMF loan is usually provided under an “arrangement,” which may, when appropriate, stipulate specific policies and measures a country has agreed to implement to resolve its balance of payments problem.....

http://www.imf.org/external/np/exr/facts/howlend.htm

Az IMF-nek nincs pénze, minden csak betét és igéret, bármikor visszavonható(lenne). Az SDR csak "ideiglenes pénz", visszafizetés esetén megsemmisítik. Ez változni fog, ha a petrodollár megszűnik.

Az IMF nem érdekelt a pénze visszaszerzésében, a legnagyobb veszteségeket ők viselik, és szétterítik a tagok között, különösen ha a gazdaságpolitikai célok teljesültek.

Önálló gazdaságpolitikát akaró országok (ha tudják) messze kerülik az imf-t, a készenléti hitelkeret használatának kivételével.

Az imf hitel csak a bóvli kategóriába tartozó országoknak éri meg(nekik sem), mert a magánbefektetők által igényelt hitelbiztosítás megdrágítja a költségeiket, így az elvárt hozamot is.

@Németh Henrik:

MrZ-nél a pont ! Nem kéne kölcsön, mert a gazdaság nem igényli, de nekünk muszáj (!) fölvennünk, mert ez a tárgyalási alap... Ez kizárólag a nemzetközi pénzügyi körök politikai nyomásgyakorlásának az eszközeként funkcionál. És elég közel áll a védelmi pénz szedésének a fogalmához.

Németh Henrik|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Dupree:

marhaság.

az IMF-hez akkor fordul egy ország, ha a piacon nem, vagy csak nagyon előnytelen feltételekkel juthat hitelhez. (lásd Görögo. aki már csak 14-16% garanntaált hozamú államkötvényeket tud értékesíteni vagy magánbefektetők ennél is magasabb kamatú feltételei mellett jut pénzhez. Ez a piac. Ha ezt nem tudja vagy akarja megfizetni egy állam akkor jön az IMF opció ami bőven piaci árak alatt ad hitelt viszont beleszól cserébe a gazdaságpolitikába vagy bármibe ami része az alkunak. VAgyis NEM kötelező az IMF-fel tárgyalni senkinek, nem ők akarnak kölcsönadni, hanem a rászorult országok fordulnak hozzá.

Ja, meg h a gazdaság nem igényli?? :)))) Államcsőd lesz bazmeg újabb hitelek nélkül ! Ez nem elmélet vagy politikai okoskodás, hanem közgazdasági tény. Kiürül a kassza, persze lehet adósságátütemezést érni, de az még tovább ront a hitelképességen....

Az, h az IMF nyomulna, mert nagyon kölsön akarna adni nekünk az egy egetverő baromság. Alig tudták az eur-i államok így is összekalapozni a pénzt egy megnövelt uniós alapba, h legyen pénzügyi háttér ha a spanyolokat vagy íreket kell finanszírozni. A púp lenne csak a hátukon még egy markát nyújtó Mo. is.

védelmi pénz, mi ..jaaaaj

  Már válaszolt
 • Dupree ( 2 éve )
Németh Henrik|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@mrZ:

pénzintézet nem csak bank lehet.

Hanem pl a nemzetközi valutalap is, hivatkoznak is rá így.....

... amit Orbán úr eddig a reakcói alapján nem is sejtett, hogy az IMFnek megvan az EU telefonszáma, söt esetleg szkájpin is elévödnek, hacsak nem futnak össze személyesen bevágni egy feketesört... most viszont már láccik, hogy elpofozgatják, mint a kiscica a gombolyagot, s minden ilyen esetben szinte törvény, hogy ha így történik, akkor így lett tervezve. Ami után mi csak halkan kérdezhetünk, hogy a tervezésben személyében mennyire vett részt, de ez is majd lassan kiderül ....

@Németh Henrik:

Hülyeségeket beszélsz. A lófax lesz itt nem államcsőd. Nem is engednének egy csődöt a befektetők, túlságosan sok itt érdekeltségük hogy csak úgy leszanáljanak.

http://hvg.hu/gazdasag/20120416_templeton_magyarorszag

Az EU és az IMF összejátszik a háttérben politikai feltételek állnak, ez is világos mindenki előtt - de úgy látszik előtted nem. Úgyhogy sasoljad még médiát, bőven írtak róla.

15-20 milliárd euró hitel akarnak ránk tukmálni, csak azért kell egy ígérvény, hogy a be- és kifektetőink megnyugodjanak. A megállapodást politikai feltételekhez kötik, ezt is megmondták. Csaba László is írt erről.

A görög 130 milliárdhoz Mo-é csak aprópénz, a spanyol gazdaság már másodszorra van benne a slamasztikában és túl nagy ahhoz hogy megint hitelekkel teletömjék. A megszorításokra épülő intézkedéseknek nincs jótékony hatása a gazdaságra, az elmúlt hónapok bebizonyították, lehet ezt csinálni, de kormányok fognak ebbe a cirkuszba belebukni.

http://www.hirado.hu/Hirek/2012/04/10/08/Boros_Imre_kimondta_arcpirito_dolgokat_akar_az_IMF.aspx

Itt a lényeg, a rövid póráz. A többi csak bullshit.

László Ferencz|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

Nem lepet meg az Orbán kormány csak beszélt de nem cselekedet,újabb és újabb adókat kreált!

Németh Henrik|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Dupree:

valóban nem lesz itt államcsőd ha meg fogunk állapodni az IMF-fel az újabb hitelveévételről. Úgy néz ki ez most összejön, de enélkül a fizetésképtelenség felé rohannánk, ezek TÉNYEK és nem vitatéma.

Köszi a hvg-s linket, de én rendszeresen olvasom a HVG-t....és nem a lebutított online verziót.....Számtalan cikket találsz a témáról ha fellapozod , elismert szakemberek jegyzik a cikkeket. És bár én örülök neki, h a Templeton befektetsi alap pozitívnak látja a Ft középtávú árfolyammozgsát, a magyar devizahitelesek nem biztos, h osztják ezt miután az euro tartósan 300 ft közelében van , a svájci frankról nem is beszélve...

"Nem is engednének egy csődöt a befektetők, túlságosan sok itt érdekeltségük hogy csak úgy leszanáljanak. "

mért, Görögo-ban vagy Spanyolo-ban szerinted nem volt/nincs megmentenivaló befektetés? Csak Mo-on? hagyjuk már a hülyeséget....Az unió őket is próbálja menteni, mert kell a stabil euro és eu-i gazdaság, ennek ellenére a görögöknek már a nyakán az államcsőd.

