Günter Grass: Izrael veszélyezteti a világbékét

Molnár Tamás Levente
2012. április 5., csütörtök

A német származású író egy szerdán megjelent versében a világbéke veszélyeztetésével vádolta meg Izraelt. A Nobel-díjas író az Irán körül kialakult konfliktust dolgozta fel Amit el kell mondani (Was gesagt werden muss) című versében. Grass művében így fogalmaz: sokáig, túl sokáig hallgatott, kényszerből és félelemből, mert tartott, hogy antiszemitának bélyegzik meg, ám most már nem hallgathat tovább, mert egy nép eltörlése van tervbe véve. A 84 éves író emlékeztetett, hogy Izrael „nukleáris potenciálja” egyre nagyobb, mely ugyan nem titokban, de ellenőrizhetetlenül gyarapodik.

Az író szerint Izrael és nem Irán az, aki „veszélyezteti az amúgy is törékeny világbékét”, és ezt a lírai énnek mindenképpen el kell mondania, mivel könnyen előfordulhat, hogy „holnap már túl késő lesz”. Grass ugyanakkor bírálta saját államát is, amiért Németország a napokban egy újabb tengeralattjárót adott el a zsidó államnak, amiről egy olyan országra lehet csapást mérni, ahol „egyetlen atombomba létét sem sikerült bizonyítani.”

Kapcsolódó anyagok

Az eddigi vélemények
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, ugyanakkor a szerkesztőség fenntartja a jogot a nyíltan sértő, gyűlölködő, trágár ill. reklám tartalmú hozzászólások moderálására!
regivilag.tm|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

Köszönjük Günter!

Kara kán|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

Bátor vers.

Respektálom Günter Grass urat!

Nem tudom mennyire mérvadó Grass a Waffen-SS volt tagjaként. Az író átesett a ló túloldalára. Még hogy egy nép eltörlése van tervbe véve! Izraelnek tényleg nem kéne megtámadnia Iránt, de ne tegyünk már úgy, mintha Izraelen kívül a többi állam (vagy a terrorszervezetek) vezetői angyalok lennének.

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

És hát még nem volt magasrangú izraeli politikus ( államelnök, miniszterelnök, miniszter, stb ), aki bármely országgal kapcsolatban olyasmit mondott volna, hogy "le kell törölni a Földrôl", a térképrôl, stb.

Ezzel szemben már Komeini Ayatollah ezt mondta, azóta is többen idézték iránymutat´sként, úgy mint a jelenlegi Atatollah, az elnök és több miniszter.

Ehhez jegyezzük meg, a lényg, hogy az Ayatollah mondta, mer ô nemcsak a legfôbb vallási vezetô, de az "Iráni Iszlám Köztársaság" legfôbb vezetôje. ( Akinek kétségei vannak, olvasgassa kormányközeli Fars News Agency, vagy az IRNA ( "iráni MTI" ) odalait!

Szóval a Nobel-díjas író ez esetben fordítva ül a lovon.

Hiába, 85 év, az 85 év és hogy ennek nyoma van, mutatja az is, hogy Kara kán respektálja.

@nneddudgi:

Mellébeszélsz (mint mindig)

Israel mint zsidóállam a nem kívánatos.

Akik nem ismerik a sztorit:

israel nem az ensz tervezet szerint alakult meg, hanem deklarálták a zsidók a saját (nemzet)államukat. Ehhez irán sohasem adta a hozzájárulását, ők csak következetesen kitartanak az utolsó érvényes megállapodás mellett.

Itt lehet elindulni további infók felé.

http://en.wikipedia.org/wiki/Israeli_Declaration_of_Independence

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

"israel nem az ensz tervezet szerint alakult meg"

Ez az izé megint HAZUDIK mint mindig. Aljasul, mint mindig, mert a hazugság egy rövid mondat, a cáfolathoiz be kell másolni a dokumentumot.

israel AZ ENSZ TERVEZET SZERINT alakult meg, mint azt már rengetegszzer elmagyaráztam.

Elindulni az ENSZ határozatból kell: A/RES/181(II) 29 November 1947 http://daccess-dds-ny.un.org/doc/RESOLUTION/GEN/NR0/038/88/IMG/NR003888.pdf?OpenElement

Ennek rendelkezô része:

1. A "Mandátumot" be kell fejezni miél hamarabb, de legkésôbb 1948. aug. 1-ig.

2. A Mandátum fegyveres erejét fokozatosan ki kell vonni, a teljes kivonást be kell fejezni miél hamarabb, de legkésôbb 1948. aug. 1-ig.

Minél elôbb megkezdeni, de legkésôbb 1948. feb 1.

3. Független Arab és Zsidó állam és egy Különleges Nemzközi Jerusalem Regime fog létrejönni a fegyveres erôk kivonulása után két hónapon belül de semmiképp sem késôbb, mint 1948. okt. 1.[/i]

Elfogadva: 33 igen, 13 nem, 10 tartózkodás, nem szavazott: 1, összesen 57 tagállam. http://unbisnet.un.org:8080/ipac20/ipac.jsp?session=L334142274T03.45563&profile=voting&uri=full=3100023~!909562~!1&ri=1&aspect=power&menu=search&source=~!horizon

Mint ismeretes, a brit fegyv, erôk kivonása 1948. máj. 14.-én befejezôdött, másnap 15-én kikiáltották és megalapították Izrael államot az aznap aláírt Függetlenségi Nyilatkozattal.

Ezt táviratban küldték USA-nak, SzU-nak, többi államnak. US elismerés 11 perc múlva, SzU másnap megérkezett, következô napokban a többi állam.

Hogy Irán irán sohasem adta a hozzájárulását, Iránt minôsíti, ahogy az is, hogy Irán a HATÁROZATOT SEM fogadtta el. Az érvénység szempontjából ennek nincs jelentôsége.

Annál is kevésbé, mert 1949 május 11. óta Israel az ENSz tagja ( http://unispal.un.org/UNISPAL.NSF/0/83E8C29DB812A4E9852560E50067A5AC ; BT Yes: 009, No: 001, Abstentions: 001, Non-Voting: , Total voting membership: 011 ; KGy: Yes: 37, No: 12, Abstentions: 9, Non-Voting: 0, Total voting membership: 58 - http://unbisnet.un.org:8080/ipac20/ipac.jsp?session=W3Q41474572O7.45678&menu=search&aspect=power&npp=50&ipp=20&spp=20&profile=voting&ri=&index=.VM&term=&matchopt=0|0&oper=AND&x=11&y=7&aspect=power&index=.VW&term=Israel+membership&matchopt=0|0&oper=AND&index=.AD&term=&matchopt=0|0&oper=AND&index=BIB&term=&matchopt=0|0&ultype=&uloper=%3D&ullimit=&ultype=&uloper=%3D&ullimit=&sort= )

Vagyis Irán MÁR AKKOR is SZEMBEN állt a NENMZETKÖZI KÖZÖSSÉGGEL..

Peersze, az, hogy a Nobel-díjas író 85 évesen nem gondol ilyesmire, talán magyarázható, de hogy egy ilyen anarchista, terrorista izé folyton hazudik, rágalmaz, mindent tele- és elizél, össze-vissza keveri, hogy sírva sz@r vagy sz@rva sír, az nagyon izé.

László Nagy|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

"Grass ugyanakkor bírálta saját államát is, amiért Németország a napokban egy újabb tengeralattjárót adott el a zsidó államnak, amiről egy olyan országra lehet csapást mérni, ahol „egyetlen atombomba létét sem sikerült bizonyítani.”"

Nem egészen eladta, egyszerűen Izrael kihisztizte a hajókat, gondolom, valamilyen jóvátétel részeként. Bővebben:

http://kulfold.ma.hu/tart/cikk/b/0/126704/1/kulfold/Megallapodtak_megy_a_nemet_akcios_tengeralattjaro_Izraelnek

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

„egyetlen atombomba létét sem sikerült bizonyítani.”

Viszont azt, hogy a legfôbb vezetôk rendszeresen kijelentik, hogy "Izraelt le kell törölni a Földrôl" ( olykor a térképrôl ), azt elég könnyû bizonyítani.

Ráérne akkor védekezni, ha már letörölték?

"valamilyen jóvátétel részeként."

Na és? Ha csak azt nézem, mennyivel volt a több a csepeli Weiss Manfréd Mûvek értéke az SS által fizetett $ 200 000 nál ... és a többi ...

  Már válaszolt
 • ajj ( 2 éve )
Németh Henrik|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@László Nagy:

a nyugat számára nem a bombák megléte az érdekes, hanem már a gyártás képessége jelenti a "piros vonalat". Ergo a háborúhoz elég indok a dúsított urán előállításához szükséges centrifugák magas száma, amivel irán rendelkezik. Innentől fogva a háború csak egy egyszerű pol-i döntéés kérdése....

@nneddudgi:

„egyetlen atombomba létét sem sikerült bizonyítani.”

mert valszeg nincsenek is

mint irakban sem volt semmi

csak az olaj kellett nekik meg az ország feletti ellenőrzés

"valamilyen jóvátétel részeként."

és az izraeliek mikor fognak jóvátételt fizetni a palesztinoknak amiért elüldözték a földjeikről őket, elvették mindenüket, kibombázták őket?

Mindenki más meg fizessen nekik jóvátételt, de ők még egy hivatalos bocsánatkérést sem tudnak tenni?

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@ajj:

" „egyetlen atombomba létét sem sikerült bizonyítani.”

mert valszeg nincsenek is "

Sôt, biztos, hogy MÉG nincs. De, mint Henrik is írta, az is biztos, hogy dolgoznak rajta, VAN olyan dúsított uránjuk, amit békés célra sehol nem használnak. Amik is, mások is már rxor kijelentették ( mint ugyancsak írta Henrik is ):

a nyugat számára már a gyártás KÉPESSÉGE jelenti a "piros vonalat".

"izraeliek mikor fognak jóvátételt fizetni a palesztinoknak amiért elüldözték a földjeikről őket, elvették mindenüket, "

Soha, mert

1) - "palesztin nép" nem létezik, így nem is lehetett ellenük, nekik semmit : "Mi [arabok] egyetlen nép vagyunk. ... Igen, önálló palesztin identitás csak taktikai okokból létezik. Az palesztin állam alapítása újabb eszköze a harcnak Izrael ellen és az arab egységért." ( Zuheir Mohsen PLO vezér - Trouw holland újság, 1977 március 31 http://en.wikipedia.org/wiki/Zuheir_Mohsen#cite_note-4 )

2 ) - sehonnan nem üldöztek el senkit. A függetlenségi háború idején az arab propaganda démonizálta a zsidókat abban a reményben, hogy emiatt az arabok majd tömegesen fognak harcolni. Ráfáztak, mert az arab tömegek, ahelyett, hogy tömegesen harcolni mentek volna, tömegesen be$z@rtak és leléptek. Ha emiatt kárpótolni kell ôket, azt kérjék a saját propagandistáiktól, akik a hülyeségükkel és disznóságukkal megkárosították ôket.

"kibombázták őket? "

- miután rendszeresen rakétákkal lövik Izraelt. Te mit követelnél Hazád kormányától, ha mondjuk Komáromban, Eszergomban laknál és Slota gyerekei napi rendszerességgel rakétákkal lônék a házadat, az ovit, ahova a gyereked jár ( vagy Te ? ) a kórházat, ahol édesanyádat kezelik, stb.

"ők még egy hivatalos bocsánatkérést sem tudnak tenni?"

Miért is? Azért, hogy nem hagyják lemészárolni magukat?

  Már válaszolt
 • Dupree ( 2 éve )
 • ajj ( 2 éve )

Izrael egy mesterségesen létrehozott "államszerű képződmény". A világ dollármilliárdjai nélkül ( amit minden nemzet fizet, így vagy úgy ) működésképtelen. Fikció, .....de Holdon olcsóbb lenne ellátni az odatelepült 3-5 millió zsidót, mint Palesztina területén. Nem mellesleg megszűnne egy ( a legnagyobb ) puskaporos hordó.

Anno, Madagaszkár helyesebb ( de nem jó ) döntés lett volna!

"Izrael veszélyezteti a világbékét"

Igen, pusztán a léte is állandó veszélyforrás. Sajnos!

Grass 84 éves. Nincs már mit veszítenie, ezért meri kimondani az igazat. Köszönet érte!

Neddudgi, hogy a fér a pofádra az ilyen hazugság?

"sehonnan nem üldöztek el senkit"

A démonizálásra még csak szükség se lett volna, ugyanis egész palesztin falvak lakosságát mészárolták le az izraeli katonák, beleértve nőket és gyerekeket.

De tudod mit? Hát igazad van! Nem elüldözték őket! Megölték őket! A többiek pedig látva, hogy milyen sorsra juthatnak, ha megvárják az izraeli fegyvereseket, inkább "tömegesen be$z@rtak és leléptek".

Gratulálok, emberségből egy nagy nullára vizsgáztál.

Radagast|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

"sehonnan nem üldöztek el senkit"

Igen, az Irgun is biztos csak vendégségbe ment...

Brunhilda|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

Érdekes, milyen szégyenlősen,( és az öreg korra hivatkoztak) nyilatkoztak amikor:

Nyíltan a palesztinok pusztulását kívánja egy befolyásos izraeli rabbi

Megjelent: 2010.08.29. 19:56

Frissítve: 2010.08.29. 19:56

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@trewisz:

"Izrael egy mesterségesen létrehozott "államszerű képződmény"."

Ezt a pimasz baromságot a nyilasokon, nácikon, szélsôséges arabokon é iszlámistákon kívül már mindenki unja, mert az említetteken kívül mindenki tudja, hogy

A MODERN Izrael állam az ugyanott 1100 éven át fenállt OKORI állam HELYREÁLLÍTÁSA.

"Grass 84 éves."

85, és ebben a korban már sokan mondank olyat, amirôl 40-évesen még tudták, hogy BAROMSÁG.

  Már válaszolt
 • trewisz ( 2 éve )
@ajj:

Persze hogy nincs atombombájuk. A gáz és az olaj feletti ellenőrzés és azok bevételei kellenek, továbbá hogy beálljon a sorba, a globalizált világrend csicskásai közé. Ehhez képest nem fixírozzák sem Pakisztánt sem Indiát. 100 fölött van már Iszlamabad készlete, Új-Delhinek szintén.

@nneddudgi:

"Sôt, biztos, hogy MÉG nincs. De, mint Henrik is írta, az is biztos, hogy dolgoznak rajta, VAN olyan dúsított uránjuk, amit békés célra sehol nem használnak. Amik is, mások is már rxor kijelentették ( mint ugyancsak írta Henrik is ):

a nyugat számára már a gyártás KÉPESSÉGE jelenti a "piros vonalat". "

Marhaság. Az atomfegyver előállításának előfeltétele a 90%-os dúsítottságú urán megléte. Jelenleg 19,5 és 20 %-os szintnél tartanak, amit momentán a NAÜ embereinek árgus szemei előtt végeznek. Továbbá sok más összetevő, technológia szükséges a a fegyver előállításához, ha nem "koszos" bombát akarnak, ami nem olyan egyszerű és legfőképp időigényes is. A rakétatechnikai része az szimplább, a kísérletezés együtt már sokkal nehezebb és főként nem eltitkolható, már csak a szeizmikus hatását nézve is, hozzátéve hogy nap minden szakában műholdak pásztázzák Irán minden négyzetcentiméterét. É-Koreának pl. megvan a bombája, de nincs geopolitikai és gazdaságpolitikai jelentősége jelenleg. Elviekben Mo. is képes lenne legyártani egy atomot és ezzel rálépni a piros vonalra. Minket meg lehet hogy akkor se baxogatnának, mert kinek kell egy ilyen szerencsétlen, szegény ország ? Már úgyis a zsebükbe vagyunk a hitelek által.

@nneddudgi:

"A 84 éves író emlékeztetett, hogy Izrael „nukleáris potenciálja” egyre nagyobb, mely ugyan nem titokban, de ellenőrizhetetlenül gyarapodik."

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Anyakönyvi kivonatát nem láttam, de a cikk fenti részlete 84 évben határozza meg Grass korát. Nincs okom kételkedni.

Cavintont sürgősen bevenni, ...és csomót a zsebkendőre.....,hogy legközelebb ne maradjon ki a pirula!

Ha ennyire egyszerű ez a "helyreállítósdi", nosza, adják vissza nekünk is az ezeréves határainkat!

Hagyd már abba ezt a "HELYREÁLLÍTOTTÁK" baromságot! Csak maszlagnak jó és csak a hülyék szo*ják be!

Európából ki akarták telepíteni a zsidóságot, mert senkinek sem kellettetek! Ez az oka "Izrael betelepítésének". Madagaszkár is a célterületek között szerepelt, csak őseid azt a csalit nem kapták be. ( mondjuk mást bekaphattak volna )

>> Európából ki akarták telepíteni a zsidóságot, mert senkinek sem kellettetek!

Van még néhány egyéb ok, de ez az egyik legfontosabb.

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@trewisz:

Günter Grass (Danzig, 1927. október 16.)

A többi baromságod szót sem érdemel, írjuk a többihöz :)

  Már válaszolt
 • trewisz ( 2 éve )
nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Dupree:

"Jelenleg 19,5 és 20 %-os szintnél tartanak, amit momentán a NAÜ embereinek árgus szemei előtt végeznek."