Ráadásul Mo. az Unió kibocsátának 1%-át sem produkálja, eu-i mértékkel mérve a piacunk mérete szinte szabad szemmel nem látható, a termelékenységi rátánk alacsony, a magyar gazd. munkahely terető képessége arcpirítóan kicsi, stb stb....Mi a lófaszért akarnának pont minket "lerabolni" és gyarmatosítani és ok nélkül politikai vonalon is irányítani? Az agyatlan összeesküvéselméletek mögül mindig hiányzott az "indíték" , a Miért.

Egy eszement ökörség az egész ötlet.

  Már válaszolt
 • Dupree ( 2 éve )
@Németh Henrik:

Egyáltalán nem lesz államcsőd. Nyugodjál meg. A görög és spanyol állam az euróövezet tagja, mi nem, kis különbség, a németek szépen lenyelték a veszteséget mert a görögök kiesésével összedőlt volna az egész.

Magyarországgal pedig példát statuálnak, ez egy gyenge kis állam, semmibe nem kerül. Itt is belinkeltem, többször elmondták, nem is titkolták hogy meg fogják torolni a különadókat, mnyp-t és az összes őket sújtó intézkedéseket. Nem kell ehhez elméleteket gyártani, csak ki kell nyitni azt a kis szemed. Már ha akaródzik ..

>>valóban nem lesz itt államcsőd ha meg fogunk állapodni az IMF-fel az újabb hitelveévételről.

>> Úgy néz ki ez most összejön, de enélkül a fizetésképtelenség felé rohannánk,

>>ezek TÉNYEK és nem vitatéma.

- De mi van ha nem igazak azok a "tények"?

>>.... de én rendszeresen olvasom a HVG-t....és nem a lebutított online verziót.

Itt a baj. Mint minden reklámból élő sajtótermék a hvg is azt nyomtatja az agyadba (meglehetősen eredményesen) amit az üzleti megrendelői kívánnak. Plusz kész tényként kezeled az írott mannát, ahelyett hogy kitt-katt és leellenőriznéd. Az online sokkal jobb, a hozzászólók ezerszer értelmesebbek az újságíróknál.

>> És bár én örülök neki, h a Templeton befektetsi alap pozitívnak látja a Ft középtávú árfolyammozgsát,...

Én pedig nem örülök neki hogy egy hedge fund ekkora befolyással rendelkezik az ország felett, mert nem jótékonysági intézmény hanem profit termelő külföldi érdekeltség(pénzszivattyú), ami a szorult helyzetünket, (és politikai kapcsolatait?) használja ki. A jelenlegi kamatszint az ő kötvényeladási-vásárlási stratégiájuk miatt(is) ennyire magas.

>>....mért, Görögo-ban vagy Spanyolo-ban szerinted nem volt/nincs megmentenivaló befektetés?

- Az hogy kölcsönadsz valakinek az nem befektetés.

>>....ennek ellenére a görögöknek már a nyakán az államcsőd.

- Mutatja az eddig alkalmazott módszerek(válságkezelés a'la IMF/ECB) hatékonyságát.

- Vagy pedig a bizonytalanság a cél.

>>...Mi a lófaszért akarnának pont minket "lerabolni"

- Profit.

>>...és gyarmatosítani....

- Extra profit.

.... és ok nélkül politikai vonalon is irányítani?

- Pénz, hatalom, olcsóbb/több kurva.

>>Az agyatlan összeesküvéselméletek mögül mindig hiányzott az "indíték" , a Miért.

- Nincs itt összeesküvéselmélet csak tudatlan vitapartner.

Németh Henrik|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Dupree:

"Magyarországgal pedig példát statuálnak"

mert nincs másik olyan ország amelyik ennyire nyiltan szembemenne azzal az értékrenddel amit az unió képvisel, a nemzetközi szabályokkal amikre kötelezettséget vállaltunk. Velünk kezdték, mert nincsenek barátaink az unióban. Ez is sokmindent elmond a magyar külpolitikáról....

Az a hangzatos "megtorlás" pedig valójában azt jelenti, h visszatartanak x milliárd Ft uniós támogatást. Vagyis nem elvesznek hanem nem adnak oda, óriási felfogásbeli külö9nbség.

  Már válaszolt
 • Dupree ( 2 éve )
@Németh Henrik:

Nincs a túrót. Csak picik vagyunk mint az egérszar és az államadósságon keresztül szétszopatnak minket. Ez az uniós értékrend bullshit. Nem egy országot fogsz találni akik "sértették" a nagy értékrendet, csak ők velük nem tehették meg azt amit velünk igen. A túl nagy önállóság, a nemzeti szempontokat szem előtt tartó gazdaságpolitika miatt egyből ránk uszítottak mindenkit, meg kell nézni azokat az uniós parlamenti felvételeket amin habzó szájú liberális, sötétzöld és szoci elvtársak anyázták Mo-t órák hosszat. Persze miután feljelentették.

Az unióban nincs barátság, vedd már észre. Csak érdekek vannak, pénzügyi érdekek. Mi az hogy nem akartok fizetni ?! Na majd kaptok a pofátokba, egy jó nagy demokratikus sallert.

Az kurvanagy külpolitika, amikor kúrcsányék önként és dalolva átadtak mindent némi alamizsnáért, amit meg nem azt ők maguk tették tönkre és fel is számolták a maradékát is. Lásd cukorkvóta. Most meg mehetsz kalapolni támogatásért Brüsszelbe hogy utána eljátsszad az engedelmes piac szerepét, akik mindent lenyelnek, a génkezelt szarok miatt pedig idő előtt mehetsz orvoshoz (fizetni) aztán hosszú szenvedések után - miután százezreket költöttél gyógyszerre (nincs magyar tulajdonban az sem) majd szépen megdöglesz. Csak meg ne próbálj önállóan gondolkodni és cselekedni. Idomulj bazdmeg és kapsz ennivalót.

Németh Henrik|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@mrZ:

'- De mi van ha nem igazak azok a "tények"?"

azokat nem igazán cáfolta senki, sőt még a kormány is elismerte....

"Mint minden reklámból élő sajtótermék a hvg is azt nyomtatja az agyadba (meglehetősen eredményesen) amit az üzleti megrendelői kívánnak."

ez egy ostoba közhely megint. Ha nem lennének hiteles cikkek a minőségi napi vagy hetilapokban, a kutya nem hirdetne benne, mert normális olvasó nem venné.

"Plusz kész tényként kezeled az írott mannát, ahelyett hogy kitt-katt és leellenőriznéd."

az a baj kitt-katt, h a net a leghiteltelenebb forrás ami létezik és pontosan azért, mert sokkal könnyebben lehet megjelentetni egy cikket vagy bármit. A legnagyobb idióta barmok is publikálhatnak online "újságokban" míg ez egy nyomtatott lapról nem mondható el. Sőt, a Világgazdaságban vagy aHVG-ben , az Economistban publikálók jó része elsősorban nem újságíró hanem egyetemi tanár, intézetvezető, elismert tanácsadó stb stb. A bloggerek és fórumozók véleményére pedig épeszű ember nem ad. Hitelességben, hozzáértésben ők a bulvárnak is az alja....

"Én pedig nem örülök neki hogy egy hedge fund ekkora befolyással rendelkezik az ország felett, mert nem jótékonysági intézmény hanem profit termelő külföldi érdekeltség(pénzszivattyú), ami a szorult helyzetünket, (és politikai kapcsolatait?) használja ki."

ennél ostobább világnézetet találni sem lehetne. A befektetők nem az ördögtől való pokoli zsarnokok, mi több a leggazdagabb országok is mindent megtesznek, h hozzájuk is menjenek és adjanak nekik pénzt, h tovább növelhessék a hazai gazdaságot. A szegényebb országoknak pedig úgy kell a tőkéjük mint egy falat kenyér. Külföldi hitelek és multik nélkül meg lehetne nézni hol tartana ez az ország.

">>....ennek ellenére a görögöknek már a nyakán az államcsőd.

- Mutatja az eddig alkalmazott módszerek(válságkezelés a'la IMF/ECB) hatékonyságát...."

A görög válság a görögök miatt alakult ki és nem az IMF tehet róla. Mint ahogy megoldani is a görögök feladata és nem az unióé vagy a valutaalapé. Az isten pénze nem lenne elég tömni a görög büdzsé feneketlen zsákját, így is kaptak már szépen euro milliárdokat és milliárdos nagyságrendű hitelelengedést. A német uniós miniszteri biztos kell a nyakukba, h kontrolálja a pénzszórást

- Vagy pedig a bizonytalanság a cél.

Erre is ugyanaz a kérdés áll : kinek jó egy tönkrement és bizonytalan helyzetű uniós tagállam? Eszement konspirációs elmélet lehet csak a válasz.....

A tudatlanok legrosszabb fajtájából vagy, mer elhiszed, h olvasott vagy mert ololvasod a legnagyobb baromságokat a neten amit szenzációhajhász bulvárszintű oldalakon találsz a leghiteltelenebb szerzőktől....

>>A tudatlanok legrosszabb fajtájából vagy, mer elhiszed, h olvasott vagy mert ololvasod a legnagyobb baromságokat a neten amit szenzációhajhász bulvárszintű oldalakon találsz a leghiteltelenebb szerzőktől....

Olvasom én a nyomtatott FT-t is, tök felesleges idézni, a legjobb benne a jó minőségű papír, kiválóan lehet vele tüzet gyújtani.

>>A bloggerek és fórumozók véleményére pedig épeszű ember nem ad.

Akkor mit is csinász itt, nagyokos?

Németh Henrik|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@mrZ:

mit csinálok itt? vitázok. Erre van kitalálva. De ez nem jelenti azt, h bárkire is lehetne itt hivatkozni mint szakértőre vagy hiteles forrásra....magamat is beleértve. Itt tényadatokkal igazolt tudományos igényű gondolatokat a legritkbb esetben találsz. De nem is kell találj, ezek a blogok meg pol-i fórumok nem is arra vannak. Ha vki innen akar okosodni - hát hogy is mondjam - az őt minősíti... :)

Érdekes megismerni mások véleményét - de látva sok forumozo hozzáértését és érvelését - nehéz komolyan vennem őket. ( tisztelet a kivételeknek) Akiknek adok a véleményére azok nem a wikipédiából másolják ki a politológiai, közgazdasági stb definíciókat hanem maguk adják meg azokat, országosan ill nemzetközileg is elismert nyilatkozatképes szakértők, akiket egyetemek, közszolgálati médiumok, szaklapok hívnak meg előadást tartani.

Te pedig szenzációhajhász bulvárszintű politikai veboldalakat olvasol, azokat is szűrve, kizárólag amik megfelelnek a szád ízének és megerősítik a világnézeted. Ami pedig a szélsőséges marhaságoknak ellentmond, sőt cáfolja azokat - azt félresepred mondván fizetett reklámhadjárata a gonosz érdekvezérelt külföldi tőkéseknek és liberális országvesztő zsidó szabadkőműves páholy. A minőségi kiegyensúlyozott tájékoztatástól pedig félsz mint a tűztől :)

>>Itt tényadatokkal igazolt tudományos igényű gondolatokat a legritkbb esetben találsz.

Amiben te kiemelkedőt produkálsz, mert nem emlékszem rá hogy valaha is értelmes gondolattal jelentkeztél volna, a kommunizmus védői flame kivételével.

>>Ha vki innen akar okosodni - hát hogy is mondjam - az őt minősíti... :)

- Én is csak a hülyeségeidet javítom, okoskodásaimat megfizetik a munkahelyemen.

>>Érdekes megismerni mások véleményét - de látva sok forumozo hozzáértését és

>> érvelését - nehéz komolyan vennem őket.

- Tégy úgy.

- De akkor minek vitatkozol, ha meg sem fontolod az előtted szólót.

>>Akiknek adok a véleményére azok nem a wikipédiából másolják ki a politológiai,

>>közgazdasági stb definíciókat

Akit érdekel további infót ott talál, ez itt fórum nem pedig szájbarágó dedó (hvg).

>>....országosan ill nemzetközileg is elismert nyilatkozatképes szakértők, ....

- Volt már olyan hogy önálló gondolatod?

- Nekem (és gondolom sokaknak szintén) nem szükséges megmondani, mit hogyan gondoljak.

>>Te pedig szenzációhajhász bulvárszintű politikai veboldalakat olvasol,...

- Nem tudod hogy mit olvasok, így nem tudom milyen alapon írod le hogy mit olvasok => hazudsz.

- A te kedvedért a napi kötelezőből:

http://www.guardian.co.uk/

http://www.telegraph.co.uk/

http://www.independent.co.uk/

http://www.zerohedge.com/

http://firedoglake.com/

http://www.financialsense.com/

http://www.thetrader.se/

http://www.salon.com/

http://al-akhbar.com/

http://www.haaretz.co.il/

és még hosszú a lista, plusz a nyomtatottak.

Most hogy ezt kitárgyaltuk, maradjunk a ferdítéseidnél:

>>....azt félresepred mondván fizetett reklámhadjárata a gonosz érdekvezérelt külföldi tőkéseknek.....

- Soha nem írtam le hogy gonosz.

- Mondjál már más indokot a külföldi tőkés hazai jelenlétére a pénzszerzésen kívül.

>>.... és liberális országvesztő zsidó szabadkőműves páholy.

- Soha le nem írtam, így már megint hazudsz.