Marhaság: pont, hogy nem engedik odqa a NAÜ-t, fél év alatt megháromszorozták a centrifugák számát, 19,5 és 20 %-ostól sokszor kevesebb a 90 %-os, mint 0,17 % ostól a 19,5 és 20 %-os.

"ha nem "koszos" bombát akarnak"

Mondta valmelyik Iráni fôvezér, hogy nem azt? KI- ÉS BESZÁMÍTHATATKANOK (mint az itthoni szélsôjobb és a jogalkotás ).

  Már válaszolt
 • Dupree ( 2 éve )
nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

"Nyíltan a palesztinok pusztulását kívánja egy befolyásos izraeli rabbi

Megjelent: 2010.08.29. 19:56 "

A kis-antant diverzáns figyelmét - szokása szerint - úgylátszik elkerülte, hogy

1) Ez itt tökéletesen off ( bár az ilyesmit ezektôl is, a náciktól is mexoktuk )

2) a 90 éves rabbinak ilyen és hasonló kijelentéseit az izraeli közvélemény éppúgy elítéli és visszautasítja, mint az állam vezetése http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=186372, a nemzetközi zsidó szervezetek és a világ zsidósága. És igen, magas korával magygarázzák, hogy a korábban tudásával méltán tekintélyt szerzett rabbi olykor elfogadhatatlan kijelentéseket tesz.

Ez a különbség a zsidók és az itt kommentelô nyilasok, meg Magyarországgal szemben ellenséges diverzánsok között.

3) Az állítás TERMÉSZETESEN szokás szerint hazugság, a rabbi még 90 évesen sem ennyire "izé", a GONOSZOK pusztulását kívánta és a zsidókat: http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/150/738.html ; http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3945068,00.html

http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/ovadia-yosef-atones-to-mubarak-after-declaring-palestinians-should-die-1.314243

http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=188365

Érdekelne, hogy kedves antipatikus anticionista ( = antiszemita ), barátaink mit kívánnak azoknak, akik gyûlölik Magyarországot és a magyarokat?

@nneddudgi:

"palesztin nép" nem létezik

zsidó nép se

"sehonnan nem üldöztek el senkit"

persze miután lemészároltak egy csomó embert a többiek "önként" távoztak

"kibombázták őket? "

"- miután rendszeresen rakétákkal lövik Izraelt. Te mit követelnél Hazád kormányától, ha mondjuk Komáromban, Eszergomban laknál és Slota gyerekei napi rendszerességgel rakétákkal lônék a házadat, az ovit, ahova a gyereked jár ( vagy Te ? ) a kórházat, ahol édesanyádat kezelik, stb."

az nem lenne jó, de akkor sem az a jó válasz, hogy szétlőnek mindent, kórházakat lakóépületeket óvodákat pl. ahova a gyereked jár (vagy TE?!) stbt. civil célpontokat választva, majd befejezve a háborút körül lennél zárva és még az újjáépíteni se tudnál (mert nem engedik be az építőanyagokat).

Miért kéne bocsánatot kérni?

az előző kommentben leírtam

olvasd el!

>>anticionista ( = antiszemita )

Ennyire nem lehetsz sötét hogy összemosod a kettőt, vagy igen?

>>mit kívánnak azoknak, akik gyûlölik Magyarországot és a magyarokat?

Kiröhögöm őket. Meg a cionistát is. Téged is.

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@ajj:

Ja, hát, ha Te mondod ...

( Biztos elkerülte a figyelmedet, hogy "palesztin" vezért idéztem, forrásmegjeläléssel.

Elôzô kommentedben nem állítottál, hanem köpködtél. Az állítshoz bizonyíték is tartozik.

pl: http://www.youtube.com/watch?v=72Ata-hY9WQ 1:46 )

  Már válaszolt
 • ajj ( 2 éve )
nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

További kellemes köpködést, fröcsögést a neonáciknak, mentem, mingyá itt az ünnep ( pesach utsó 2 nap ) :)

@nneddudgi:

Nincs 85 éves Günter Grass (Danzig, 1927. október 16.)

Matematika szakos lévén....meg úgy általában is .......... kiszámolhattad volna, hogy az említett, cikkben szereplő Úr 2012. október 16.-án lesz 85 éves. Vagyis, ha ma hunyna el, a koporsójára csak a betöltött évek számát vésnék rá, vagyis 84-et.

Dedósra lefordítva.... tavaly a szülinapján "csak" 84 szál gyertya éghetett és nem 85.

Ennyit a baromságaidról....többek között..

@nneddudgi:

bocs elfelejtettem az idézőjelet

László Nagy|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

"85, és ebben a korban már sokan mondank olyat, amirôl 40-évesen még tudták, hogy BAROMSÁG."

Török, akkor Te már 20 évesen igen vénnek számítottál...:)

Brunhilda|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

"Érdekelne, hogy kedves antipatikus anticionista ( = antiszemita ), barátaink mit kívánnak azoknak, akik gyûlölik Magyarországot és a magyarokat?"

Éljenek Magyarországon, DE csak a kétkezi munkájukból!

Mondjuk,Szabolcsban, vagy BAZ megyében!

Brunhilda|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

Mivel elgurult a gyógyszere, vegyen be Cavintont!

http://ajobbik.network.hu/blog/a-jobbik-hirei/izrael-legtekintelyesebb-forabbija-isten-csak-azert-teremtette-a-gojokat-nemzsidok-hogy-szolgaljak-a-zsidokat

....Dr. Shlomo Sand, a Tel Aviv Egyetem történészprofesszora, „Hogyan alkották meg a zsidó népet?” című vaskos tanulmánykötetét, amely 2008-as megjelenése óta alighanem a legnagyobb szálka a cionista politika szemében. Könyve megírására elmondása szerint az inspirálta a professzort, hogy képtelen volt tovább nézni azt a rendszerré épített történelmi, kulturális és politikai hazugságözönt, amellyel Izrael Állam a maga létét, identitását és jogosultságát próbálja igazolni. „a cionistáknak az Ószövetség, valamint ‚a zsidó nép száműzetésének’ emlékezete nélkül nem lett volna jogalap az arab Jeruzsálem bekebelezéséhez”.....

Brunhilda|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

mingyá itt az ünnep ( pesach utsó 2 nap ) :)

Érdemesutána olvasni az "egyiptomi rabszolgaságnak":

idézet: http://crowland.uw.hu/images/egyiptom/mozes.html

...A munka, melyet II. Ramszesz Izráel fiaira kiszabott, egyáltalán nem volt embertelen. Egész biztosan nem volt olyan nehéz, mint az asszuáni kőfejtők vagy a Sínai-félszigeti bányák rabszolgáinak a munkája. Az ellátás pedig bőségesnek tűnt az Izraelita nomádok számára. Olyan mennyiségben és rendszerességgel kaptak húst, halat, gyümölcsöket és a szokásos gabonát, hogy az Izraeliták évtizedek múlva is - úton az Ígéret Földjére -, erről álmodoztak. Másrészt a munka idején olyan felügyelők ellenőrzése alatt álltak, akiket II. Ramszesz a saját soraikból választatott ki. Mindenkinek egy bizonyos normát kellett ....

"2012. február 16-án Brüsszelben, az Európa Parlament épületében megalakult az Európai Zsidó Parlament. Évekkel korábban, Simon Peresz a 120 fős Kneszet mintájára álmodta meg az Európai Zsidó Parlamentet (EJP), ami mára valósággá vált...."

http://www.jmpoint.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=863

Erről csak én nem hallottam?...

Brunhilda|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@goj:

Ezt nevezem!

A magyarságnak is így kéne összefognia!

13 438 fő magyar országon élő zsidó vallású honfitársunk(MAZSIHISZ adat, ennyien járnak a zsinagógába), 5 fővel képviseli a magyar zsidóságot.

@nneddudgi:

"Marhaság: pont, hogy nem engedik odqa a NAÜ-t, fél év alatt megháromszorozták a centrifugák számát,

Ezt meg honnan veszed ? A NAÜ ellenőrzése alatt folyik, ők is megerősítették, nézz már utána.

"19,5 és 20 %-ostól sokszor kevesebb a 90 %-os, mint 0,17 % ostól a 19,5 és 20 %-os."

Nem érted. 20 %-os dúsítottságúból nem lehet működő nukleáris fegyvert készíteni. Több év kell 1-2 bombához szükséges mennyiség előállításához is, a 90 %-osból. További, legalább öt év szükséges az összeállításhoz, a tesztrobbantásokkal együtt. Hol hallottál ilyenről ? Sehol.

"ha nem "koszos" bombát akarnak"

Mondta valmelyik Iráni fôvezér, hogy nem azt? KI- ÉS BESZÁMÍTHATATKANOK (mint az itthoni szélsôjobb és a jogalkotás ).

Semmi értelme a koszosnak sem, de még öt darab "normális" fegyvernek se. Ehhez nem kell stratégának lenni, csak bele kell gondolni a helyzetbe, mivel azzal csak egy ellenőrizhetetlen folyamatot indítanak el. Egy háborúban, főleg a nukleárisban, mindenki veszít. Izrael se úszná meg a jelentős áldozatokat nehogy azt hidd, és bizony több millió ártatlan áldozatot is szedne a térségben. Inkább neked van üldözési mániád, és be kellene már végre vallani, hogy a nyersanyag megszerzési célok miatt van ez az egész cirkusz, ui. egy nagyon jelentős és olcsón kitermelhető készleten csücsül Irán. A rendszerük nem "simul" bele a kozmopolita-globalista világrendbe, ezért útban van és el kell takarítani, majd olyan bábokat beültetni mint amit Irakban, és akikkel mindent le tudnak nyeletni. Ennyi.

@Dupree:

A szergejek szerint elöször Szíriát és Iránt kell eltakarítani az útból, hogy öket megtámadhassák.

Ami a Neduggdki szövegeit illeti, mindig úgy néz ki, mintha ártatlanul forgatott szemekkel igaza lenne, de nem.

48-ban az Ensz kicsit olyan összetételü volt, a gyöztes háborujuk után, mint most a Knesszet. Noné, hogy kellemeset határozott, s ezt még csak fokozta a Deer Yassin utáni globális kussolás. Az se semmi, hogy az USA Atomenergia Bizottság, ami Hirosíma idején élet-halál ura volt, azért nagyobbrészt, közel teljesen Rosembergékböl állt. Amit Hirosímára ledobtak, az a németek addig legyártott uránium-készletének a rendeltetés-szerü felhasználása volt, ezt sem felejtik a fijúg, most amikor megy a nagy rettegés, bár azóta sem értik, a németek miért nem, meg a rengeteg vegyi fegyvert sem, ami ott hevert száztonnaszám ...

Namost az Irán gonosz szövegeit illetöen, csak egy hangyányi modifikáció elég, hogy fújhassák a zsófárit, miszerint elakarja pusztítani Israelt. Azok viszont azt mondják, hogy az kánaániai ószövetségi-náci szisztémát kell lenullázni, ami talán kívülröl nézve hangyányi különbség ...

Nade pár szót az öreg dajcs szövegéröl is. Ez megmarad a történelemben, nemúgy, mint egy rakás Ensz-határozat, ami tiltakozik a Naü sejhajon-rugdosása miatt a telavivi röpülötéren. Nagyon egyszerü a kérdés: Ha Irán támadja meg Izraelt, akkor a vén szenilis hülyeséget beszélt, de ha fordítva, akkor Európa hivatott gondolkodója, meg ilyesmi... Akkor minden utólag öt igazolja majd, s mi meg megisszuk a levét ...

profitorientált nemzeti Széchenyi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@pimpo:

Pedig egyszerű az egész, mondok egyszerű példát: A falu feddhetetlen plébánosa tarthat fegyvert, ha fenyegetve érzi magát, míg a többszörösen büntetett, visszaeső Kolompárt önkényesen megfosztják a fegyverviselés jogától.

profitorientált nemzeti Széchenyi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Dupree:

Mi az a kozmopolita-globalista világrend?

,

"Inkább neked van üldözési mániád"

,

Ebben biztos vagy? :)

,

Kérdezem én tőled, neked miért jobb egy atomfegyverrel rendelkező iráni, középkori, teokratikus diktatúra? Amegyik egy agresszív, totaliter ideológia szolgálatában áll. Ezen ideológia ellenségének tekinti a Nyugatot, a nyugatiak életmódját, vallott értékeit, többek között Téged is.

,

"és be kellene már végre vallani, hogy a nyersanyag megszerzési célok miatt van ez az egész cirkusz, ui. egy nagyon jelentős és olcsón kitermelhető készleten csücsül Irán."

,

Nem kell elvinni olyan irányba!

Tévedsz, nézz rá térképre, nem egy sima terep, sem USA, sem Izrael nem akarja elfoglalni Iránt. Nem éri meg. Az egész cirkusz az atomfegyverkezési potenciál lebombázásáról szól. Ugyanaz a sztori, mint az Izrael által lebombázott 1981-es osziraki reaktor, ill. 2007-es szíriai reaktor esete.

  Már válaszolt
 • Dupree ( 2 éve )
Silvanoman|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

Van benne egy százas.............

Nem unjátok még? Unos-untalan téma volt már Izrael és az Ő kényes geopolitikai helyzete.

Ha már itt tartunk, hoozájárulok a számláló ugrásához.

Számomra egy arcaikus, vallási alapon választott elit által vezett idelyét múlt, mondhatni középkori gondolkodás és világkép képviselőinek működő atomfegyverhez való jutása sokkal ilyesztőbb mint az Izraeli "fenyegetés". Lehet kicsinyes és nem "modern" trendi az álláspontom. Nem kívánok lándzsát törni senki felett,mellett, pl. a sábesz dekli hordása (tiszteletlen hát bocsi) és egy rabbi útmutatás a párválasztásomat illetőleg nos ez sem túl vonzó. Most persze sztereotípiákat említek, de sajnos a világ nem fair. Sokszor a szar és a szarabb között kell választani. Azt gondolom Izrael támogatása jobban testhez áll nekünk, "győzelme" a közel kelet nyugalma (nem atom sivatag és radioaktív forrás + 1500 Ft/l benzin ár) érdekében jobban kívánatos mint a Ajatollah-ok atomfegyverhez jutása.

Nem beszélva a tengenyi ártatlan áldozatról akik elvesztik az a rendkívüli szerencsét, hogy megfoganntak, világra jöttek és élhettek.

  Már válaszolt
 • mrZ ( 2 éve )
 • trewisz ( 2 éve )
@Silvanoman:

>> Unos-untalan téma volt már Izrael és az Ő kényes geopolitikai helyzete.

Az a miénk is.

>>Számomra egy arcaikus, vallási alapon választott elit által vezett idelyét múlt.....

Ez pontosan áll israelre is.

>>mondhatni középkori gondolkodás és világkép képviselőinek működő atomfegyverhez való jutása

Tökéletesen illeszkedik israelre is.

>>sokkal ilyesztőbb mint az Izraeli "fenyegetés".

Az israeli fenyegetés itt van a nyakunkon, gazdasági és politikai eszközökkel. Plusz az ellenőrizetlen atomarzenál egy vallási diktatúra kezében.

>>Sokszor a szar és a szarabb között kell választani

Ebben az esetben nem, sok lehetőség van, csak elhiszed a cionista "mivagyunk anyugaticilizációutolsóbástyája, haminemlennénkakkoraziszlámmeghódítnatiteket propagandát.

>>Azt gondolom Izrael támogatása jobban testhez áll nekünk,....

Neked lehet, én egyikből sem kérek.

>> "győzelme" a közel kelet nyugalma (nem atom sivatag és radioaktív forrás + 1500 Ft/l benzin ár) érdekében jobban kívánatos mint a Ajatollah-ok atomfegyverhez jutása.

- Sohasem lesz ott nyugalom, israellel végképp nem.

- Japán sem lett atomsivatag, milliók élnek a hirosima-nagasaki területen.

- a fuku balhé közel 400 bombára való sugárzást és elemi részecske szennyezést produkált EDDIG, miért nem azon agonizálsz?

- A benzin ára az adótól magas, nem az olajártól.

- Az olajár a dollár/euró/forint romlás és a spekuláció miatt emelkedik (főleg)

>>Nem beszélva a tengenyi ártatlan áldozatról akik elvesztik az a rendkívüli szerencsét, hogy megfoganntak, világra jöttek és élhettek.

Ennek meg meg mi a fasz köze van egy esetleges iráni atombombához. Az atomfegyver elrettentő eszköz, nem használatra van tervezve hanem vállakozó kedvű katonák elkedvetlenítésére. Eddig még csak az amerikai bibsik dobálóztak atombombával. akkor most ki is a rossz?

>>Nem unjátok még?

Ne szemeteld tele az oldalt hülyeségekkel, én meg majd nem érzek készetetést a válaszra.

Z

@Silvanoman:

Nem kívánok lándzsát törni senki felett,mellett,

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ugyan lényegtelen, ........de pálcát törünk valaki, valami felett ( elítéljük ) és lándzsát törünk valaki mellett ( vállvetve harcolunk mellette, kiállunk az ügyért, az igazáért)

Bocsi, de ez azért így pontos.

Büszkék lehetnek a németek Günter Grassra. Mi egyelöre jól megvagyunk egy lopós és egy moslékos Kertésszel ....