>>A minőségi kiegyensúlyozott tájékoztatástól pedig félsz mint a tűztől :)

Akkor nézzük a hvg-t, mint minőségi újságot:

- Kulisszatitkok Hollywoodból: „ha lenne elég időm és egy kalapácsom",

- Frontálisan ütközött egy autós motorossal Cegléden

- Meghalt a Golden Gate híd utolsó építőmunkása

és a csúcs:

- Ezért nem lehetett gyermeke Frida Kahlónak

Németh Henrik|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@mrZ:

1. hogy te mit tartasz értelmes vagy önálló gondolatnak az egy dolog. De ha azt állítod vkiről , h nincs neki akkor azt alá kellene támasztanod :)

2. a wikipédia a lexikonok bulvárja, elvből nem olvasom és nem is hivatkozok rá (vagy csak nagyon ritka kivételes esetben)

3. "Nem tudod hogy mit olvasok, így nem tudom milyen alapon írod le hogy mit olvasok => hazudsz."

nem kell tudnom ! Létezik egy olyan fogalom, h következtetés. A világnézeted pontosan elárulja, h milyen forrásokat olvasol. Vagyis nem hazudok csak logikusan következtetek. És ha még el is hinném, h te napi 10 újságot olvasol el (a felsorolt lapokat átolvasni napi 6-7 óra ) az sem változtat azon, h semmit nem fogsz belőle, mert ilyen paranoiás világlátással nem sok juthat el a tudatodig....

4. "- Mondjál már más indokot a külföldi tőkés hazai jelenlétére a pénzszerzésen kívül."

nincs más indok. De ez nem egyenlő azzal, h kizárólag a mi kárunkra gazdagodnak, neked viszont minden mondatod ezt sugalmazza. (profitért lerabolnak meg gyarmatosítanak ugye )

5. "és liberális országvesztő zsidó szabadkőműves páholy.

- Soha le nem írtam, így már megint hazudsz. "

nem kell leírnod, ez is ordít a mondataidból. Ergo nem hazudok, csak következtetek ami neked már túl magas rendű logikai művelet ha én hazudok szerinted :)

6. ha kiragadsz több 10.000 HVG-s cikkből pár 100 idióta témájú írást abból még nem lehet arra következtetni, h ez a hetilap ne lenne egy színvonalas gazd-i - pol-i ujság.

Az a baj, h ha vki nem osztja a nézeteidet akkor az szerinted tájékozatlan, megmondják neki mit gondoljon, nincs önálló gondolata, ja és hazudik :)) És fel sem merül benned, h a patriótizmusod valójában korlátolt tőkeellenesség, a globalizációellenességed pedig paranoiás sovinizmus.

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@mrZ:

"nem emlékszem rá hogy valaha is értelmes gondolattal jelentkeztél volna"

Persze, hogy nem. Odaáig értelmes ember nem tud lemnni, ahol Te kezded érteni.

"más indokot a külföldi tőkés hazai jelenlétére a pénzszerzésen kívül. "

Melyik tôkésnek van más indoka?

A lapok, amiket felsoroltál, kifejezetten szenzációhajhász bulvárszintű politikai veboldalak. A haaretzet izraelben az arabokon kívül alig olvassák, aki mégis, az rögtön ki is dobja.

Kínait elfelejtettél írni, pedig az az igazi. Gondolom, nem okoz problémát, ha héberül is tudsz.

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

"Létezik egy olyan fogalom, h következtetés. "

Ejnye! Igazán nem szép olyan szavakat írni neki, amirôl nem tudhatja, mit jelent.

Németh Henrik|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@nneddudgi:

a pravdát, a Wiener Zeitungot és a Le Monde-ot néha én is átlapozom, de azért elég meredek ha vki azt állítja, h napi szinten tíz -igaz csak netes - újságot elolvas (és ez ugye csak a kötelező penzum).

Ha ez igaz, akkor le a kalappal előtte, és valszeg a legtájékozoattabb ember lehet akivel valaha találkoztam. Ha nem - hááát akkor hogy is mondjam - már megint csak a szokásos névtelen vitézkedés a neten. Őszintén szólva inkább az utóbbi felé hajlok....:)

@Németh Henrik:

>>2. a wikipédia a lexikonok bulvárja, elvből nem olvasom és nem is hivatkozok rá

>>(vagy csak nagyon ritka kivételes esetben)

Pont attól jó hogy folymamatosan változik, csiszolódik.

>>nem kell tudnom ! Létezik egy olyan fogalom, h következtetés.

Nem jól következtetsz.

>>De ez nem egyenlő azzal, h kizárólag a mi kárunkra gazdagodnak, ...

Talán a szomszéd kárára? Mert ki más van itten?

>>nem kell leírnod, ez is ordít a mondataidból.

>>Ergo nem hazudok, csak következtetek ami neked már túl magas rendű

>>logikai művelet ha én hazudok szerinted :)

Rosszul következtetsz, így hazugságba keveredtél. Inkább csak szeretnél tények helyett mellébeszéléssel érvelni.

>>Az a baj, h ha vki nem osztja a nézeteidet akkor az szerinted tájékozatlan, ...

Ha végig nézed a topikokat láthatod hogy zsidó/israel, és gazdasági kérdéseken kívül nemigen szólok hozzá, ergo nem sok nézetem van amit ismerhetsz. Meglehetősen sokszor támasztom alá további infók felé mutató linkekkel, pont azért hogy tájékoztassak és ne megmondjam a tutit.

>>És fel sem merül benned, h a patriótizmusod valójában korlátolt tőkeellenesség, a globalizációellenességed pedig paranoiás sovinizmus.

- Abszolút nem vagyok patrióta, max lokálpatrióta.

- Amit írok tényszerűen kell kezelni nem pedig ferdíteni.

- Kifejezetten tőkepárti vagyok ha a gazdasági rendszerünk piacgazdaság lenne.

- Egyetértek a globalizációval mint eszmei alappal, a megvalósítás jelenlegi formájával nem.

- Nem sovinizmus a nemzeti önállóság igénye, amíg a gazdasági-társadalmi-jogi egyenlőség a többi állammal meg nem történik. Majd ha a koreai áfa bevételből fizetik a kispesti járdafelújítást akkor biztosan nem fogok szót emelni a helyi pénzmozgások érdekében.

>>de azért elég meredek ha vki azt állítja, h napi szinten tíz -igaz csak netes -

>>újságot elolvas (és ez ugye csak a kötelező penzum).

- Nem is írtam hogy ELOLVASOM AZ ÖSSZES marhaságot, de néhány száz oldal összejön.