Silvanoman|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@mrZ:

Semmi közöd ahhoz min agonizálok és min nem. Azt írok ide amit akarok, ahogy te is. Eltúlzott rémkép - atomsivatag az ottani földrajzi jellemző és a fegyver milyenségét leíró szavak összevonása a véleményem érzelmi töltéséről árulkodhat, (elborzadok, szomorúsággeal tölt el....stb stb) nem pedig arról, hogy lesz-e ott élet vagy sem. Az hogy Fukusimában mennyi rádióaktív anyag került a légkörbe, talajba és abból mennyi szóródott ki a világ tájain szépen egyenletesen, illetve nem egy rövid időtartam alatt gondolom igazad van. Biztos így van. A mondandóm szempontjából és egy esetleges Izraeli vagy Iráni atomcsapás következményeinek a szempontjából irreleváns. Kötözködj nyugodtan. Vitatkozol oda nem illő érvekkel. Erről még csak annyit, nézd meg, ásogass a gugli homokozójában a globális időjárás rendszerekről. Aztán az atombomba fizikai és élettani hatásairól. Csak azt nézd meg mi itt a Kárpát -Medencében melyik földrajzi terület időjárásához van közünk, van ránk annak hatása. A JapánSzigetek vagy Irán? Elárulom, hogy egy közepes atomfegyverrel végzett ütésváltás Izrael és Irán között annyit tesz, hogy salátá, paradicsomot mondjuk az unokád eszik legközelebb a kertből. Az autódat meg állítsd le és csinálj belőle csirkekeltetőt.

Hogy ennek idézem "mi a fasz köze van" az iráni atomprogramhoz? Nos csak a minstream mediát nézve legalább több tucat öngyilkos muszlim fanatikus pukkantotta fel önmagát annak reményében, hogy a közvetlen környezeténem levő humán egyedeket is csak kiskanállal lehessen felszedni a követkemények mérlegelése nélkül, pusztán annak reményében, hogy még aznap a proféta mellett ülhet, szép hurrik ölében ülve Izraeliről még nem hallottam. Mi is ez? Vallási fanatizmus. Nos valamely vallási vezető vagy azok egy csoportjaIránban hasonlóan gondolkodi . És odasóz. Ez nem elrettentés ahogy írod vállalkozó kedvű katonák ellenni húzd meg-ereszd meg játék. Ez valós veszély. Te Z maszatolsz. Ami az izraeli fanatikusokat illeti akik szerinted vezetik az izraeli államot, szerintem nem léteznek. Illetve ha igen nem használták még a fegyót pedig van nekik régóta. Én sokkal jobban aggódok ahogy írtad "Az israeli fenyegetés itt van a nyakunkon, gazdasági és politikai eszközökkel" miatt. Az izraeli kormányban ( és sok más kormányban is) gátlástalan politikusok, kalmárok, uzsorások, bankárok ülnek akik mindenből pénzt csinálnak bárhol a világban ahol más szidő emberek élnek és általuk kiterjeszthetik a befolyásukat. Igen ez lehet hogy így van ahogy írtad.

Öngyilkos merénylő nem szaladgál atombombával, akinek van az általában őrzi. Kivétel az usa (ahol magáncégek is kezelik, javítják, építik, karbantartják ezeket), igaz hogy el is veszítettek olyan 60 darabot eddig.

Öngyilkos merénylő amúgy sem szaladgál statisztikailag releváns mennyiségben csak a msm, minden egyes esetről 200.000 ismétlést ad, így tűnik soknak. A cél hogy féljél, és lám te megteszed.

Elég szomorú hogy szerinted a bombadobáláshoz vallási fanatizmus kell. Ahhoz hideg könyörtelen cinizmus, és a mások életének semmibevétele kell (jews über alles).

A visszabombázzukőketakozépkorba az bizony israeli (usa) stratégia , és ha körülnézel a közel-keleten (szerbia, vietnam, laosz, irak, afgan, stb... ) .láthatod a bizonyítékát.

Ha számarányokat nézünk: több millió tonna bombát használt el a kis- és a nagy sátán az elmúlt évtizedekben, ehhez hasonlíts 2000 merényletet, természetesen még a sima késeléses vitát is merényletnek számolják.

Elvárod az őslakosoktól hogy fejet hajtsanak a hitetlen kutyáknak?

"Inkább állva halok meg, mint hogy térden csúszva éljek!"

Természetesen ez rád nem vonatkozik, te csak írogass a muzulmán veszélyről, cserélgesd sűrűn a pelenkát, és szívjad a human kultúrát a tvből.

olvasnivaló:

http://www.au.af.mil/au/awc/awcgate/cpc-pubs/farr.htm

reménykedjünk abban, hogy igaz a bibliai jóslat és másodszorra is eljön Jézus....lesz itt haddelhadd...

Silvanoman|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

"Elég szomorú hogy szerinted a bombadobáláshoz vallási fanatizmus kell. Ahhoz hideg könyörtelen cinizmus, és a mások életének semmibevétele kell (jews über alles)."

Nos ez baromság. Tudom mit gondolnak rólunk, gojok stb. Hallottam, olvastam a felsőbbrendűségről alkotott tanításaikról.

De nem ők írták ezt egy tábor kapujára: arbeit macht frei

a cinizmus pedig belőled árad, mi ez a baromság humán kultura? Van más is? Gibbonoké, s oroszlánoké? Te a gyűlölettől kevered a szezont a fazonnal. Meg a szerinted én TV-ből. Honnan veszed magadnak azt a jogot, hogy eldöntsd én honnan "veszem" a kultúrát. Persze veszem. A könyv pénbe kerül. Lehet te lopod. Ahh, visszaszívtam, nem prejudikálok és a bölcsek köve sincs nálam.

Brunhilda|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Silvanoman:

Elnézésedet kell kérnem,"Nem unjátok még?" kérdésedhez csak annyit fűznék hozzá.

A magyar zsidók,melyik részét nézzük?

A kb:100 00 -150 000 főt amelyik "csak" magyarnak vallja magát.

vagy a "13 438 fő magyar országon élő zsidó vallású honfitársunk(MAZSIHISZ adat, ennyien járnak a zsinagógába)"?

Mert ha az elsőt nézzük akkor tényleg csak a magyar nép szenvedéseiről beszélhetünk

(1919.-napjainkig).

Ha a másodikat, akkor juj de sok mindenről kell beszélnünk!!!!

Silvanoman|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Brunhilda:

Már ne haragudj de engem nem érdekel mennyi jár zsinagógába. Kit érdekel ez néhány gyülölködőn kívül? Ne gyere nekem a jobbik és hasonszőrű pártok és pártocskák ideológiájával.

Az emberek nagy része -már akik nem automatikusan fujolnak ezekre a csoportokra - nem a zsidóellenes attitűd miatt támogatja őket . Hanem mert a szűkebb környezetükben élő cigányok és azok életvitele miatti félelem miatt támogatja őket, vár védelmet. Csak kérdezd meg a szűkebb környezeted, bár téged nem hozhatlak fel példának, amint olvasom bőven el vagy látva "eszmékkel". Én ha körbenézek ott ahol élek, ez a szomorű valóság. Az emberek ha szóba kerül a jobbik, vagy más jobbos formáció, a gárda, hát azt mondják, "legalább kordában tartják a cigányokat.Ez borzasztó. A politokai elit legnagyaobb belpolitikai hibája ennek rossz felismerése, vagy helytelen kezelés. Megint említed a szent szőt " a magyar nép" Nos ők is ennek a részei, voltak, azok és szvsz lesznek is. Innentől fogva nem értelmezhető a szenvedő magyarság mint fogalom nélkülük. De beszéljünk róla. Nekem sem tetszik sok minden. Sokszor beleütköztem a zsidók -származás és családi összeköttetésen alapuló protekcionalista "védőhálójukba. Tenderezés, bírósági ügyek, ingatlan beruházás. Van egy project amit közvetlen közelről is ismerek. Elejétől a végéig bűzlik. Tehetetlen ezzel szemben az ember. De nem az a megoldás, hogy kollecktíve kiemeled a zsinagógába járó zsidókat a többi közül és cimkét ragasztasz rájuk. Egyébként azon nem gondolkodtál el még, hogy miért alakult úgy, hogy egy nép sok messzi múltba visszanyúló eseménysorozat eredményeképpen hontalan lett, diaszpórában élt, időről időre menekülni kényszerült. Ez alatt a külső és belső hatások miatt folyamatos fejlődésen kellett, hogy átmenjen, mindig meg kellett ugraniuk egy újabb akadályt -mert mondjuk el akarták őket pusztítnai, vagy mert egy cár kitiltotta őket a nagyobb városokból, hogy nem tudjanak egyetemre járni. Nos ha az életet a nézzük tágabb aspektusba, mi más ez ha nem evolúció, csak egy nép evolűciója.Környezeti hatásokra adott válasz a túlélés, utódok létrehozása érdekében. Igen kikényszerítettük belőlük mi nem zsidők, hogy kiépítsenek maguknak pld olyan törvényeket, hogy segíts bárkivel szebómben is a hasonszőrűelet, mert mástól vizsonzást ne várj...stb stb.

Az egyik legnagyobb baj az, ha vakbuzgóság ha gyűlölettel társul.

Idézem Mr. Z írását, aki gondolom valamely palesztín vagy arab tanító "tanítását" idézte:

"Elvárod az őslakosoktól hogy fejet hajtsanak a hitetlen kutyáknak?

"Inkább állva halok meg, mint hogy térden csúszva éljek!"

Elbagatelizálta az atomfegyver birtokló Irán szánékat az előző mondtaival, majd leírja ezt. Kérdezem én, ill behejettesítek: inkább használom at atomot, mint térden csúszva éljek.

hogy miért alakult úgy, hogy egy nép sok messzi múltba visszanyúló eseménysorozat eredményeképpen hontalan lett, diaszpórában élt, időről időre menekülni kényszerült.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na miért? Ez egy jó kérdés.

@Silvanoman:

>>Elbagatelizálta az atomfegyver birtokló Irán szánékat az előző mondtaival, ...

- Ami nincs az nincs.

- Ha lesz sem jön el a világvége, mint ahogy más országokkal is megesett.

>>Nos ha az életet a nézzük tágabb aspektusba, mi más ez ha nem evolúció, csak egy nép evolűciója.

- Ne degradáld az ürgeöntés testvértudományát ilyen eszmefuttatással.

- Ha viszont evolúció akkor inkább a belterjes szaporodás degeneráló hatását kéne elemezni.

>>Az egyik legnagyobb baj az, ha vakbuzgóság ha gyűlölettel társul.

Miért én vagyok a vak aki több szempontból elemzi a helyzetet?

Miért lennék én gyűlölködő?

Mivel váltottam ki a félreértésedet?

@Brunhilda:

.. kedves, mivel a zsidók halmazatilag vezették be a következö generációk fizetési kötelességének "jóvátétel?!" ötletes gyakorlatát, ha esetleg fordulna a koczega, akkor nem igazán lenne jogosult valaki közülük arra, hogy ártatlanként pucoljon, s ebben közmegegyezés van a sok kis pofáncsapott ország népeiben. Akkor esetleg az összes elkövetett bünözést elterítve egy csomó ártatlan is húz rövidebbet, nyugodtan kérdezzetek, ismerjük, milyen ...

Brunhilda|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Silvanoman:

Úgy látom két malomban őrlünk.

De nem baj, mert legalább van rá lehetőség a problémák kibeszélésére,vagy vitájára.

Leszögezném, nem gondolom,hogy antiszemita lennék.

..II. Endre az úgynevezett aranybullában (1222) és a beregi esküben (1233), a pápa (és a német kereskedővárosok) követelésére megtiltotta a vegyes házasságot, az 1215-ös lateráni zsinat határozatai alapján előírta a zsidó megkülönböztető jel viselését,…

…1239-ben IV. Béla azzal a kérelemmel fordult a pápához, hogy az úgynevezett közjövedelmeket ismét zsidóknak adhassa bérbe, mert ezt kívánja az ország és a király érdeke. IX. Gergely pápa, a magyar király erőteljes kérésére, kénytelen volt megengedni a zsidók helyzetének enyhítését Magyarországon. Ettől kezdve (IV. Béla és fia, V. István alatt) számos héber betűs magyar pénzzel találkozhatunk, amelyeken szereplő egy-egy héber betű a pénzverő vagy bányabérlő nevének, illetve a pénzverés helyének rövidítését jelzi. A héber betűs magyar pénzek mellett pecsétnyomók, gyűrűk is előkerültek héber betűkkel, ami a zsidók kivételezett helyzetét igazolja. IV. Béla 1251-ben kiadott híres zsidó kiváltságlevelét a középkori magyar királyság fennállása alatt az egymást követő uralkodók megerősítettek. Ennek lényege, hogy a zsidók a király kamaraszolgái, a kincstárnak adóznak, az pedig biztosítja jogvédelmüket. A zsidók ekkor kereskedelemmel, pénzügyletekkel foglalkoztak, s a királyi udvar nem egyszer vette igénybe pénzüket, szakértelmüket….

Idevehetem a kuruc időket, a 48.-as szabadságharcunkat,az l.vh-t, a múltból.

És jött az 1919 patkányforradalom, a magyar hazaárulókkal, őket váltotta a kimondottan zsidó vezetésű vérgőzös, hazaárulók:

...A világháború után az ország még elegendő nyersanyaggal rendelkezett ahhoz, hogy tekintélyes védősereget tarthasson. Csak arra utalok, hogy a Károlyi-kormányzat több havi rombolása és területfeladása (tehát hadianyagvesztesége is) után a bolseviki uralom 1919 márciusa után, rövid idő alatt még 6 hadosztályra és 3 dandárra tagozott 110.000 főnyi haderőt tudott összeállítani, felszerelni, új ruhába öltöztetni és erős tüzérséggel felfegyverezni. Voltak repülőalakulásai és 30 és feles mozsarai…

Ehelyett a Székely hadosztályt több ízben is megtámadták...

De a frissebb adatok:

”Iratmegsemmisítések

Az ÁVH szervei 1956. október 30-án kaptak utasítást irataik megsemmisítésére, amit azonban időhiányában már csak korlátozottan tudtak végrehajtani. 1957 és 1962 között az ÁVH maradék irataiban további módszeres selejtezések zajlottak.

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában lévő jegyzékek alapján megállapítható, hogy a BM Nyilvántartóban még 1989-ben is "zúzásra" (selejtezésre) kerültek olyan iratok, amelyek igen jelentős információkat tartalmazhattak a magyar Holocaust történetére. Egy keltezés nélküli jegyzék felsorolja "a magyarországi zsidóüldözéssel kapcsolatos megsemmisített, illetve átadott anyagokat".

· Eszerint 1989-ben "zúzásra" kerültek többek között a deportálásokban jelentős szerepet játszott személyek, Ferenczy, Grassy, Lullay, Winckelmann, Baky, Toldy, Hain, Eismann (sic!) és mások tevékenységére vonatkozó dokumentumok.

· Nem szerepel dátum, így nem tudjuk, hogy mikor semmisítették meg "Az auschwitzi haláltáborba deportáltak névsora, valamint dr. Mengele mellett dolgozó dr. Gallai Zoltán ügye" című dossziét

· 1988-ban "zúzták" a "Humler [sic!] megbízottjaként 1944. március 19-én Magyarországra jött SS főtiszt anyaga" című dossziét - ez Winckelmann anyaga

· 1988, 1989 és 1990-ben kerültek megsemmisítésre a Duna parti kivégzésekre, 1989-ben a Siketnémák Intézetében lezajlott vérengzésre, a Bergen-Belsenben meggyilkolt deportáltakra vonatkozó anyagok.

Ez összességében megerősíti, hogy az 1980-as években még nagy méretekben semmisítettek meg a vészkorszakra vonatkozó forrásokat. Az okok feltárása azonban további alapos kutatást igényel.”

Vajon miért?

És miért támadják folyamatosan az országot különböző kárpótlásokkal?

Lásd:MÁV, bankok stb..

De remélem nem bántottalak meg -e történelmi példákkal

Silvanoman|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Brunhilda:

Kedves Brünhilda. Figyelmesen elolvastam az írásod. 1) nem koherens az előző általam feltett kérdéssel, mi magyarok miket szenvedtünk el. Így valóban indokolt a két malomban őrölés.

Amit felsoroltál az pedig összeesküvés elmélet kezdemény, magoncok. Nincs köze ahhoz, hogy a 100 egynáhány ezer zsidó miért veszélyes ránk -már akik zsinagógába járnak, hiszen én ezzel a kérdéssle fordultam eredendően hoozád. Mivel erre a kérdésre nem adtál válasz, az amit írtál nemreleváns a számomra, hacsak nemerre írtad: (most magamat idézem: "Megint említed a szent szőt " a magyar nép" Nos ők is ennek a részei, voltak, azok és szvsz lesznek is. Innentől fogva nem értelmezhető a szenvedő magyarság mint fogalom nélkülük. De beszéljünk róla+

Tehát ha a beszéljünk rőla biztatásra kezdet el megírni a válaszod, akkor nem értem annak tartalmaát. Mi a fasznak soroltad ezeket? Nekem úgy tűnik csak mindegy milyen okból, de le akartad írni. Oké. Megtrörtént. De akkor most sorold a magyarság szenvedéseit kérlek.