Szóval hogy személyemet kitárgyaltuk, maradhatnánk a tényeknél:

>>az a baj kitt-katt, h a net a leghiteltelenebb forrás ami létezik és pontosan azért,

>>mert sokkal könnyebben lehet megjelentetni egy cikket vagy bármit

Olvasni tudni kellene. Félremagyarázod amit írtam, lehet hogy félremagyarázod a többit is? Ideje volna megtanulnod hogyan használd az információt, és hogyan különítsd el az egyértelmű szemetet. Az ha angolul tanulnál nagyban segítene, ma a fellelhető információ főleg úgy íródott.

Kezdésnek egy jó példa:

http://www.scribd.com/doc/70706980/The-Network-of-Global-Corporate-Control-by-Stefania-Vitali-James-B-Glattfelder-and-Stefano-Battiston-2011

Mire befejezed megérted hogy nincs itten összeesküvés, ilyen a rendszer.

Nem tesz semmit, szívesen segítek

Z

@nneddudgi:

>>Melyik tôkésnek van más indoka?

A helyinek. Mert érdeke a helybéliek jóléte, mint a bevételének biztos forrása.

Ez például kapcsolódik egy másfajta hozzáálláshoz.

http://www.socialenterprise.org.uk/about/about-social-enterprise

http://www.neweconomics.org/events/2011/11/21/a-local-banking-system-the-urgent-need-to-reinvigorate-uk-high-street-banking

Szívesen, máskor is.

Németh Henrik|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@mrZ:

1.wikipédia :

"Pont attól jó hogy folymamatosan változik, csiszolódik. "

az, h bővül az nem segít a minőségén amig lektorálatlan marad. Összehasonlítva az encylopaedia britannica-val , ami a legalaposabb tud-os hitelű lexikon a világon még egy napon sem lehet őket emlegetni. Egy lexikontól minimálisan elvárható, h hiteles legyen, szakértők bevonásával készüljön és ne nethuszárok ellenőrizetlen hülyeségei kerüljenek bele. Előbb hiszek egy Nagy Magyar Lexikonnak vagy egy Britannicának....

2. ">>De ez nem egyenlő azzal, h kizárólag a mi kárunkra gazdagodnak, ...

Talán a szomszéd kárára? Mert ki más van itten? "

ugye azt el sem tudod képzelni, h egy mo-i vagy akármiylen beruházás kölcsönösen hasznos legyen a résztvevő feleknek ? Hogy gyárakat építenek, ami növeli a GDP-t, munkahelyet teremt, adóbevételt hoz később stb stb. amellett, h a tulajnak profitot termel. A te paradigmád alapvetően az, h "ezek idejönnek kizsákmányolni". Szóval ne ám, h ezek után azt akard nekem megmagyarázni, h te nem is vagy olyan tőkeellenes. Jössz nekem ilyen ködös félrebeszéléssel, h hááát őőő ez nem is piacgazdaság meg , h a globaliáció mikéntje nem tetszik csak és a patriotizmusod valójában csak lokálpatriotzmus, mert a helyi tőke fontosságát hangsúlyozod....Ugyan hagyjuk már. Szóval bizony jól következtettem. És csak halkan jegyzem meg, h ha vki tegyük fel rossz következtetést von le a másik írásából az max téves álláspontra jut de nem hazudik. De újra hangsúlyozom, h ez a mi esetünkben nem áll fenn :) Próbáld meg a hazugság fogalmát tisztázni magadban mielőtt ezzel vádolsz vkit ! Nézz utána, de ne a vwikipédiában ! :))

Egyébként pedig nemigen hiszem, h tőled kellene tanulnom információt szelektálni és értelmezni, az angol nyelvű linkjeidet pedig a hajadra kenheted, továbbra sem értem és nem is tervezek angolt tanulni. Bőséges pol-i , közgadasági irodalomhoz , újsághoz lehet hozzáférni németül franciául vagy oroszul. Én sem küldözgetek idegen nyelvű linkeket itt senkinek.

>> A te paradigmád alapvetően az, h "ezek idejönnek kizsákmányolni".

Már megint mellébeszélsz. Hol írtam le? Ha meg nem írtam le akkor ne hazudd ide.

Amit ezzel kapcsolatban írtam hogy főleg a manufaktúrális munkákat hozzák, és ezzel torzítják a munkaerőstruktúrát. A tendenciát kritizálom, azt hogy szinte az összes beruházás az összeszerelésre épül, kimarad az energia-bányászat-fentartható mezőgazdaság-felsőközépoktatás-vegyipar. És nagyon könnyen települnek tovább, teljes körzetek lokális gazdaságát lerombolva.

>>Ugyan hagyjuk már. Szóval bizony jól következtettem.

Nem. Rosszul következtettél, és ezen nem változtat hogy hányszor ismétled.

>>Úgy néz ki ez most összejön, de enélkül a fizetésképtelenség felé rohannánk,

>>ezek TÉNYEK és nem vitatéma.

- Tudod ezt számokkal is bizonyítani, vagy csak süketeltél?

>> És bár én örülök neki, h a Templeton befektetsi alap pozitívnak látja a Ft középtávú ....

- Egész pontosan mi a templeton BEFEKTETÉSE?

- Miért is számít a véleménye?

>>Az agyatlan összeesküvéselméletek mögül mindig hiányzott az "indíték" , a Miért.

- BEBIZONYÍTANÁD mikor írtam összeesküvésről?

ps: van esély rá hogy egyszer TÉNYSZERŰEN válaszolsz?

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@mrZ:

">>Melyik tôkésnek van más indoka?

A helyinek. Mert érdeke a helybéliek jóléte, mint a bevételének biztos forrása. "

A holdban, meg a ti fityeszes-jobbikos-mgs-véderôs-unortodox-anarchista meséitekben.

És persze van aki megeszi.

A helyinek is a saját jóléte az érdeke, $z@rik a helybéliek jólétére. Ugyanolyan magasról, mint a külföldi. Lásd: új munkatörvénykv.

Mert ilyen a rendszer. :)

Szívesen, máskor is.

nneddudgi

lacika_34|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@nneddudgi:

Viszont a pénzét sokkal nagyobb mértékben fogja helyben újra befektetni, és helyieket fog alkalmazni.

Részben nyelvi okokból, részben számára is könnyebb a hazai jogérvényesítés.

A profitját nagy valószínűséggel sokkal kisebb mértékben viszi külföldre.

lacika_34|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

Engem biztosan nem ért hidegzuhanyként...

Inkább csak röhögök rajta.

Röhögök azon az elkeseredett próbálkozáson, hogyan próbál betörni minket.

Elég szánalmas módon.

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@lacika_34:

"a pénzét sokkal nagyobb mértékben fogja helyben újra befektetni"

Ott fogja, ahol a legnagyobb profitot foghatja. Ha helyben, hát helyben, de ha Burkina Fazoban nagyobb lehetôséget lát, akkor ott. Nemcska a politikusoknak, a tôkének nincsenek érzelmei, ezért a tôkéSnek sem.

"Elég szánalmas módon."

Hát igen, tleg szánalomas,ahogy az IMF próbálja rávenni a magyar vezetôket olyan gazdaságpolitikára, amivel kihúzhatják a magyar gazdaagot sz... izé a kátyúból. Ténytleg szánalmas.

Méghogy egy magyart! Hogyisne! Inkább beljebb! Ez a magyar virtus.

lacika_34|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

Teneked nincsenek érzelmeid te fa*kalap.

lacika_34|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

Olyan növekedésellenes gazdaságpolitikára, ami mégnagyobb megszorításokra épül.

Ha észrevetted, következetesen azt ellenzik, hogy nemzetközi nagyvállalatokra is kiterjesszék a közteherviselést pl válságadók.

profitorientált nemzeti Széchenyi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@lacika_34:

"Teneked nincsenek érzelmeid te fa*kalap."

Kicsit durva ez a fasisztoid megjegyzés.

idézet:

"Popper Péter válasza az volt, hogy ennek a verbális meccsnek, amelyet a Fidesz játszik, nincs más végső tétje, mint a megsemmisítés. „Ez a logika a fasizmus logikája. A fasizmus olyan politikai technika és meggyőződés, amely az ellenfél megsemmisítésében tud csak gondolkozni. Ha egy kapitalista országra ül rá, akkor nácizmus lesz belőle. Ha egy önmagát szocialistának nevező országra ül rá, akkor sztálinizmus lesz belőle. A lényeg ugyanaz: nem lehet megállni a verbalitás, a szó szuggesztív sodrásában másutt, mint a pusztulásnál. […] Az ocsmány beszédnek azonban van egy harmadik funkciója is: felmenti az embert a bűntudat alól. Az ilyen beszéd ugyanis azt sugallja, hogy akiről szó van, az nem is igazán ember. Csak valami emberszerű lény. Ennélfogva nem illetik meg semmiféle jogok, semmiféle védelem vagy méltányosság. Ezért nem nagy a távolság a verbális és a valóságos agresszió közt. Mert módszeresen beleivódik az emberek tudatába, hogy ez csak cigány, nem igazán ember. Ez csak zsidó, ez csak komcsi, nem igazán ember. Fölmenti a bűntudat alól a pusztítót. A gyilkost. Hiszen nem igazi embereket öl. Csak tetveket. Ezért iszonyúan veszélyes, és azért, mert az ember értékrendjében rettenetes zűrzavart okoz. Rosszabb, mint bármilyen rasszizmus. Mert ha rasszista vagyok, csak azt mondom, hogy én ezt a fajta embert nem szeretem. De ilyenkor a gonoszság végső pontjáig megyek el: nem is ember az, csak egy tetű.”

És Popper mondott még egy fontos dolgot. Hogy e mögött a beszédmód mögött szellemi üresség van. „A beszédnek ez az elgonoszosodása, eltrágárosodása és eldurvulása szerintem a mondanivaló hiányára utal. Ha egy ember így beszél, az többnyire azt jelenti, hogy valami nagyot akar mondani, de nincs hozzá gondolata… Nem egyszerűen szellemi igénytelenségről van szó – arról, hogy még csak arra sem képes, aki így beszél, hogy hozzátegyen valamit ezekhez a konvencionális rasszista, ultranacionalista, kirekesztő szlogenekhez –, hanem ürességről. Én ezért nem hiszek azoknak, akik zseniális politikusról szoktak beszélni: én ennek semmi jelét nem látom. Szellemi szegénylegénységet látok.”"

lacika_34|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@profitorientált nemzeti Széchenyi:

"fasisztoid' - hűha.

Itt van a hivatalos félő ember.

Szerintem inkább csak félsz egyértelműen beszélni barátom.

Gyártsad csak a műbalhét és próbáld meg elterelni a témát arról, amiről beszélünk, és beszéltünk, de én még mindig Magyarországnál és az IMF-nél tartok,

te viszont emberellenes összeesküvéselméleteket kezdesz gyártani.

Próbáld meg elterelni a témát, a lényeg akkoris az marad, hogy az emberek szeretnének növekedési politikát, ami nem megszorításokra épül. Ez a nagy helyzet.

Egyébként nem arra gondoltam, amit te leírtál. De hát már automatikusan erre asszociálsz.

Én egyszerűen neddugira, mint emberre mondtam azt, hogy egy szák szar. És tudod miért, mert szerintem az is.

profitorientált nemzeti Széchenyi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@lacika_34:

"fasisztoid' - hűha.

Itt van a hivatalos félő ember.”

Ugyan már, miért félnék? :)))

Fasisztáktól miért félnék? Szellemileg alultáplált szánalmas lúzerek, akik pótcselekvésben gyűlölködnek, masírozgatnak. (Félreértés elkerülése végett ezt most nem rád értettem.)

Csak szóvá tettem egy jelenséget. Természetesen tévedhetek ebben. Azonban nem tudom nem észrevenni azt a légkört, amit kirekesztő, gyűlölködő kommentek váltanak ki. Engem már többször kirekesztettek a magyarságomból, néhányszor lezsidóztak, ha érted mire gondolok, csak azért mert nem egyezett, ellenkezett a véleményükkel. Az általam betett fenti idézetem erről is szól. Ennek a kirekesztő légkörnek a logikájából következik, hogy aki nem azt gondolja mint mi, azt meg kell semmisíteni, le kell gyalulni őket, akár verbálisan, akár fizikai értelemben. Na de nem ragozom ezt tovább, Popper Péter sokkal okosabb nálam.

,

„Szerintem inkább csak félsz egyértelműen beszélni barátom.”

Már miért félnék egyértelműen beszélni? Aki egy kicsit régebbtől olvassa a kommenteket, az tudja, hogy nem félek kíméletlen, sarkos véleményt mondani.

,

„te viszont emberellenes összeesküvéselméleteket kezdesz gyártani.”

Hmm, itt valaki mással keversz össze. Talán, mondjuk magaddal. Ilyen nevetséges ”IMF be akar törni minket” szövegekkel jössz. Ki kell ábrándítsalak, túlértékeled Magyarország jelentőségét, sehol sincs a nagypolitikában. Megjegyzem ez nem is olyan rossz, többek között azért, mert nyugodtabb hely, nem annyira bevándorlási célpont stb. Magyarországnak kell a pénz és kész. Naná, hogy az IMF garanciákat akar látni, hogy biztosan visszakapja a pénzét.

,

„Próbáld meg elterelni a témát, a lényeg akkoris az marad, hogy az emberek szeretnének növekedési politikát, ami nem megszorításokra épül. Ez a nagy helyzet.”