De ha akarod segítek. Isti bizti csak egy szavadba kerül és kiguglizok neked néhány szenvedést és bűnt. Biztos van forrás a hálón erre vonatkozva.

Egy javaslat. Az emberek nem hülyék. Ha zsidóellenes hangulatot akarsz kelteni, ne ilyen avítt történelmi és meg nem vagy nehezen fogható sületlenségekkel gyere. Nézz inkább körül a modern kori mr Z által is említett gazdasági és politikai fegyverek használata táján.

Silvanoman|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@mrZ:

hmmm. Számold meg mennyi nobel díjas van köztük.

Biológia lények két féle módon (fő mozgató, változtató jelenség) változhat. Egy apró kiigazítás egy hülyeségeket irogatótól.

1) evolúció - külső hatásokra adott válasz, valamely változás( alkalmazkodás) időbeli kiterjedése lassú, generációk 100-i 1000-in keresztül zajlik és soha nincs vége hacsak a kényszerítő hatás meg nem szűnik.

2) Mutáció. Ha pozitív akkor marad a fogalom, ha negatív akkor degenerációnak is hívhatjuk. Időtartama egy generáció, azaz spontán és azonnali. És az "okosságodről" néhány gondolat:

Többször hangot adtam ennek, a rabbiátus intézménye, annak is a házasságközvetítő része az emberiség egyik - most össz emberi aspektusban nézve - egyik legprogresszívebb és pozitív hatása az emberre fajra - úgy is mondhatnánk fajnemesítési program. Ez kb 5000 éves. Tudom ez szentségtörésnek hangzik a mai XXI századi MO-on és avilág számos pontján is. De ha az emberi faj boldogulását nézem ennek nincs jelentősége. Ajánlom figyelmetekbe Ceizel Endre egy könyvét. Tudósok-Gének-Tanulságok. Érdemes elolvasni. Azt hiszem ennek az utolsó fejezet taglalja ezt a témát.

Nem tudom, hogy hogyan és honnan vették a tudást, (szvsz tapasztalat) de a rabbik beleszóltak a párválasztásba és összepárosították az egymást segítő tulajdonságokat hogy mindekor egy lehető leghatékonyabban működni képes családot csináljanak. Ebből bizony profitáltak az utódok. És nem korcsokat eredményezett ez, de nem ám. Szóval szó sincs itt belterjes szaporodásról. Buta dolog lebecsülni másokat, a fagyi néha visszanyal.

  Már válaszolt
 • mrZ ( 2 éve )
nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Brunhilda:

"Leszögezném, nem gondolom,hogy antiszemita lennék. "

Persze, hogy nem gondolja, mert ezekhez a szavakhoz, hogy "gondol", "gondolkodik" köze nincs.

De, hogy tudja: téved.

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

"..II. Endre az úgynevezett aranybullában (1222) ..."

Szokás szerint csak a lényegrôl feledkezett meg.

"1222. évi XXIV. törvénycikk

hogy izmaeliták és zsidók tisztséget ne viseljenek

Pénzváltó kamara-ispánok, só-kamarások és vámosok, országunkbeli nemesek legyenek.

1. § Izmaeliták és zsidók ne lehessenek." ( http://www.1000ev.hu/index.php?a=3¶m=528 )

( Mivel a magyarok már akkor is csak lopni akartak . )

Történelmi analfabéta!

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

"Öngyilkos merénylő nem szaladgál atombombával"

De. Ha megteheti.

"akinek van az általában őrzi"

Általában. Csakhogy itt nem "átlagról" van szó, hanem egy ôrült, nyugati ésszel ( mint azt vki átal linkelt interjuban olvashattuk ) ki- és beszámíthatatlan, fanatikus iszlám fundamentalista rendszerrôl. Amely boldogan látja el ilyesmivel a erroristákat, ahogy eddig rakétákal, egyebekkel. Ha megteheti.

  Már válaszolt
 • mrZ ( 2 éve )
@Silvanoman:

házasságkötési intézmény:

A lányokat már kora gyerekkorban lefoglalják. Gondolom a házasságközvetítő jövőbelátó is. (úr kiválasztottja) A pénz a legfontosabb jellemzője az ügynek, bár a helyes pofika, hozomány, kártérítés, pozíció is játszik. A házasságot pedig a rabbi és a (zárt)közösségek nyomása(is) tartja egyben, valamint a vagyoni szerződés.

A nobeldijasokrol: A zsidók nem jobbak vagy okosabbak, csak náluk fontos a tanulás-iskoláztatás, és tudják helyzetbe hozni egymást. Az hogy (vállaltan)zsidó vagy, lehetőségek halmazát jelenti.

A nácik boldogok lehetnek hogy a fajelméletük milyen jól illeszkedik egyes emberek gondolkodásába még a 21 században is.

@nneddudgi:

>>>>"Öngyilkos merénylő nem szaladgál atombombával"

>>De. Ha megteheti.

- Hogyan?

>>Csakhogy itt nem "átlagról" van szó, hanem egy ôrült, ( mint azt vki átal linkelt interjuban olvashattuk ) ki- és beszámíthatatlan, fanatikus.....

- Israel?

>>.....nyugati ésszel....

Amiről te írsz az a cionista politika, semmi köze az észhez.

Brunhilda|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@nneddudgi:

Köszönöm, hogy hozta az intelligenciáját, és tudását!

AZ Ön által boncolgatott téma anyaga:http://mazsihisz.hu/magyar-zsido-tortenelem-44.html

Az ősei még Magyarországról nem is hallottak(,saját bellása szerint kb.250éve élnek Mo.-n)

Mért nem a Tórából írogat a vörös tehénhez hasonlókat? Az érdekes volt!

A magyar történelem tudása,kimondottan üti a "nagy, boldog, nyugati, és amerikai" lumpen elemek szintjét.

Azt írja, hogy Ősei között volt rabbi is.

Lehetetlen.

Indok: az utódok, a néphit szerint mindig többet tudnak.

Brunhilda|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Silvanoman:

Sajnálom, hogy nem értett meg(vagy csak kitér az egyenes beszéd elől).

Lásd:"Az emberek nem hülyék. Ha zsidóellenes hangulatot akarsz kelteni, ne ilyen avítt történelmi és meg nem vagy nehezen fogható sületlenségekkel gyere."

....…1239-ben IV. Béla azzal a kérelemmel fordult a pápához, hogy az úgynevezett közjövedelmeket ismét zsidóknak adhassa bérbe, mert ezt kívánja az ország és a király érdeke. IX. Gergely pápa, a magyar király erőteljes kérésére, kénytelen volt megengedni a zsidók helyzetének enyhítését Magyarországon.....

@profitorientált nemzeti Széchenyi:

"Mi az a kozmopolita-globalista világrend?"

Ne csinálj már úgy mintha nem tudnád miről van szó. Én legalábbis nem fogom neked elmagyarázni.

"Inkább neked van üldözési mániád"

"Ebben biztos vagy? :)"

Folyamatosan Irán atombombájáról szövegeltek. Ami jelenleg nincs is, ez az egyik, a másik pedig Izrael valós fölénye nukleáris téren. Az ENSZ-ben ezt mindig lesöpörték az asztalról, akárki vetette ezt fel, vagyis az a téma tabu.

"Kérdezem én tőled, neked miért jobb egy atomfegyverrel rendelkező iráni, középkori, teokratikus diktatúra? Amelyik egy agresszív, totaliter ideológia szolgálatában áll. Ezen ideológia ellenségének tekinti a Nyugatot, a nyugatiak életmódját, vallott értékeit, többek között Téged is."

Az a gond hogy jelenleg nincs atomfegyverük, és sztem nem is lesz, a CIA nem egyszer bevallotta. Folyamatosan elemzik a műholdképeket és nincs erre utaló nyom, sem próbarobbantás - márpedig ez feltétlenül kell a tíz éves előkészületi periódus mellett - , se egyéb nem utal arra. Az urándúsítás az önmagában nagyon gyenge érv. Ehhez képest a moszat folyamatosan gyilkolja az iráni atomtudósokat, kiiktatván ezzel a humán faktort. Hallottál már önmagától megépült bombáról ?

Ha az iráni rendszer középkori, esetleg totalitárius is, mi köze van ehhez bárkinek is amíg nem lép az országhatárokon kívül ? Az Egyesült Államok vagy Izrael jogosult arra hogy megmondja, milyen kereteken belül éljék az irániak a saját hétköznapjaikat ?

Továbbá, kérdezd meg azokat akik jártak már Iránban, hogy mennyire tekintik a magyarokat ellenségnek ? Az a baj hogy te is beveszed a média által terjesztett maszlagot, mert semennyire. Pontosan tudatában vannak egy ilyen háború végzetes mivoltával, és ott is arra törekednek az emberek, hogy a lehető legjobban éljenek a saját szabályaik szerint, amihez nem kérik mások "segítségét".

"és be kellene már végre vallani, hogy a nyersanyag megszerzési célok miatt van ez az egész cirkusz, ui. egy nagyon jelentős és olcsón kitermelhető készleten csücsül Irán."

Nem kell elvinni olyan irányba!"

Tudom hogy nehéz elhinni és bevallani, de ez áll a háttérben.

"Tévedsz, nézz rá térképre, nem egy sima terep, sem USA, sem Izrael nem akarja elfoglalni Iránt. Nem éri meg. Az egész cirkusz az atomfegyverkezési potenciál lebombázásáról szól. Ugyanaz a sztori, mint az Izrael által lebombázott 1981-es osziraki reaktor, ill. 2007-es szíriai reaktor esete."

Irakot sem tudták teljesen elfoglalni. Irán nem is tudnák, csak egy olyan háborúban ami több százezer áldozatot kíván.

Az "atomcirkusz" általi fenyegetettség folyamatos propagálása azoknak hoz nagyon a konyhára akik a tőzsdén spekulálnak, ezek a hírek az egekbe emelik az olaj árát, nézz utána hogy mennyit "köszönhetünk" ennek a szitunak. És persze foglaljuk imába a "szövetségeseink" nevét, amiért megregulázzák azt a gaz Iránt.

Brunhilda|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@nneddudgi:

Erre varrjon gombot!

....Nemesi rangot mintegy 280 zsidó vallású család kapott, közülük 26-an a bárói címet is elnyerték. Európában sehol ennyi nemesi rangot nem szereztek zsidók,....

profitorientált nemzeti Széchenyi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Dupree:

„"Mi az a kozmopolita-globalista világrend?"

Ne csinálj már úgy mintha nem tudnád miről van szó. Én legalábbis nem fogom neked elmagyarázni. „

:)))

Komolyan kérdeztem. Nem tudom, mi van a fejedben, nem vagyok gondolatolvasó. „Kozmopolita-globalista világrend” eléggé tág fogalom, vaktában használva tetszetős, jól hangzó, viszont üres fecsegés, amelybe bármit beleképzelhetsz. Érvpótlónak is kevés.

,

„Folyamatosan Irán atombombájáról szövegeltek. Ami jelenleg nincs is, ez az egyik, a másik pedig Izrael valós fölénye nukleáris téren. Az ENSZ-ben ezt mindig lesöpörték az asztalról, akárki vetette ezt fel, vagyis az a téma tabu. „

Izrael nem írta alá az atomsorompó szerződést, következésképpen nincs ellenőrzési kötelezettség és nem szeg meg semmit. Ha megnézed, amióta atombombákkal rendelkezik (feltehetőleg 1967-1973 óta), azóta arab államok nem merték megtámadni, tehát indokolt a nukleáris fegyver megléte mint önvédelem utolsó eszköze. Ezért nem érvelési alap Izraelre való hivatkozás. Ha Irán tudja mutatni Izrael általi fenyegetettségét, akkor el lehet gondolkodni azon, maradhat-e egy ország védelem nélkül. Ezt azonban senki sem tudta eddig kimutatni, így marad Irán középhatalmi törekvései, mint mozgatórugója a fegyverkezésnek és az atombombához való jutáshoz.

Irán viszont aláírta az atomsorompó egyezményeket, amiket nem tart be. Saját vállalásaikat szegik meg, ezt kéri számon tőlük ENSZ. Mit gondolsz, miért érvényesek rá az ENSZ szankciók? (orosz, kínai hozzájárulással)? Iránon kívül mely ország vonja kétségbe a NAÜ jelentést? Ha Irán atombombát akar, azt csak a saját aláírásának megszegésével teheti, vagy felmondja a szerződést. Ezért nincs hitele a politikában, az iráni szerződésszegés eredményezi a súlyos bizalmi válságot. Ha egy kicsit is értenél katonai dolgokhoz, ismernéd a hadászati mélység fogalmat, felfognád minek is kell atombomba Izraelnek. Ezért nem lehet egy lapon említeni Izraelt és Iránt.

,

"„Az a gond hogy jelenleg nincs atomfegyverük, és sztem nem is lesz, a CIA nem egyszer bevallotta. Folyamatosan elemzik a műholdképeket és nincs erre utaló nyom,”

http://hu.wikipedia.org/wiki/Gy%C3%BCm%C3%B6lcs%C3%B6skert_hadm%C5%B1velet

Szíriában sem fedezték fel azonnal. Irán felé a bizalom megvolt, azonban Irán ezzel a bizalommal visszaélt. Kihasználva, hogy bíznak benne titokban nukleáris fegyverprogramba kezdett. Ennek első jelét a nyugat 2003-ban fedezte fel, hogy Iránnak van két elrejtett, és be nem jelentett nukleáris létesítménye. Ezek egy urándúsító, és egy nehézvíz előállító üzem volt. Visszaellenőrizve a korábbi műholdfelvételeket kiderült, hogy már több mint tíz éve fejlesztik ezeket az üzemeket, és olyan kapacitásúak, ami messze meghaladja az esetleges Iráni nukleáris erőművek igényét. Felvetődik a kérdés, hogy akkor mire kell a dúsított anyag? Na vajon mire, mert hát kenyeret nem lehet vele direktbe sütni. Értelemszerűen az egyetlen válasz: a nukleáris fegyver volt.

,

Khatami iráni elnök a lebukás után nyíltan a belföldi tévében beszélt a két üzemről és azzal védte a mundért, hogy a nemzetközi bejelentési kötelezettség csak akkor kötelező, ha dúsított uránt állítanak elő benne. Kijelentette, hogy ott ilyen, sőt Iránban sose történt. Ennek megerősítésére meghívta a NAÜ csapatát vizsgálatra. 2003 nyarán a NAÜ csapata meg is vizsgálta az üzemeket és dúsított urán nyomaira bukkant. Hoppá megint lebuktak!

,

Ez után nem is az USA, hanem az Iránnal jó kapcsolatokat ápoló EU-s állam: Franciaország, Németország, Nagy-Britannia kezdett tárgyalásokba Iránnal a helyzet BÉKÉS megoldása érdekében. Ez 2004-2005-ben folyamatosan történt, de semmilyen ajánlat nem volt "elfogadható" Iránnak, mely egy erőművet, vagy bármi mást ígért, ha a csak hogy a fegyverminőségű urán gyártásáról lemondjon. Még a messze Iránbarát Oroszország is beszállt ajánlatot téve, hogy INGYEN szállítja a nukleáris fűtőanyagot Iránnak. Ez sem lett elfogadva. Szóval röviden ennyit a békés célú iráni atomprogramról, a megbízhatóságról, a tárgyalással való problémamegoldásról. Szóval így kezdődött és hasonló módon folytatódott.

,

"„Ehhez képest a moszat folyamatosan gyilkolja az iráni atomtudósokat, kiiktatván ezzel a humán faktort. Hallottál már önmagától megépült bombáról? Ha az iráni rendszer középkori, esetleg totalitárius is, mi köze van ehhez bárkinek is amíg nem lép az országhatárokon kívül?”

Irán Izrael ellen két ún. proxy háborút indított. 2006-ban és 2009-ben. Tudod mi a proxy háború? Meg egy sor merényletet (+kísérletet) izraeli és vele szövetséges követségek ellen.

,

„Ha az iráni rendszer középkori, esetleg totalitárius is, mi köze van ehhez bárkinek is amíg nem lép az országhatárokon kívül ? Az Egyesült Államok vagy Izrael jogosult arra hogy megmondja, milyen kereteken belül éljék az irániak a saját hétköznapjaikat ?”

Ugyanezt mondanád 1936-ban náci Németország esetében? Amelyik fenyegetőzik ellenség elpusztításával?

,

”Továbbá, kérdezd meg azokat akik jártak már Iránban, hogy mennyire tekintik a magyarokat ellenségnek ? Az a baj hogy te is beveszed a média által terjesztett maszlagot, mert semennyire.”

Nem az iráni népről beszélek, hanem a valódi hatalmat gyakorló mullahok vezetéséről ajatollahhal az élükön. Iráni nép nyugatbarát, sokkal normálisabb bármely muszlim országnál, több évezredes kultúrnép.

,

„Pontosan tudatában vannak egy ilyen háború végzetes mivoltával, és ott is arra törekednek az emberek, hogy a lehető legjobban éljenek a saját szabályaik szerint, amihez nem kérik mások "segítségét". „

Az a baj, hogy te európai fejjel gondolkodsz, itt egy megbízhatatlan fanatikus vallási vezetésről van szó.

Ezt olvasd figyelmesen:

http://www.ekmizbak.hu/magyar/hirek01.htm

„Irán álláspontja mindig is világos volt erről az ocsmány jelenségről [azaz Izraelről]. Ismételten elmondtuk, hogy ennek az államnak a rákos daganatát el kell távolítanunk ebből a térségből.” Nem, ezek nem az iráni elnök, Mahmúd Ahmadinedzsad nemrégiben elmondott szavai. Hanem azt Ali Khamenei, az Iráni Iszlám Köztársaság legfőbb vezetője 2000 decemberében jelentette ki. Ahmadinedzsad a „Cionizmus nélküli világ” címmel rendezett teheráni konferencián csak idézte Khomeini ayatollah-t a zsidók elleni népírtó háborúra szóló felhívásában: "A Jeruzsálemet megszálló rezsimet ki kell törölni a történelem lapjairól.”- mondta Khomeni évtizedekkel ezelőtt. Ahmadinedzsad e célkitűzést „nagyon bölcsként” dícsérte meg.

2001 decemberében , Ali Akbar Hasemi Rafszandzsani, Irán korábbi elnöke, aki ma is hatalommal bíró, befolyásos politikai személyiség, fektette le az Izraellel megvívandó nukleáris háború alapjait: "Ha egy nap eljön amikor az iszlám világa kellő időben felfegyverkezik a fegyverrel, amelynek Izrael is a birtokában van, a kolonializmus stratégiája holtpontra jut, mert az atombomba alkalmazása Izraelből semmit sem hagy, de ugyanaz a dolog a muszlim világban csak kisebb károkat okoz.”

,

Figyeled az utolsó mondatot?

,

„Irakot sem tudták teljesen elfoglalni.”

Iraki háború 23 nap alatt lejátszódott. Az iraki áldozatok nagyját az al-kaidás Zarkavi és bűntársai által vezetett szunnita vallási szélsőséges milicisták gyilkolták le, nem az amerikaiak, a maradék többségét meg az Irán által bevallottan támogatott Mahdi Hadserege (bosszúból az előzőekért). Már azért nem félelmetesek, mert az iraki nép olyan mértékben ellenük fordult, hogy kifolyt alóluk a támogatottság.

,

„Irán nem is tudnák, csak egy olyan háborúban, ami több százezer áldozatot kíván.”

Nem is ez a cél. Elsődleges cél az atombomba gyártás potenciál leamortizálása, atombomba megelőzése.

,

„Az "atomcirkusz" általi fenyegetettség folyamatos propagálása azoknak hoz nagyon a konyhára akik a tőzsdén spekulálnak, ezek a hírek az egekbe emelik az olaj árát, nézz utána hogy mennyit "köszönhetünk" ennek a szitunak. És persze foglaljuk imába a "szövetségeseink" nevét, amiért megregulázzák azt a gaz Iránt.”

Mese habbal. Mint kiderült, le vagy maradva egy sor eseménnyel.

  Már válaszolt
 • Dupree ( 2 éve )
Silvanoman|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@mrZ:

Ez a nácis megjegyzés tökre jellemzi a cinizmusát kedves mr. Zé.

Szerintem még a hánorú előtt is jellemző volt, de a XX. század előtt biztosan a keresztény családokban is, hogy az öregek utánna néztek, felktuatták a leendő meny, vagy vő családját, annak egészségi állapotát. Nem voltak genetikusok, csak tanulták ők is a felemőiktől. És ha a kiszemelt leendő mátka, vőlegény családja terhelt volt, pld vérzékeny, vagy más genetikai betegségben, terheltségben szenvedett űgy kétszer is meggondolták a házasságot, hiszen a lelendő utód egészsége, a család jövője számított a legfontosabbnak. Sőtt a külcsíny, külső tulajdonság is számított, pld széles csípő = mérsékeltebb esély a rendellenes, vagy nehéz szülésre - ami ugye a lelendő utód egészségére lehetett kihatással. Ezzel akarva akaratlanul hozzájárultak a faj nemesedéséhez ha úgy tetszik. Nem ördögtől való dolog ez, csak vannak akik azt csinálnak belőle. Lelkük rajta.

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Brunhilda:

" Köszönöm, hogy hozta az intelligenciáját, és tudását!

AZ Ön által boncolgatott téma anyaga:http://mazsihisz.hu/magyar-zsido-tortenelem-44.html

Az ősei még Magyarországról nem is hallottak(,saját bellása szerint kb.250éve élnek Mo.-n)

Mért nem a Tórából írogat a vörös tehénhez hasonlókat? Az érdekes volt! "

Miféle pimaszság ez már megint, hülye bugris ?1?1

Maga idézte az Aranybullát, de annak a zsidókat érintô legfontosabb cikkelye nélkül!

Az, hiogy nem tudja, hogy az Aranybulla hivatalos címe az, hogy 1222. évi törvénycikkek és ezt a tudatlanságát akarta mindenki számára világossá tenni, még nem jogosítja pimaszságra!

" Erre varrjon gombot! "

Mi ebben a gomb, vegyis gond? Magának persze minden érthetetlen, talán, ha egy balatoni kagylótól kérne egy kis agyvelôt, hogy magának is legyen legalább feleannyi, mint annak, könnyebben értene sok mindent.

Nyilván Európában sehol ennyire és ennyien nem voltak a zsidók ORSZÁGÉPÍTÔK. Mármint a többségiekhez képest. ( Akik, mint tudjuk, itt többnyire országVESZTÔK ÉS országRONGÁLÓK voltak. Akárha szintén külföldi diverzánsok letek volna, mint maga. )

Ostoba bugris, még dicsekszik is történelmre IS vonatkozó analfabétizmusával!

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@mrZ:

" >>Csakhogy itt nem "átlagról" van szó, hanem egy ôrült, nyugati ésszel ( mint azt vki átal linkelt interjuban olvashattuk ) ki- és beszámíthatatlan, fanatikus iszlám fundamentalista rendszerrôl.

- Israel? "

Israel mióta iszlám ?

>>.....nyugati ésszel....

Amiről te írsz az a cionista politika, semmi köze az észhez. "

Mit az izé tudhatsz arról, minek van köze az észhez, amikor neked aztán igazán semmi, csak az izéhez.

Brunhilda|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

Ez teccik!

Egyetértek vele!

"Amiről te írsz az a cionista politika, semmi köze az észhez. "

Brunhilda|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@nneddudgi:

"Maga idézte az Aranybullát, de annak a zsidókat érintô legfontosabb cikkelye nélkül!

Az, hiogy nem tudja, hogy az Aranybulla hivatalos címe az, hogy 1222. évi törvénycikkek és ezt a tudatlanságát akarta mindenki számára világossá tenni, még nem jogosítja pimaszságra!"

Reklamáció a MAZSIHISZ-nél lehetséges.

Ahol a szája íze szerint módosíthatják a magyar történelmet(ami meg se lepne).

Lásd::http://mazsihisz.hu/magyar-zsido-tortenelem-44.html

Ez éppen tegnapi:

A nyilatkozó egy israeli miniszter, arról hogy hogyan ferdítették el az iráni nyilatkozatot. Amit aztán a msm hívők boldogan ismételgetnek.

"They [Iranian leaders] all come basically ideologically, religiously with the statement that Israel is an unnatural creature, it will not survive," Meridor says. "They didn't say 'we'll wipe it out', you are right, but 'it will not survive, it is a cancerous tumour, it should be removed'. They repeatedly said 'Israel is not legitimate, it should not exist'."

http://www.aljazeera.com/programmes/talktojazeera/2012/04/2012413151613293582.html

@profitorientált nemzeti Széchenyi:

"Komolyan kérdeztem. Nem tudom, mi van a fejedben, nem vagyok gondolatolvasó. „Kozmopolita-globalista világrend” eléggé tág fogalom, vaktában használva tetszetős, jól hangzó, viszont üres fecsegés, amelybe bármit beleképzelhetsz. Érvpótlónak is kevés."

http://www.valosagonline.hu/index.php?oldal=cikk&cazon=915&lap=0

Akkor olvasgassál. De röviden egy génkezelt élelmiszert fogyasztó, manipulálható, tévé előtt ülő, költöztethető, szelektált ismeretekkel teletömött, nem gondolkodó droid.

"Izrael nem írta alá az atomsorompó szerződést, következésképpen nincs ellenőrzési kötelezettség és nem szeg meg semmit. Ha megnézed, amióta atombombákkal rendelkezik (feltehetőleg 1967-1973 óta), azóta arab államok nem merték megtámadni, tehát indokolt a nukleáris fegyver megléte mint önvédelem utolsó eszköze. Ezért nem érvelési alap Izraelre való hivatkozás. Ha Irán tudja mutatni Izrael általi fenyegetettségét, akkor el lehet gondolkodni azon, maradhat-e egy ország védelem nélkül. Ezt azonban senki sem tudta eddig kimutatni, így marad Irán középhatalmi törekvései, mint mozgatórugója a fegyverkezésnek és az atombombához való jutáshoz."

Pont te soroltad fel hogy hányszor bombázta Iránt az izraeli légierő. Ehhez képest, mikor lépett be izraeli légtérbe iráni gép ?

Mint mondottam volt, a moszat tevékenységét külön meg kell említeni, vagyis hány embert tettek el láb alól ? És ezt a nemzetközi jog megsértésével, idegen ország területén ugyebár ?

Belinkelek itt egy két dolgot, a baller médiából, hogy ne érje szó a ház elejét..

http://nol.hu/kulfold/a_nau_leszavazta_az_izraeli_atomsorompo-csatlakozast

http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=303622

Igen, tudjuk hogy miért történt ez. Azért mert az USA kézivezérli az ENSZ BT-t és NAÜ-t is. Annyira kilóg a lóláb, hogy lassan átéri az egész Földet. Nem tagja az egyezménynek, ez az egy állam egyedül, az egész Közel Keleten. Akkor kérdem én, hogy ki is veszélyes a békére ?

"Irán viszont aláírta az atomsorompó egyezményeket, amiket nem tart be. Saját vállalásaikat szegik meg, ezt kéri számon tőlük ENSZ. Mit gondolsz, miért érvényesek rá az ENSZ szankciók? (orosz, kínai hozzájárulással)? Iránon kívül mely ország vonja kétségbe a NAÜ jelentést? Ha Irán atombombát akar, azt csak a saját aláírásának megszegésével teheti, vagy felmondja a szerződést. "

http://index.hu/kulfold/2012/02/26/amerika_szerint_iran_nem_epit_atomfegyvert/

http://kitekinto.hu/iszlam/2012/03/28/a_nau_volt_igazgatoja_kiall_iran_mellett/

"Ezért nincs hitele a politikában, az iráni szerződésszegés eredményezi a súlyos bizalmi válságot. Ha egy kicsit is értenél katonai dolgokhoz, ismernéd a hadászati mélység fogalmat, felfognád minek is kell atombomba Izraelnek."

Semmi köze nincs a hadászati mélységnek Izrael atomfegyveréhez. Szíria, Jordánia és Irak szerinted izraeli terület ?

http://atombombak.blogspot.com/

Ízlelgesd a hatásait, és ne hogy azt hidd Izrael megúszná. A saját fegyverének iráni bevetését keményen megsínylené és szépen lehetne költözködni a Szentföldről. Arról nem is beszélve, hogy hány olyan országnak okozna károkat, akik részt sem vettek benne.

" Ezért nem lehet egy lapon említeni Izraelt és Iránt." Oh hát persze, már szokva vagyunk a kettős mércéhez.

"„Az a gond hogy jelenleg nincs atomfegyverük, és sztem nem is lesz, a CIA nem egyszer bevallotta. Folyamatosan elemzik a műholdképeket és nincs erre utaló nyom,”

http://hu.wikipedia.org/wiki/Gy%C3%BCm%C3%B6lcs%C3%B6skert_hadm%C5%B1velet"

"Az orosz külügyminiszter egy orosz napilapnak adott interjúban újból felhívta a figyelmet az iráni atomprogram elleni katonai beavatkozás katasztrofális következményeire, és figyelmeztette az Egyesült Államokat, hogy a beavatkozás egy újabb, a térségből kiinduló fegyverkezési versenyt indíthat el. "A CIA és az USA hivatalnokai is elismerték, hogy nincsenek információik az iráni atomprogram katonai vonatkozásairól, sem olyan döntésről, ami bizonyítaná, hogy egyáltalán lennének katonai vonatkozásai. "

Valamint lásd fent, Index-cikk.

"Szíriában sem fedezték fel azonnal. Irán felé a bizalom megvolt, azonban Irán ezzel a bizalommal visszaélt. Kihasználva, hogy bíznak benne titokban nukleáris fegyverprogramba kezdett. Ennek első jelét a nyugat 2003-ban fedezte fel, hogy Iránnak van két elrejtett, és be nem jelentett nukleáris létesítménye. Ezek egy urándúsító, és egy nehézvíz előállító üzem volt. Visszaellenőrizve a korábbi műholdfelvételeket kiderült, hogy már több mint tíz éve fejlesztik ezeket az üzemeket, és olyan kapacitásúak, ami messze meghaladja az esetleges Iráni nukleáris erőművek igényét. Felvetődik a kérdés, hogy akkor mire kell a dúsított anyag? Na vajon mire, mert hát kenyeret nem lehet vele direktbe sütni. Értelemszerűen az egyetlen válasz: a nukleáris fegyver volt."

http://epa.oszk.hu/02000/02051/00014/pdf/EPA02051_Tudomanyos_Kozlemenyek_24_125-142.pdf

"Khatami iráni elnök a lebukás után nyíltan a belföldi tévében beszélt a két üzemről és azzal védte a mundért, hogy a nemzetközi bejelentési kötelezettség csak akkor kötelező, ha dúsított uránt állítanak elő benne. Kijelentette, hogy ott ilyen, sőt Iránban sose történt. Ennek megerősítésére meghívta a NAÜ csapatát vizsgálatra. 2003 nyarán a NAÜ csapata meg is vizsgálta az üzemeket és dúsított urán nyomaira bukkant. Hoppá megint lebuktak!"

Kérlek alássan, az amerikai hírszerző szolgálatok legutóbbi nyilvános, még 2007-es jelentése szerint Irán 2003-ban felhagyott atomfegyver-fejlesztési programjával. Amerikai kormány tisztségviselői idén februárban arról is beszéltek, hogy Irán vezetői megosztottak a katonai célú atomprogram fejlesztésének kérdésében.

"Ez után nem is az USA, hanem az Iránnal jó kapcsolatokat ápoló EU-s állam: Franciaország, Németország, Nagy-Britannia kezdett tárgyalásokba Iránnal a helyzet BÉKÉS megoldása érdekében.

Az uniós tagság miatt nem valószínű hogy különutas politikába kezdhetnek az említett országok. De egyébként még Teherán eddig is csak azt hangsúlyozta, hogy megvédi magát, ha kell, a tehát a békés rendezés lehetősége adott. Csak egy gond van, a feltételek diktálása enyhén szólva egyoldalú. Vagyis nekem van 300 töltetem, amit ne tegyen szóvá senki, a többi pedig lehetőség szerint fogja be a száját és NE fegyverkezhessen.

"Ez 2004-2005-ben folyamatosan történt, de semmilyen ajánlat nem volt "elfogadható" Iránnak, mely egy erőművet, vagy bármi mást ígért, ha a csak hogy a fegyverminőségű urán gyártásáról lemondjon."

A fegyverminőségű urán mennyisége a legoptimistább becslések szerint is csak 110 kg, és egy töltet előállításához minimum 250 kg kell.

"Még a messze Iránbarát Oroszország is beszállt ajánlatot téve, hogy INGYEN szállítja a nukleáris fűtőanyagot Iránnak. Ez sem lett elfogadva. Szóval röviden ennyit a békés célú iráni atomprogramról, a megbízhatóságról, a tárgyalással való problémamegoldásról. Szóval így kezdődött és hasonló módon folytatódott."

Ez semmit nem bizonyít, csak feltételezés, hipotézis, nincs kétséget kizáró bizonyíték rá. Az oroszoknak érdekeik vannak és nem barátaik. Az orosz technológia alkalmazása óriási biznisz Moszkvának, nem véletlenül folytatják az expanziót a térségben - pl. legutóbb Eurázsiai Unió.

"Irán Izrael ellen két ún. proxy háborút indított. 2006-ban és 2009-ben. Tudod mi a proxy háború?

Nem, nem tudom....

Meg egy sor merényletet (+kísérletet) izraeli és vele szövetséges követségek ellen."

http://online.wsj.com/article/SB124243059842325581.html

És az Izrael által viselt titkos háborúk Iránnal ? Nos, ezt lehet ?

Ugyanezt mondanád 1936-ban náci Németország esetében? Amelyik fenyegetőzik ellenség elpusztításával?

Jóbarát, Iránnak semmi köze a nácizmushoz, sem az iszlámnak. Iránnak nincs lehetősége elpusztítani Izraelt, még ha azt nagyon akarnák akkor sem. Hozzátéve, hogy értelme sincs a háború indításának, izraeli részről sem, viselve annak ódiumát a jövőben.

"Nem az iráni népről beszélek, hanem a valódi hatalmat gyakorló mullahok vezetéséről ajatollahhal az élükön. Iráni nép nyugatbarát, sokkal normálisabb bármely muszlim országnál, több évezredes kultúrnép."