Nem, csak nem szeretik azt, ha a számukra kényelmetlen témában sarkosan fogalmazok.

egyébként:

„Olyan növekedésellenes gazdaságpolitikára, ami mégnagyobb megszorításokra épül.

Ha észrevetted, következetesen azt ellenzik, hogy nemzetközi nagyvállalatokra is kiterjesszék a közteherviselést pl válságadók.”

Itt magadnak mondasz ellent kicsit. Ha multikra kivetik a plusz adókat, az nekik nem megszorítás? Alkalmazottaik után nem fizetik a tb-t, a járulékokat? Ez nem közteherviselés?

Tudom, kapnak bizonyos adókedvezményeket, állami támogatásokat.

Arról nem is beszélve a kormánynak abszolút nincsen növekedési, felzárkóztatási stratégiája. Ennyi telik ki belőlük, fantáziátlanok, csak a másoktól való elvételben tudnak gondolkodni.

Magyarországon jobban mondva nem megszorításokra van szükség, hanem pontosan SZERKEZETI REFORMOKRA, amelyeket eddig egy kormány sem lépte meg pártoldaltól függetlenül, ami nem hiba, hanem BŰN. Ez okozza az államadósságot, nem kis részben.

Le kell építeni a nagy pazarló szociális ellátórendszert, nézd meg a többi szomszédos államot, náluk sokkal kisebb a költségvetéshez viszonyított szociális kiadások oldala, aránya. Ha jól emlékszem, Mo-n ez 60%, Szlovákiában 35%, Csehországban 30%. Szóval van bőven tartalék a költségvetésben. Magyarországon az is kap segélyt, aki nincs is rászorulva.

Az Orbán-kormány ehelyett mit csinál? Operál mindenféle új adókkal, telefonadó, sárgacsekk-adó, regisztrációs adó, tranzakciós adó és így tovább, ember legyen a talpán, aki tudja követni ezeket.

Új adók kivetése helyett, elsősorban az állami kiadásokat kell lefaragni.

Aztán beszélni kell a túlméretezett államapparátusról, pl. Mo-n ugyanannyi önkormányzat van, mint pl. USA-ban, itt a kétharmados lehetőség, miért nem csinálja? New York négy kerületből áll, ha jól tudom, Budapest mennyiből is? Szegény Tarlós nem tud igazi, fajsúlyos döntéseket hozni, mert pl. Rogán Antal, egyik kerület polgármestere megfúrja a közigazgatási átalakításokat. Na de ott a kétharmad, miért nem használják ki? Szerintem ez a 4 év is újabb elszalasztott lehetőségek időszak lesz, mint 2002 és 2010 között.

Szerintem mielőtt új adókat kitalálunk, először a kiadásokat (államapparátus, szociális) kéne lefaragni. Ha minden lehetőség elfogyott, akkor kell új adókat bevezetni. Ez a kormány csak megszorításokat, manyup pénzét ellopta, új adókat kreált, miközben a kiadásokhoz nem nyúlt lényegesen.

Ha már csökkentették az állami kiadásokat, időben csúsztatva, késleltetve lehet csökkenteni a munkabért terhelő járulékokat, és végtére adókat is. Gondolj bele, Magyarországon miért is ilyen magas az adó, a járulék? Főképp a szomszédos országokkal összehasonlítva?

,

„Én egyszerűen neddugira, mint emberre mondtam azt, hogy egy szák szar. És tudod miért, mert szerintem az is.”

Szerintem nem szar ember, csak sok embernek nem tetszik a véleménye. És tévesen azt hiszik, hogy azért különbözik a véleménye, mert „szar zsák”. Neki önálló véleménye van a dolgokról. Veled ellentétben, aki a Fidesz propagandát szajkózza, javíts ki, ha ez nem így van. Örülnék, ha tévednék:)

,

Na úgy tűnök, mint aki fél egyértelműen beszélni? :)) Kihagytam valamit barátom? :)

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@profitorientált nemzeti Széchenyi:

"Ha multikra kivetik a plusz adókat, az nekik nem megszorítás? "

lacika_34 persze elhiszi, hogy nem tudják áthárítani a fogyasztóikra, alkalmazottaikra.

"Popper Péter "

:) Ennyire naiv vagy? Asszed, lacika_34 képes követni Poppert? :)

profitorientált nemzeti Széchenyi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@nneddudgi:

Ha ő nem okul belőle, akkor legalább mások majd elgondolkoznak. :)

Remélem. :)

lacika_34|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

Sziasztok felebarátaim!

Na, visszatérve, még mindig nem értem Popper Péternek mi köze van az IMF-hez , vagy a fasizmushoz, de ez maradjon a te titkod.

Annyi bizonyos, hogy növekedés alapú gazdaságra van szükség, nem megszorításokra.

Jelenleg pedig ahhoz, hogy az IMF-nek kifizethessük a védelmi pénzt olyan dolgokat követelnek, amely megszorításokra vezet.

A közteherviselésbe egyértelműen be kell vonni minél több nagyvállalatot, akár külföldi nemzetközi nagyvállalatokat is. A tranzakciós adót valóban nagyobb mértékben át lehet majd hárítani, mint a bankadót, de alapvetően ez is a vállalatot terheli, és nem elsősorban a fogyasztót.

Az más kérdés, hogyha majd megpróbálják átterhelni.

A telekommunikációs adó is a nagyvállalatokra lett kiszabva.

Egyebek közt a bankadót nem tudták olyan mértékben átterhelni a társadalomra, mint azt sokan várták. Magyarországon nagyon nagy mértékben csökkent a banki és vállalati profit az elmúlt években.

Ezért is szeretne a nemzetközi valutaalap, a "nagybankok érdekvédelmi testületeként" lesúlytani a magyar példára, hogy azt mások ne kövessék.

lacika_34|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@profitorientált nemzeti Széchenyi:

A korábbi kommentedre válaszolva annyit mondanék, hogy az USA nem jó példa Magyarország elé sok szempontból.

Gazdasági ereje és fejlettsége szerintem leginkább arra vezethető vissza, hogy a területén nem volt háború és megszállás, idegenuralom, ezért szabadon tudok fejlődni.

Gazdasági és kormányzati működése nem annyira demokratikus, mint gondolnád.

Például a Federal Reserve Bank döntéshozó bizottságaiba magán bankok neveznek tagokat, és a politikától szinte teljesen függetlenedve irányítják a pénzügyeket, nem vállalva felelősséget a társadalomért, - hiszen nem választott szervek, hanem magán tulajdonon alapulnak.

A szociális hálóra vonatkozóan csak annyit, hogy ezt szerintem Magyarországon meg kell tartani. Amerikában a magánbiztosítás nagy üzlet, viszont sokan kiszorulnak belőle. A társadalom jelentős része kb 20 százalékának semmilyen biztosítása sincs.