Pár mullah véleménye nem mérvadó, hiába megy a szöveg, akinek van esze az tudja hogy csak szájkarate, üzengetés semmi egyéb. Az irániak nem akarnak háborúk senkivel, mert az átlagember hozza az áldozatokat itt is, mint mindenhol.

"Az a baj, hogy te európai fejjel gondolkodsz, itt egy megbízhatatlan fanatikus vallási vezetésről van szó."

http://www.ekmizbak.hu/magyar/hirek01.htm

Na ilyen propaganda írásokkal ne is traktálj. Az objektivitáshoz való köze a egyenlő a nullával. Tonnaszám tele a net hasonlókkal, akár iráni szemszögből is.

De hergeld magad nyugodtan, és majd szeretnélek látni a fronton is, az első vonalban. Kíváncsi lennék az arcocskádra, amikor az első repeszgránát letépi a melletted álló fejét.

„Irán álláspontja mindig is világos volt erről az ocsmány jelenségről [azaz Izraelről]. Ismételten elmondtuk, hogy ennek az államnak a rákos daganatát el kell távolítanunk ebből a térségből.” Nem, ezek nem az iráni elnök, Mahmúd Ahmadinedzsad nemrégiben elmondott szavai. Hanem azt Ali Khamenei, az Iráni Iszlám Köztársaság legfőbb vezetője 2000 decemberében jelentette ki. Ahmadinedzsad a „Cionizmus nélküli világ” címmel rendezett teheráni konferencián csak idézte Khomeini ayatollah-t a zsidók elleni népírtó háborúra szóló felhívásában: "A Jeruzsálemet megszálló rezsimet ki kell törölni a történelem lapjairól.”- mondta Khomeni évtizedekkel ezelőtt. Ahmadinedzsad e célkitűzést „nagyon bölcsként” dícsérte meg.

Ha te ezt komolyan veszed, akkor fordulj orvoshoz, nem tudok mást tanácsolni. Nagyon visszamaradottnak kell lenni ahhoz hogy valaki azt higgye, egy jól felfegyverzett országot csak úgy el lehet törölni a történelem lapjairól. És egyáltalán ... (szövetségesei vannak) ahhh ...

http://www.hir24.hu/kulfold/2012/03/02/izrael-elutasitotta-az-irannal-folytatott-targyalasok-felujitasat/

"Szerintem van egy menetrend; és ezek a fiúk nagyon komolyan gondolják!" - mondja Seymour Hersh. Ő úgy véli, hogy az elnök, mármint Bush elnök, amikor szabadságról beszél, nyilvánvalóan nem Egyiptomra, vagy Szaúd-Arábiára gondol, hanem a Közel-Keletre általában. Ennek az elnöknek, mondja Hersh, eltökélt szándéka, hogy végrehajtsa küldetését: ami nem más, mint a Közel-Kelet megváltoztatása, demokratikussá alakítása. És a következő állomás: Irán. Ilyen egyszerű ez - elemzi a helyzetet a tekintélyes újságíró."

"2001 decemberében , Ali Akbar Hasemi Rafszandzsani, Irán korábbi elnöke, aki ma is hatalommal bíró, befolyásos politikai személyiség, fektette le az Izraellel megvívandó nukleáris háború alapjait: "Ha egy nap eljön amikor az iszlám világa kellő időben felfegyverkezik a fegyverrel, amelynek Izrael is a birtokában van, a kolonializmus stratégiája holtpontra jut, mert az atombomba alkalmazása Izraelből semmit sem hagy, de ugyanaz a dolog a muszlim világban csak kisebb károkat okoz.”

Marhaság. Az atombomba hatásainak nézz már utána. Már egy hiroshimai méretű robbantás is olyan károkat okozna amit nem heverne ki senki a térségben, se az arab államok, sem Izrael. Jelenleg ismert fegyverek adatai jóval brutálisabb pusztítást ígérnek. Látogass el Pripjaty közelébe is a kézzelfogható tapasztalatok miatt, ahol csak gőz- és gázrobbanás következett be. Itt van nem messze.

Figyeled az utolsó mondatot?

figyeltem ...

Iraki háború 23 nap alatt lejátszódott. Az iraki áldozatok nagyját az al-kaidás Zarkavi és bűntársai által vezetett szunnita vallási szélsőséges milicisták gyilkolták le, nem az amerikaiak, a maradék többségét meg az Irán által bevallottan támogatott Mahdi Hadserege (bosszúból az előzőekért). Már azért nem félelmetesek, mert az iraki nép olyan mértékben ellenük fordult, hogy kifolyt alóluk a támogatottság.

http://www.iraqbodycount.org/analysis/numbers/warlogs/

Senki nem kérte az USA "demokráciaexportját". Éppen ezért sajnálni sem tudom az áldozataikat.

http://htka.hu/2011/09/29/megkottetett-az-iraki-falcon-szerzodes/

Erre fájt a foguk. Az olajbevételekre.

Nem is ez a cél. Elsődleges cél az atombomba gyártás potenciál leamortizálása, atombomba megelőzése.

Ami természetesen nincs.

Keress rá a guliban: az iráni atomvita. Az első találatot töltsd le és olvasd el.

"Mese habbal. Mint kiderült, le vagy maradva egy sor eseménnyel."

Te szintén. Mert csőlátásod eredményeképpen nehéz beismerni a valós indokot, ugyanúgy mint Irak esetében. Hazudnak valamit egyik nap, aztán, a Pentagonban: te ez nem jó, találjunk valami mást. Az akkori elnök, Bush "szakértelmét" meg hagyjuk ... Nevetséges, csak az a baj hogy ártatlan emberek millióinak életével játszott ...

http://www.washingtonpost.com/war-dead-honored-on-memorial-day-weekend/2011/12/12/gIQAuwV5sO_photo.html

Brunhilda|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@nneddudgi:

"( Mivel a magyarok már akkor is csak lopni akartak . )

Történelmi analfabéta!"

Tanulékonyak vagyunk! Van kitől tanulni!

Lásd:http://www.magyarhirlap.hu/belfold/valotlan_szinben_mutatott_tenyek_.html

Valótlan színben mutatott tények

Szabó György: a Mazsihisz eljárása nem etikusVeszélybe került az idős, beteg holokauszttúlélők ellátása Magyarországon – kongatta meg a vészharangot a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz).

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Brunhilda:

"Reklamáció a MAZSIHISZ-nél lehetséges. "

Nem. A tantónénijénél, aki nem tanította meg olvasni. A linkjén közvetlenül a korábbi idézete után:

"..., eltiltotta ugyan a zsidókat az állami és közhivatalok viselésétől ..."

Ez az általm idezett cikk tartalma.

A történelemhamisítás meg a maga szakmája. Akárcsak ( mint arról korábban volt szíves tájékoztatni ) a gyilkosság.

A MH hazugságaival meg szórakoztassa a segghoTv-t!

"... Claims mindmáig nem tudott hitelt érdemlő elszámolást adni ..." - magyar fordításban: a narancskormány mondvacsinált, üres kifogásokkal húzza az idôt amíg csak lehet, meg azon túl is.

Persze, sohasem fog meglepni, hogy egy elfuserált kisantant diverzáns analfabéta wlkür nem tud olvasni.

Az sem, hogy ennek ellenére van mersze a felnôttek dolgaiba belepofázni.

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@mrZ:

Ha torzították, nem a nyugat, hacsak a .ir nem nyugati domain ( tudja vki, hogy hova valósi a .ir ? ) :

Khamenei : "Izrael rákos tumor a térség testén, amit el kell távolítani és EL IS LESZ TÁVOLÍTVA”. És idézte KHOmeinit. ( 2012 febr 4. ) http://bfnews.ir/vdcjaiei.uqevyz29fu.html

  Már válaszolt
 • mrZ ( 2 éve )
nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Dupree:

"Izrael elutasította az Iránnal folytatott tárgyalások felújítását "

Tleg hülyének nézel mindenkit?

"(Irán) ugyanazt tehetné, amit korábban is tett, vagyis folytathatná és kihasználhatná ezeket a tárgyalásokat, ahogy a múltban is tette, hogy félrevezessen és késedelmet okozzon annak érdekében, hogy folytathassa nukleáris programját és hogy elérje a nukleáris célvonalat" - jelentette ki a Washingtonba készülő izraeli kormányfő a Stephen Harper kanadai miniszterelnökkel folytatott tárgyalásai után megtartott sajtótájékoztatóján

"Úgy gondolom, hogy a nemzetközi közösségnek nem kellene beleesni ebbe a csapdába" - hangsúlyozta Netanjahu.

"kijelentette: meg akarja őrizni a zsidó állam manőverezési szabadságát, és "nem húz vörös vonalakat" az Egyesült Államok elé a katonai akcióval kapcsolatban.

Ez van a cikkben. Vagyis Netanyahu szerint a nyugatnak nem kellene hagynia, hogy Irán palira vegye. Ennyi.

A cím pedig egyszerüyen HAZUG. Fel sem merült, hogy Izrael részt venne ilyen tárgyalásokon. Egyáltalán, hogy jut vkinek eszébe, mikor Irán nem ismeri el mint államot.

Nem kéne mindenkit hülyére venned ilyenekkel. Vagyis próbálkozhatsz, de ez csak arra jó, hogy felülvizsgáljam korábbi ( talán téves ) véleményemet.

Persze, ha még 2007-nél tartassz ...

A NAÜ legutóbbi jelentése: http://www.iaea.org/Publications/Documents/Board/2012/gov2012-9.pdf

Irán ( pimasz ) válasza: http://www.iaea.org/Publications/Documents/Infcircs/2012/infcirc837.pdf

( IAEA ( NAÜ ) Chronology of Key Events (January - March 2012) - http://www.iaea.org/newscenter/focus/iaeairan/iran_timeline9.shtml )

Mindebbôl egy dolog világos: Günter Grass - mint azt fordítója és barátja is mondta - fordítva ül a lovon.

  Már válaszolt
 • Dupree ( 2 éve )
@nneddudgi:

>>Ha torzították, nem a nyugat,.....

Elérkeztünk a cionizmus és a cionisták hiteltelenségéhez. Tartsd észben mikor legközelebb rájuk hivatkozol.

üdv

iZé

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@mrZ:

"Elérkeztünk a cionizmus és a cionisták hiteltelenségéhez. "

Az aljazeera mióta cionista? Vagy ez az elizélt izé a cionista?

Vagy asszed, be tudod beszélni valakinek, hogy a "kitörölni" helyett "rákos tumor, eltávolítani" az nem a tervezett népirtás belelentése?

Amúgy nem közli az egész beszélgetést. Ugyanis, mint az közismert ( talán az izéket leszámítva ), az iráni diplomácia magyarázgatta, hogy rosszul fordították. Lehet, Meridor errôl a magyarázkodásról beszélt, csak az aljazeera azt a részét "elfelejttte" leközölni. Az arabok altalában - ilyen szempontból - elég "szórakozottak".

MIelôtt valaki játszaná az ´ertetlent: hazudnak, mint ha könyvbôl olvasnák, akárcsak ez az el- és leizélt izé.

Akinek pofátlanságát mi sem jellemzi inkább, mint hogy össze - vissza hazudozó, manipulált fotókat és videókat linkelô agresszív anarchista terrorista létére nem átallotta nicnek választani egy pozitív figura jelét. ( Z avagy egy politikai gyiklkosság anatómiája ).

Vagy talán így ijesztget bennünket, hogy, ha rajta múlik, a békés, tiszteséges polgáremberek úgy járnak, mint a regénybeli Z.

  Már válaszolt
 • mrZ ( 2 éve )
nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@pimpo:

Wade válaszához hozzátéve, mert ez megen baromira pimpós sumákra sikeredett:

"48-ban az Ensz kicsit olyan összetételü volt, a gyöztes háborujuk után, mint most a Knesszet. Noné, hogy kellemeset határozott"

Igen: AUSTRALIA , BELGIUM , BOLIVIA , BRAZIL , BYELORUSSIAN SSR , CANADA , COSTA RICA , CZECHOSLOVAKIA , DENMARK , DOMINICAN REPUBLIC , ECUADOR , FRANCE , GUATEMALA , HAITI , ICELAND , LIBERIA , LUXEMBOURG , NETHERLANDS , NEW ZEALAND , NICARAGUA , NORWAY , PANAMA , PARAGUAY , PERU , PHILIPPINES , POLAND , SWEDEN , UKRAINIAN SSR , UNION OF SOUTH AFRICA , USSR , UNITED STATES , URUGUAY , VENEZUELA

Aha. Szal ezek mind Knesset tagok. Kivált Latin Amerika. pfffffffff ...

Nem: AFGHANISTAN , CUBA , EGYPT , GREECE , INDIA , IRAN , IRAQ , LEBANON , PAKISTAN , SAUDI ARABIA , SYRIA , TURKEY , YEMEN

Tartózkodott: ARGENTINA , CHILE , CHINA , COLOMBIA , EL SALVADOR , ETHIOPIA , HONDURAS , MEXICO , UNITED KINGDOM , YUGOSLAVIA

Nem szavazott: SIAM

Voting Summary: Yes: 33, No: 13, Abstentions: 10, Non-Voting: 1, Total voting membership: 57

http://unbisnet.un.org:8080/ipac20/ipac.jsp?session=1334NJ4292X80.45598&profile=voting&uri=full=3100023~!909562~!1&ri=1&aspect=power&menu=search&source=~!horizon

"a Deer Yassin utáni globális kussolás."

Ja. Az egész világ "Deer Yassin massacret" üvöltözött a már akkor is ordító arab propaganda eredményeképp.

"Amit Hirosímára ledobtak, az a németek addig legyártott uránium-készletének a rendeltetés-szerü felhasználása volt"

Na persze. Amint azt a Harry Potter hírügynokségtôl tudjuk.

"Irán gonosz szövegeit illetöen, csak egy hangyányi modifikáció elég ... miszerint elakarja pusztítani Israelt"

Hangyányit se kell, Irán következetesen azt mondja, mint a fentebb megadott iráni mediában olvasható. Hogy azok a "Cionista rezsimrôl" beszélnek, nem az izraeli zsidókról?

Kérdezd meg az izraeli zsidókat, vajon a jelenlegi kormánnyal, vagy akármelyikkel annyi bajuk van-e, hogy inkább irán vagy az araok fennhatósága alatt élnének? ( Aztán eridj, ahova a válasz küld ... )

"Nade pár szót az öreg dajcs szövegéröl is. Ez megmarad a történelemben, ... Ha Irán támadja meg Izraelt, akkor a vén szenilis hülyeséget beszélt, de ha fordítva ..."

Nincs fordítva: Izraelnek eszébe sincs megtámadni Iránt, csak az atombomba-kapacitást akarja ( ha másképp nem megy, fogja ) lenullázni. Lehetôleg minimális emberélet-veszteséggel. Irániak közül IS.

@nneddudgi:

A teljes nick az mrZ, de magamat nem hívhatom mr-nek.

A nickemet azt kaptam.

Tiszteletből.

Zsidóktól.

Egy idő után elkezdtek ezen a néven szólítani, egy kis főhajtás is vele jár.

üdv

Z
nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

"A nickemet azt kaptam.

Tiszteletből.

Zsidóktól. "

Nem lep meg. Boldogult anyukám szokta volt mondogatni: ha egy zsidó hülye, akkor az nagyon ...

üdv

nneddudgi

  Már válaszolt
 • mrZ ( 2 éve )
@nneddudgi:

>>Nem lep meg. Boldogult anyukám szokta volt mondogatni: ha egy zsidó hülye, akkor az nagyon ...

Saját fiát csak ismerte már.

@nneddudgi:

"A cím pedig egyszerüyen HAZUG. Fel sem merült, hogy Izrael részt venne ilyen tárgyalásokon. Egyáltalán, hogy jut vkinek eszébe, mikor Irán nem ismeri el mint államot. "

Ne nálam reklamálj, hanem az elvtársaknál, akik írták. Izrael követelhet, megmondja a tutit, de tőlük már nem lehet. (nekem lehet 300 töltetem, másnak nem) Mert ez a rend. Szerintük. Egy egyezményen kívüli ország diktál és kész. Mögöttük áll az Egyesült Államok, és annak teljes hadereje. Nem érzed az iróniát ami árad az egész történetből ? (Tudom hogy nem, annyira már ismerlek. Védeni fogod a mundért a legvégsőkig :)))

Na meg Irán "pimasz". Az a baj, hogy fel kéne már fogni végre hogy ez nem óvoda, ahol rápiríthatsz más országokra, mert te jogosítva vagy ehhez, pökhendi stílusra olyan választ is kapsz.

A NAÜ ? Röhögnöm kell. Azt írnak bele a jelentésbe amit az amerikai külügyminisztérium diktál nekik. Lehet 2007-es, vagy a tegnapi is. Egy vicc.

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Dupree:

Értem.

Tehát, ha Izrael közli a véleményét, akkor az "követelôzés", meg, hogy megmondja a tutit. Bárkoi másnak lehet vélemény, de ha Izrael véleményt mond, az "követelözés" meg "tutimondás" meg "diktálás".

"pökhendi stílusra olyan választ is kapsz. "

Hát igen. Ha egy nemzetközi szervezet, vagy konferencia közli egy állammal, hogy az aláírt szerzôdést be kellene tartani, toábbá nem kellene hülyére venni az egész nyugati világot., az "pökhendi stílus". Ja. ( Sajátos látásmód. )

"A NAÜ ... azt írnak bele a jelentésbe amit az amerikai külügyminisztérium diktál"

Hápeeersze. Ha nem azt írják, hogy tessék nyugodtan atombombákat csinálni és rögtön elkészïlte után lebombázni velük Izraelt, hogy utána a szórványban élô zsidókat megint nyugodtan rablógyilkolhassuk, ha nem ezt írják, az csakis úgy lehet, hogy azt írják, amit az amerikai külügyminisztérium diktál. Hááppeeersze.

És nekem kéne már felfogni végre, meg én fogom védeni a mundért a legvégsőkig. Termnészetesen.

  Már válaszolt
 • mrZ ( 2 éve )
nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Dupree:

Majd elfeledtem:

Ami a tölteteket illeti, tán nem fogja rossz néven venni Wade, ha idézem a példáját ( természetesen pontosan és pontos forrásmegjelöléssel :) ) :

"A falu feddhetetlen plébánosa tarthat fegyvert, ha fenyegetve érzi magát, míg a többszörösen büntetett, visszaeső Kolompárt önkényesen megfosztják a fegyverviselés jogától."

( Wade, 4 napja: http://kitekinto.hu/europa/2012/04/05/gunter_grass_izrael_veszelyezteti_a_vilagbeket/#komment34252 )

@nneddudgi:

>>és rögtön elkészïlte után lebombázni velük Izraelt, hogy utána a szórványban élô zsidókat megint nyugodtan rablógyilkolhassuk

- Már megint rinyálsz.

- Túlértékeled az atombombák hatását.

- Nem israel a garancia a zsidók biztonságára.

- Hagyd a francba a cionista ideológiát, mert az tart félelemben.

- zsinagoga helyett pedig swinger klubba járj.

- az élet szép.

ps: dobd ki a tv-t és kezdj el élni.

@mrZ:

- Már megint rinyálsz. ( mármint nneddudgi )

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hivatásos rettegő! Sőt!

Ha zsidók nem tartanák állandóan a porondon a "megalapozott félelmeiket", milyen címszó alatt zsarolhatnák a világot? Kell ez a rinyálás, mint egy falat kenyér, mert sok kicsi sokra megy. Így lehet csak összekaparni a világ dollármilliárdjait.

nneddudgi ennek a gépezetnek egy fontos csavarja.

.....de már minden hitelességét eljátszotta. Tény, hogy sohasem volt egy igazmondó juhász.

Vöröstehénpásztor még lehet.

profitorientált nemzeti Széchenyi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Dupree:

'”http://www.valosagonline.hu/index.php?oldal=cikk&cazon=915&lap=0

Kösz a linket, így már érthető. Oké, lapozzunk tovább.

,

„Ehhez képest, mikor lépett be izraeli légtérbe iráni gép ?”

Repülőket picit nehezebb csempészni, de pl. rakéták, aknavetők szinte heti rendszerességgel érik Izrael földjét civil célpontok ellen. Méghozzá Iránból exportált munícióval, Irán többször lebukott, fegyvereket szállított Hezbollah, Hamasz és Iszlám Dzsihád terrorszervezeteknek.

,

„Mint mondottam volt, a moszat tevékenységét külön meg kell említeni, vagyis hány embert tettek el láb alól ? És ezt a nemzetközi jog megsértésével, idegen ország területén ugyebár ?”

Ezen nem kell csodálkozni, Irán háborús propagandát folytat Izrael ellen. Ha egy tudós katonai ill. félkatonai programban vesz részt, többé nem számít civilnek, nyugodtan nézz utána ennek. Izrael ebben a tekintetben nem sérti meg a nemzetközi egyezményeket.

,

”Igen, tudjuk hogy miért történt ez. Azért mert az USA kézivezérli az ENSZ BT-t és NAÜ-t is. Annyira kilóg a lóláb, hogy lassan átéri az egész Földet.”

Már ne haragudj ennyire komolytalan érvre tőled nem számítottam! USA kézivezérli oroszokat, kínaiakat? Éppen azok szoktak keresztbe tenni USA-nak, ahol érdekük megkívánja.

,

„Nem tagja az egyezménynek, ez az egy állam egyedül, az egész Közel Keleten. Akkor kérdem én, hogy ki is veszélyes a békére ?”

Erre könnyű válaszolni, elég csak megnézni a Közel-Kelet elmúlt 60 év történelmét, ki volt mindig a megtámadott? Kik támadták meg, kik fenyegették tengerbe szorítással Izraelt folyamatosan? Mely országokban folyik gőzerővel az emberek fanatizálása a médiában, mely országok vezetői beszélnek rendszerességgel Izrael, ill. zsidók elpusztításáról?

,

„Semmi köze nincs a hadászati mélységnek Izrael atomfegyveréhez. Szíria, Jordánia és Irak szerinted izraeli terület ?”

Nem érted, Izrael mindössze 21 ezer km2 területű ország, Magyarországnál négyszer kisebb. Vegyük például Oroszországot, őket nem sínylené meg ANNYIRA a háború, mint Izraelt. Tel-Aviv kap egy atomot, kész a káosz Izraelben.

,

" Ezért nem lehet egy lapon említeni Izraelt és Iránt." Oh hát persze, már szokva vagyunk a kettős mércéhez. „

Nem jól tudod. Egy szintre hozod a fenyegetettet a fenyegetővel. Agresszió és önvédelem között nagy különbség van.

,

„Kérlek alássan, az amerikai hírszerző szolgálatok legutóbbi nyilvános, még 2007-es jelentése szerint Irán 2003-ban felhagyott atomfegyver-fejlesztési programjával.”

Irán lépéseit figyeld, kétszer is lebuktak, NAÜ ellenőreivel csiki-csukit játszik, egyszer beengedi, egyszer nem, egyszóval az atomsorompó egyezményt szegik meg, nem éppen a megbízhatóság, hajlandóságról tesz bizonyságot, mintha takargatnivalójuk van.

,

"Ez után nem is az USA, hanem az Iránnal jó kapcsolatokat ápoló EU-s állam: Franciaország, Németország, Nagy-Britannia kezdett tárgyalásokba Iránnal a helyzet BÉKÉS megoldása érdekében.

Az uniós tagság miatt nem valószínű hogy különutas politikába kezdhetnek az említett országok.”

Már ne is haragudj, de milyen különutas politikáról beszélsz? Ez a trojka (FRA, NÉM, GBR) tárgyalt Iránnal. Így történt, emlékszem rá, ha nem hiszed, visszakereshetsz a korabeli hírekre.

,

"Ez 2004-2005-ben folyamatosan történt, de semmilyen ajánlat nem volt "elfogadható" Iránnak, mely egy erőművet, vagy bármi mást ígért, ha a csak hogy a fegyverminőségű urán gyártásáról lemondjon."

A fegyverminőségű urán mennyisége a legoptimistább becslések szerint is csak 110 kg, és egy töltet előállításához minimum 250 kg kell.”

Csak hogy az iráni urándúsító ”rendszere” kettős felhasználású, bármikor átállhatnak civilről katonaira. Ez is benne van a NAÜ jelentésben.

,

"Irán Izrael ellen két ún. proxy háborút indított. 2006-ban és 2009-ben. Tudod mi a proxy háború?

Nem, nem tudom.... „

Jól sejtettem...Akkor javaslom nézz utána. Ezért hiszed Iránról, hogy egy vétlen ország, csak a kozmopolita-globalista világrend összeesküdött ellenük.

,

„Semmi köze nincs a hadászati mélységnek Izrael atomfegyveréhez. Szíria, Jordánia és Irak szerinted izraeli terület ?”

Nem érted, Izrael mindössze 21 ezer km2 területű ország, Magyarországnál négyszer kisebb. Vegyük például Oroszországot, őket nem sínylené meg ANNYIRA a háború, mint Izraelt. Tel-Aviv kap egy atomot, kész a káosz Izraelben.

,

„Jóbarát, Iránnak semmi köze a nácizmushoz, sem az iszlámnak.”

Na ezt még egyszer gondold át, Iránnak semmi köze az iszlámhoz? 1979-es iráni iszlám forradalom? Tisztában vagy a céljaikkal? Nem hinném.

,

"Nem az iráni népről beszélek, hanem a valódi hatalmat gyakorló mullahok vezetéséről ajatollahhal az élükön. Iráni nép nyugatbarát, sokkal normálisabb bármely muszlim országnál, több évezredes kultúrnép."

Pár mullah véleménye nem mérvadó, hiába megy a szöveg, akinek van esze az tudja hogy csak szájkarate, üzengetés semmi egyéb.

,

Újabb hiányosságaid vannak, tanulmányozd az iráni rendszert. Vallási vezetés gyakorolja a hatalmat, ott operettdemokrácia van. Eleve kiszűrik a szerintük nem megfelelő jelölteket.

,

„hiába megy a szöveg, akinek van esze az tudja hogy csak szájkarate, üzengetés semmi egyéb.”

Ezt csak te gondolod, mint mondtam, európai fejjel gondolkodsz, te racionálisan állsz a dolgokhoz, végigelemzed a lehetőségeket és így tovább. Ezek jellemzik a mi, euroatlanti kultúránkat, ettől vagyunk sikeresek, nincs is probléma ezzel, csak hogy te ott követed el a hibát, hogy ezt a gondolkodásmódot automatikusan kivetíted mindenkire, úgy a pl. palesztinokra, mint az iráni vallási vezetésre.

Hova rakod azt a tényt, iraki-iráni háborúban Irán gyerekeket küldött aknákkal teli mezőkre, sokan meghaltak, nyomorékok lettek? Hova rakod azt, hogy a palesztinok, vagy akár muszlimok felrobbantják magukat? Nekik elment az eszük? Nem biztos.

Csak olyan mély meggyőződéssel rendelkeznek, nálunk a vallási fanatizmust humanizmus, felvilágosodás előtt vallási áhítatnak, sziklaszilárd hithűségnek számított, ami erény volt.

,

„Ha te ezt komolyan veszed, akkor fordulj orvoshoz, nem tudok mást tanácsolni.”

Szerinted ezeket viccből mondják? Ahmadinedzsád ENSZ-ben holokauszt meg nem történtéről beszél. Politikában csak úgy vicceskedünk? Ennek nincs politikai üzenete?

,

„Marhaság. Az atombomba hatásainak nézz már utána. „

Mondd az ajatollahnak! Biztos felcsillan a szeme.

,

"http://www.iraqbodycount.org/analysis/numbers/warlogs/

Kösz, hogy alátámasztottad a véleményem, éppen ezt a linket kerestem.

profitorientált nemzeti Széchenyi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@profitorientált nemzeti Széchenyi:

egy kis helyesbítés:

„Jóbarát, Iránnak semmi köze a nácizmushoz, sem az iszlámnak.”

Na ezt még egyszer gondold át, Iránnak semmi köze az iszlámhoz? 1979-es iráni iszlám forradalom? Tisztában vagy a céljaikkal? Nem hinném.

,

Félreolvastam, a "sem az iszlámNAK"-ot helyett "sem az iszlámHOZ"-nak olvastam; sorry, tekintsd ezt a részt tárgytalannak.

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@profitorientált nemzeti Széchenyi:

"te racionálisan állsz a dolgokhoz"

Ezt Dupreenek írtad, félek, erôs túlzás ... ;)

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@mrZ:

" >>és rögtön elkészïlte után lebombázni velük Izraelt, hogy utána a szórványban élô zsidókat megint nyugodtan rablógyilkolhassuk

- Már megint rinyálsz. "

Ez neked rinya? pfff , akkor minek nevezzük, amikor folyton a "cionista globalista világösszeesküvéssel" parázol?

De hogy teljesen elizélt izék számára is megvilágítsam: csak tájékoztattalak, hogy tudjuk, mirôlábrándoztok. Nem montam, aszittem, kitaláljátok, mire számíthatnátok tényleges próbálkozás esetén.

Errôl csak annyit, a mai gálut-zsidó nem is hasonlít a 75 év elôttire.

Ja, és a félreértések teljes elkerülésére: "egyik arcod után tartsd oda a másikat" - ez nem nekünk lett mondva. Még vilagosabban: nekünk nem ez lett mondva. Hanem az, hogy "Ha betörésnél tetten érik a tolvajt és megütik úgy, hogy meghal, nincs miatta vérbûn."( 2Móz. 22:1 )

A swindler klubot meghagyom neked, tôlünk idegen az ilyesmi. ( A speed meg a hasis pláne. )

Tanulj disztingválni: ami Heltaitól költészet, tôled hülye közhely ( öcsisajt).

Ps: a tvm - hál' I-tennek, áldott Ô - elromlott, kb amikor igen tisztelt szüleid - sajnos - nem vettek mozijegyet.

Pps: látom, megint cionistáztok, miközben lövésetek se arról, mi a cionizmus ( és mi NEM ), akkor - megint - egy kis továbbképés / emlékeztetô:

Cionizmus =

1) A zsidóknak is, mint minden népnek joguk van ahhoz, hogy SAJÁT HAZÁJUK legyen, mégpedig ott, ahol korábban 1100 éven át volt és amelyet soha nem hagytak el teljesen, a Szentföldön.

2) Ha már van hazájuk, mint minden más nemzetnek, joguk, sôt kötelességük, hogy megvédjék.

3) Ha egy zsidó haza akar települni a Szentföldre, akkor ebben ôt támogatni illik, a Cionista Világszervezet ma fôképp ezzel foglalkozik.

4) Az Izrael Államra, Izrael békeszeretô népére szórt rágalmak hazug voltát le kell leplezni.

Ennyi a cionizmus, SEMMIVEL SEM TÖBB, de NEM IS KEVESEBB. ( A leghülyébbek kedvéért külön kiemelem: mint látható, egyáltalán NEM IDEOLÓGIA. )

( Hertzl a hazatelepülésrôl kissé sarkosabban vélekedett: "minden zsidónak Izraelben a helye". Ezt ma meglehetôs sokan túlzásnak tarják, mert mindenki saját maga tudja, hogy hol a helye. ( Arányt nem írok, mert nem ismerek statisztikát. ) )

Talán nem árt még külön egy - két szó "cion" - ról ( hátha van, amire nem gondoltál ):

1) Cion ( vagy Sion) : legszûkebb értelemben a Moria hegye, ahol egykor

1.1 Ábrahám kötözte meg Izsákot ( I-ten parancsára, de végül, szintén I-ten parancsára nem áldozta fel ( kb i.e. 20-19. sz. ), ),

1.2 ahol Jákob látta álmában az Égbôl a Földre és vissza járó angyalokat, majd megjelent neki az Örökkévaló, és ezt mondta: "Ezt a földet, amelyen fekszel, neked adom és a te utódaidnak." ( 1Móz. 28,13 ) ( kb i.e. 18-17. sz. ),

1.3 ahol Salamon építtette fel az Elsô Templomot ( i.e. 953-ban szentelték fel ), majd ( ennek i.e 586-ban a Babiloniak által történt lerombolása után )

1.4 ahol felépítették és i.e. 515-ben felszentelték a Második Templomot, ( majd, miután szír-görög megszállók - ôrült uralkodójuk parancsára - megszentségtelenítették, )

1.5 ahol i.e. 165-ben Jeruzsálem felszabadítása után újraszentelték.

Ez Cion a legszûkebb értelemben.

2) Kicsit tágabb értelemben Jeruzsálem, melyben ez a hegy található és amellyet Dávid Király kb i.e. 1000-ben tett meg Izrael fôvárosává ÖRÖK IDŐKRE.

3) Még tágabb értelemben Cion az egész Szentföldet ( Izraelt ) jelenti .

  Már válaszolt
 • mrZ ( 2 éve )
 • mrZ ( 2 éve )
Brunhilda|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

"2) Ha már van hazájuk, mint minden más nemzetnek, joguk, sôt kötelességük, hogy megvédjék. "

"Amiről te írsz az a cionista politika, semmi köze az észhez."

Köszönöm a CIONISTA okítást.

Az utolsó mondata ami értelmes!

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Brunhilda:

Ez nem cionista oktakás, maga hatökör, hanem az elemi általános mûveltség része. A szót, hogy cionizmus, cionista majdnem mindenki használja majdnem naponta. Különösen a hungaristák. És mert a hungaristák úgy gondolják, hogy "Hungária minen és mindenki felett", és "magyar felsôbbrendûség", stb., ezért kell tudni, hogy a cionizmustól viszont az eféle felfogás idegen.

Amúgy ne köszönjön semmit, körömkosznyinál kevesebb agyával úgysem fogja fel, ahogy eddig se.

Brunhilda|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

„Vagy a legújabb "Breivikünk", aki a nem átall Magyarország parlamentjében pofázni olyasmit, amit tisztességes ember kocsmában se.”

„Tleg érthetetlen, "Breivikeink" címmel mifrászt szlovákiázik, mikor voltak nekünk "Breivikeink" már jóval Breivik elôtt, ugye. Najó, nem 77-et, "csak" 6-ot.”

És ilyen hivatkozik Erdő Péterre? Ez már elég erős!

Ez egyértelműen magyar ellenes kijelentés. A többivel már nem is foglalkoztam.