Az időseknek és a krónikus betegeknek a legrosszabb, mivel velük nem szívesen kötnek biztosítást (érthető okokból)

Azt se felejtsd el, mennyire más a helyzetük.

Nagyon alacsony népsűrűség, óriási nyersanyag készlet, szinte két EU-nyi országban élnek kb kicsit több, mint fele annyian, mint nálunk.

Egyébként USA is szinte a bevándorlókra alapozza a fejlődését. Mivel nincs komoly szociális hálózata, nem tudja kitermelni a saját emberállományát.

Pl. az orvosok kb fele Indiai. A szociálisabb Európából fölözi le az értelmiséget.

Az oktatásuk pedig abszolút nem szociális.

Európa sokkalinkább demokratikus berendezkedésű, mint az USA, nagyobb a jelentősége a társadalmi közvetlen képviseletnek, és a választott testületeknek.

Ha azonban a túlzott bürökrácia miatt aggódsz, ne menj el amellett, hogy most két éve csökkentették felére az önkormányzati képviselő, és most a parlamenti képviselők számát.

Ami egyébként szerintem nem lényeges, mivel a költségvetés vajmi elenyésző része ennek a fenntartása.

Növekedést ösztönző gazdaságpolitikát kell folytatni, de ez nehéz lesz, amíg az állam bevétele hiteltörlesztésre megy el 60-70 százalékban.

üdv

Még van olyan ember, aki nem tudja, hogy az IMF-et azért hívtuk, mert pénzt kérünk????? Ráadásul sokat!!!!! Vicces, ahogy az öklünket rázva pénzért kuncsorgunk...tényleg röhejes!!! Nem csodálom, hogy utál minket mindenki Európában! Igaz, országunk bölcs vezetői kicsit másként fogalmaznak ott, mint itthon - "okos" választóik előtt. A nyugattól távolodók hova tartanak????? Miért olyan nagyon szar egy nagy és erős Európa részének lenni??? Arról kéne inkább beszélgetni, hogy milyen módon lehetne hatékonyan tárgyalni, képviselni az érdekeinket a jövőben, hogy egyes magyar politikusok ne adhassák el az országot szépen megtömve a saját zsebeiket...miközben nagy hangon nemzeti érdekekről beszélnek! Milyen jó lenne tudni arról, hogy pontosan hogyan zajlanak ezek a tárgyalások!!!! Miért - mit kapunk cserébe??? Erről kéne az embereknek beszélni!!!!! Miért nem kérdezi ezt meg senki?

lacika_34|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@babu:

Én nem teljesen így látom.

Az IMF-nek politikai követelései vannak velünk szemben, tehát beavatkozik a belügyeinkbe, ez erősen sérti a szuverenitásunkat.

Meg akarja határozni a gazdaság és pénzügypolitikánkat.

Másrészt pedig a hitelfelvételre ösztönzés inkább neki érdeke, mivel kamatokat kell fizetnünk.

Magyarországnak nem érdeke hitelt felvenni.

Itt most pusztán egy keretbizitosítékról van szó. A mostani kormány nem akarja továbbadósítani az országot szerintem. Nagyon helyesen.

Hidd el, nem az a valódi cél, hogy minket "megsegítsenek", hanem hogy újabb hitelt vetessenek fel velünk, és ennek még örüljünk is és kérjük is.

Így meg tudják akadályozni, hogy tényleg önálló gazdaságpolitikánk legyen.

lacika_34|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

Ennek pedig az a célja, hogy visszafogják a nemzetgazdaság fejlődését, és olyan intézkedéseket akarnak kierőltetni, ami nyugati nagyvállalatoknak kedvez.

Az Európai Bizottság is ugyanezt a játékot játsza.

Számukra alapvetően a magyar ember egy fogyasztó, számadat.

Ha pedig el akar rugaszkodni a magyar gazdaság és fejlődni, akkor pedig meg kell fogni, hogy maradjon a status quo, ami persze nem a mi érdekünk.

Persze probléma, hogy Fletóék 2010-ig 8 évig inkább hozták az országot kitett helyzetbe, minthogy nem. Az államadósságot GDP 50 százalékáról 80-ra emelték, amihez csak gratulálni tudok.......

profitorientált nemzeti Széchenyi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

Nem kell a mellédumálás.

http://www.hir24.hu/gazdasag/2012/06/20/imf-orban-mar-targyalna/

Orbán csúnyán pofára esett. Megérte a "szabadságharc IMF ellen"? Meg lehet nézni, mindez mibe került a magyar adófizetőknek, IMF 3-3,5%-os kamat helyett kb. 7-8%-ot fizet a piacon a magyar államkincstár.

lacika_34|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

Az állampapír kibocsátás jobb, mert nem valutában adósodik el az ország, és a saját kamat változhat a gazdaság teljesítményétől függően, valamint annyit bocsátunk ki, amennyit akarunk.

A hitelkeretnél csak elővigyázatossági hitelkeretbe lenne érdemes belemenni, amit nem kell lehívni.

Látom nem érted a fő problémát. Az IMF bele akar szólni a belpolitikába, és jogokat kiharcolni nemzetközi vállalatoknak. - úgymond kedvező gazdasági környezetet kialakítani - valamint a kormány gazdasági jogait csorbítani akarja. És a nagy cégek közterheit csökkenteni az EB-vel összefonódva

Ne legyél naiv. Attól, hogyha felvennénk egy rakás hitelt, nem változna meg az emberek élete, vagy gazdasági helyzete az országban.

profitorientált nemzeti Széchenyi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@lacika_34:

Na, Lacika megmondta a frankót!

Kikezdhetetlen érvei letaglóztak, előadása a Nemzetközi Valutaalapról meg az Európai Bizottságról, hát az a retorika csúcsa, szóhoz sem jutok. :)

Részemről lezárom a vitát, láthatóan nem vagyunk egy súlycsoportban. :)

lacika_34|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

Jól teszed kisapám. A helyedben én is ezt tenném...

Különbözik az alapértékrendünk, de szerencsére benned is van némi nemzeti öntudat, ha nem is sok....

Szóljon hozzá Ön is a témához!
Kommentáláshoz, értékeléshez kérjük, lépjen be!

Ha Ön rendelkezik google-, yahoo-, liveID-, twitter-, facebook-, vagy openID azonosítóval úgy ide kattintva külön regisztráció nélkül is beléphet a Kitekintőre! Elsősorban ezt a megoldást ajánljuk!

Ha Ön nem rendelkezik a fenti listában felsorolt azonosítók egyikével sem, vagy nem kívánja őket a Kitekintőre való belépésre használni, úgy klasszikus módon, helyi, kitekintős azonosítóval itt tud belépni. (Az első megoldás jövőbe mutató és szebb is:) )

 Emlékezzen?