„Ja, és a félreértések teljes elkerülésére: "egyik arcod után tartsd oda a másikat" - ez nem nekünk lett mondva. Még vilagosabban: nekünk nem ez lett mondva. Hanem az, hogy "Ha betörésnél tetten érik a tolvajt és megütik úgy, hogy meghal, nincs miatta vérbûn."( 2Móz. 22:1 )”

A” liberális törvényeket” ha jól emlékszem a „balib bűnözők” hozták!

A magyar törvény a hetedíziglen való büntetés típussal kezdődött!

„2) Ha már van hazájuk, mint minden más nemzetnek, joguk, sôt kötelességük, hogy megvédjék.”

Mire fel!!!!!???? Ott a csicskásuk az USA

„4) Az Izrael Államra, Izrael békeszeretô népére szórt rágalmak hazug voltát le kell leplezni.”

Csak az a baj, hogy mi fészkes fene közöm van hozzájuk?

Gratulálok, hogy a szélső jobbot ilyen vehemensen támogatja!

Vagy ez a cél?

Magyarország vezet a zsidóellenességben

Mert ha igen, akkor maximálisan eleget tett az amerikai zsidó elit elvárásainak !

Remélem a kommentelők közül senki nem ragadtatja el magát,nneddudgi provokációja miatt!

kissferenc666|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Brunhilda:

"Remélem a kommentelők közül senki nem ragadtatja el magát,nneddudgi provokációja miatt!"

szerintem nem kell attól félni hogy itt bárki is komolyan venné ezt a rasszista kertészimádó magyargyűlölőt, egy két emberen kívül ezen az oldalon már senki sem áll vele szóba.

profitorientált nemzeti Széchenyi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@kissferenc666:

"ezt a rasszista kertészimádó magyargyűlölőt"

,

Nem a magyarokat gyűlöli, hanem a közéjük furakodott nemzetrontó, történelem hamisító, saját történelmi anomáliáikat gyáván másokra hárító, felelősséget nem vállaló antiszemitákat, akik most is rombolják az ország hírnevét és kisajátítják maguknak a nemzetet.

Te összetéveszted magatokat a nemzettel. A nemzet nem ti vagytok. Maximum egy törpe minoritás, akinek a hangja nagyobb, mint a tehetsége.

Nem ők a nemzet. Ők a nemzetet lejárató minoritás, a nemzet szégyenei akik a nép mögé bújva rombolják nemzetük megítélését. Ezért tart most itt Magyarország megítélése a világban.

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@profitorientált nemzeti Széchenyi:

Így igaz, azzal az apró korrekcióval, hogy nem gyûlölök senkit. Ezeket a szerencsétleneket csak szánom, és persze szégyellem.

Nem értem viszont, hogy ez az elfuserált - bizonyára volt szekus - valkûr, aki saját bevallása szerint senki, mifrancnak olvas egyáltalán bármit is, mikor soha nem fog megérteni semmit, láthatóan nem is akar.

kissferenc666|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@profitorientált nemzeti Széchenyi:

nem tévesztek össze semmilyen csoportot semmilyen nemzettel, csak te gondolod úgy.

kissferenc666|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@profitorientált nemzeti Széchenyi:

mellesleg ebből az önsanyargató gondolkodásmódból igazán kinőhetnél már, mindenki tisztában van azzal hogy van egy nagyon hangos szélsőséges gondolkodású kisebbség az országban,(mint minden országban) de a nagy többség még mindig nem veszi komolyan ezt a kisebbséget, például én sem tudom komolyan venni a Vona Gábort meg a kertészt imádó embereket, Magyarország megítélése pedig nem változott túl sokat a külföldiek szemében a legtöbb külföldi még azt sem tudja hol van egyáltalán európán belül a kárpátmedence.

mintha nagydobra akarnád fújni a lufit a kelleténél.

profitorientált nemzeti Széchenyi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
profitorientált nemzeti Széchenyi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@kissferenc666:

"mellesleg ebből az önsanyargató gondolkodásmódból igazán kinőhetnél már"

,

:)))

Mi neked az önsanyargatás? Az, hogy nem szeretem a mellébeszélést? Azt, hogy a nyugatellenes nyilas-komcsi bunkók mindig a rossz oldalon vitték bele Magyarországot a létező összes konfliktusba. Mindig ők voltak az erősebbek, és mindig az egész magyarság szívott miattuk, határon túliak meg pláne.

Önsanyargatás az, hogy a belétek táplált reflexektől eltérő dolgokat írok és a legnagyobb sajnálatodra nem csak én?

,

Ezenkívül amit külön utálok, ha valami kényelmetlen történelmi eseményről van szó, akkor egyből beindul a dumagép és hosszasan előadják a nagy történelmi összefüggéseket, az okokat, ami oda vezetett és persze hivatkozás arra: máshol sem volt másképpen. Észre sem veszik, hogy mindezt nagyívben leszarja a világ, valamint a másokra való hivatkozás nem mentesít a saját hibák, felelősség alól, ugyanis ezek a problémák önmagukban megállnak függetlenül másoknál történt eseményektől.

,

"mindenki tisztában van azzal hogy van egy nagyon hangos szélsőséges gondolkodású kisebbség az országban"

A 20-25%-os támogatottságról valahogy nekem nem a kisebbség jut eszembe.

,

"például én sem tudom komolyan venni a Vona Gábort meg a kertészt imádó embereket"

Hát azt kell, hogy mondjam, nem vagy megáldva nagy ésszel, ha közöttük nem tudsz disztingválni:)

,

"Magyarország megítélése pedig nem változott túl sokat a külföldiek szemében a legtöbb külföldi még azt sem tudja hol van egyáltalán európán belül a kárpátmedence."

Jobbik esetben. Mondok személyes példát, sokat utazunk külföldre, néha szlovák utazási irodán keresztül, és amiket hallottam külföldiektől Magyarországról/magyarokról, ha szóba került, hát nem valami hízelgőek. Azt hitték én is szlovák vagyok.

Brunhilda|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

Esetleg elkélne gondolkodni,hogy kik terjesztenek a magyarságról minden aljasságot.

Lásd: Kertész Ákos, Regős Péter, Bartus László,Heller Ágnes,Göncz Kinga, Tabajdi Csaba stb...

profitorientált nemzeti Széchenyi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Brunhilda:

kissferenc666 után szabadon:

ebből az ellenségkép-kereső gondolkodásmódból igazán kinőhetnél már...

Különben is, például Tabajdi Csaba MSZP-s európai parlamenti képviselő többször felszólalt EU Parlamentben szlovákiai magyarok érdekében.

Brunhilda|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@profitorientált nemzeti Széchenyi:

Semmilyen ellenségképet nem keresek.

Csak dühít,hogy a világon mindenhol elítélik a hazaárulókat, nálunk, meg mentséget keresnek a számukra!

@profitorientált nemzeti Széchenyi:

Igen. És megszavazták az országot elítélő határozatot, az egész garnyítúrájukkal együtt.

kissferenc666|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@profitorientált nemzeti Széchenyi:

már unom hogy állandóan be akarsz skatulyázni a szélsőségesekhez, megsúgom neked nem tartozom közéjük, de ettől függetlenül pufogtathatsz a levegőbe majdcsak eltalálsz valamit.

viszont te még mindig sanyargatod önmagadat mond már meg nekem mégis mi a fészkes fenétől félsz ? attól a 20% százaléktól? uram atyám neked tényleg el mentek otthonról! jobbik meg a hozzá hasonló szervezetek a büdös életbe nem fognak vezető pozíciót elérni Magyarországon, ahogy vége lesz ennek a nyavalyás válságnak ezek úgy el fognak tűnni mint a szürke szamár a ködben, vagy te is hivatásos rettegővé váltál?

személyes példákkal pedig teljesen fölösleges dobálóznod mindenki előtud húzni a tarsolyából ellenkező vagy hasonló példákat, ez nem érv.

"Hát azt kell, hogy mondjam, nem vagy megáldva nagy ésszel, ha közöttük nem tudsz disztingválni:) "

hmm te is hozod a szokásos hétköznapi fórumozó stílust, ha kifogysz az érvekből akkor a sértegetés és a személyeskedés szánalmas eszközéhez nyúlsz most ezt még elnézem neked, de vissza kanyarodva a témához, ha nem veszed észre a hasonlóságot egy radikális szervezetet vezető ember és egy magyar gyűlöletét nyíltan felvállaló az egész magyarságot elítélő ember között akkor szerintem a továbbiakban fölösleges is bármilyen további beszélgetés fojtatnunk a témával kapcsolatban.

vagy esetleg beszélgethetünk Günter bácsiról is?

@profitorientált nemzeti Széchenyi:

Áruld el úgy barátilag: Mi a fészkes fene közünk van a soá-hoz?

Már 67.éve vége van a háborúnak.

Gyakorlatilag már akik rést vettek benne( bármelyik oldalon) márkihalt generációnak tekinthetők.

És a mai valóság alapján vizsgáld a moslékzabálót.

Hogy Günter Grass nem ért egyet Izraellel ez az Ő személyes ügye.

De ha ezen akarsz rágódni adhatok tippet:

izrael-legtekintelyesebb-forabbija-isten-csak-azert-teremtette-a-gojokat-nemzsidok-hogy-szolgaljak-a-zsidokat

Nyíltan a palesztinok pusztulását kívánja egy befolyásos izraeli rabbi

Javítás:izrael-legtekintelyesebb-forabbija-isten-csak-azert-teremtette-a-gojokat-hogy-szolgaljak-a-zsidokat

profitorientált nemzeti Széchenyi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@kissferenc666:

„már unom hogy állandóan be akarsz skatulyázni a szélsőségesekhez, megsúgom neked nem tartozom közéjük, de ettől függetlenül pufogtathatsz a levegőbe majdcsak eltalálsz valamit.”

Akkor ne vedd magadra!

,

„viszont te még mindig sanyargatod önmagadat mond már meg nekem mégis mi a fészkes fenétől félsz ? attól a 20% százaléktól?”

Én viszont nem vagyok hajlandó úgy tenni, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Én nem félek semmitől, nem ott élek, ti fogjátok megszívni.

,

„uram atyám neked tényleg el mentek otthonról! jobbik meg a hozzá hasonló szervezetek a büdös életbe nem fognak vezető pozíciót elérni Magyarországon, ahogy vége lesz ennek a nyavalyás válságnak ezek úgy el fognak tűnni mint a szürke szamár a ködben”

Legyen igazad!:)

,

személyes példákkal pedig teljesen fölösleges dobálóznod mindenki előtud húzni a tarsolyából ellenkező vagy hasonló példákat, ez nem érv.

Utazásos példát azért mondtam, mert ha tudják, hogy magyar vagy, akkor nem fogják szemedbe mondani. Jönnek a Puskás Ferenccel, meg a szép magyar csajokkal, hogy megvedd a portékáit, szuvenírjeid. Ismerős nóta.

,

„ha nem veszed észre a hasonlóságot egy radikális szervezetet vezető ember és egy magyar gyűlöletét nyíltan felvállaló az egész magyarságot elítélő ember között”

Észrevetted a megfogalmazási módod? Radikális, magyargyűlöletét nyíltan felvállaló? Vona egy ordas nézeteket képviselő ember, akinek a szellemi elődei nagy tragédiát okoztak Magyarországnak.

Kertész Imre cikkét szerintem te el sem olvastad, ha mégis, akkor sajnos nem értetted meg, csak hangoztatod a különböző újságírók véleményeit, akik leragadtak a „genetikailag alattvaló” kifejezésen.:))) Azok sértődtek meg legjobban, akik tele szájjal fröcsögve gyűlölködnek:)

,

„akkor szerintem a továbbiakban fölösleges is bármilyen további beszélgetés fojtatnunk a témával kapcsolatban.”

Szerintem is inkább ne foLYtassuk.

profitorientált nemzeti Széchenyi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Kuruc:

„Áruld el úgy barátilag: Mi a fészkes fene közünk van a soá-hoz?”

Magyar holokauszt az egész magyarság tragédiája volt. Olyanokat is elvittek, akik már régen asszimilálódtak, kitértek a zsidó hitből, de mert nagyszülei zsidó vallásúak voltak, elvitték. Nem számított, hogy valaki minek határozta meg magát, származási alapon döntöttek.

,

„Gyakorlatilag már akik rést vettek benne( bármelyik oldalon) márkihalt generációnak tekinthetők. „

Te sem tudod, hogy az embernek, nemcsak saját múltja, családi múltja, de történelmi múltja is van. A magyar történelem nem svédasztal, amiből kiválogathatod a neked tetsző eseményeket, a többiről meg tudomást sem veszel.

,

„De ha ezen akarsz rágódni adhatok tippet:

izrael-legtekintelyesebb-forabbija-isten-csak-azert-teremtette-a-gojokat-nemzsidok-hogy-szolgaljak-a-zsidokat”

Nincs mit ezen rágódni, főrabbi egyszerűen szenilis, idióta. Mondd, te ezen mennyit rágódtál?:)))

profitorientált nemzeti Széchenyi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Dupree:

"Igen. És megszavazták az országot elítélő határozatot, az egész garnyítúrájukkal együtt. "

Mint láthatod a dolgok sokkal árnyaltabbak.

MSZP önmagában kevés lett volna a megszavazáshoz. Amúgy megnyugodhatsz, nem mszp specialitás a "Magyarország belügyeinek kiteregetése, s ezáltal a lejáratása". Orbán is megtette egy párszor, Morvai Krisztina többször elmesélte a 2006-os rendőri brutalitást.

,

Nekem egy konklúzióm van, sajnos ez a Magyarország, politikai hovatartozástól függetlenül.

  Már válaszolt
 • Dupree ( 2 éve )
profitorientált nemzeti Széchenyi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Brunhilda:

"Semmilyen ellenségképet nem keresek.

Csak dühít,hogy a világon mindenhol elítélik a hazaárulókat, nálunk, meg mentséget keresnek a számukra!"

Az, hogy ki a hazaáruló, természetesen te döntöd el. Vegyük pl. Horn Gyulát, egy pufajkás volt, azonban 89-ben nagy elismerést szerzett Magyarországnak, azzal, hogy megnyitotta a határt NDK-s németeknek. Nem kell őt szeretni, sem gyűlölni, vitatott történelmi korszakban vitatott személyiség.

Azóta persze a Magyarország presztízse lemorzsolódott.

@profitorientált nemzeti Széchenyi:

Egybeesett a Horn idejével, de ezt a tiszteletlenséget még ö sem merte volna kimondani, hogy az ö döntése alapján nyitották volna ki a ketrecajtót. Komoly egyeztetés alapján történt. Akkor már rogyadozott a szajuz, de a legfelsöbb vezetés még rendelkezett halálos fullánkokkal. (még most is, ha meggondoljuk...)

profitorientált nemzeti Széchenyi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@pimpo:

Horn ott és akkor Magyarország külügyminisztere volt, ilyen minőségben képviselte az országot.

Brunhilda|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@profitorientált nemzeti Széchenyi:

Ez amit írsz,magyarul :kábítás!

A hülyéknek való meggyőző(belenyugvásra) biztató szöveg.

"Az, hogy ki a hazaáruló, természetesen te döntöd el. "

Tévedés! meg van a pontos definíciója.

És a világon mindenhol egyforma, a büntetése is.

"Horn Gyulát, egy pufajkás volt, azonban 89-ben nagy elismerést szerzett Magyarországnak, azzal, hogy megnyitotta a határt NDK-s németeknek."

Miután engedélyt kapott: Moszkvától!

De köszönöm együtt érző írásod, remélhetőleg az idő és egy forradalom (háború), helyre teszi a dolgokat

kissferenc666|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@profitorientált nemzeti Széchenyi:

rasszizmus ez a közös bennük.

kertész az írásával az egész magyar népet alsóbbrendűnek és minden időben bűnösnek bejegezte meg kortól és nemtől függetlenül is, nézhetjük másmilyen szemszögből és értelmezhetjük akárhogyan az írását de a lényeg ugyan az marad sértő és aljas módon általánosított, ez nem csak az általad fröcsögőknek nevezet embereket sérti hanem minden normálisan gondolkodó magyar embert is.

érdekes pont azt az egyik dolgot nem veted észre ami ellen a legtöbbször ezen az oldalon harcolsz.

részemről is téma lezárva.

profitorientált nemzeti Széchenyi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

"rasszizmus ez a közös bennük."

Már hogy lenne Kertész rasszista? Kertész Ákos nem zsidóként, nem kívülállóként fogalmazta meg éles kritikáját a magyarsággal szemben, hanem magyarként, aki történetesen zsidó származású. Mint ahogy az írás fő éle sem a magyar jobboldal, vagy annak támogatói ellen íródott, hanem a magyar baloldal önsorsrontását, ostobaságát, tisztességtelenségét ostorozza. Azét a magyar baloldalét, ahová Kertész Ákos magát is sorolja és sorolta mindig. Tanulj meg olvasni!

,

"érdekes pont azt az egyik dolgot nem veted észre ami ellen a legtöbbször ezen az oldalon harcolsz."

Szelektív az emlékezeted, éppen a feljebb elítéltem egy főrabbit.

Arra kérek viszont mindenkit, akik itt felháborodva rasszistázzák Kertészt, hogy ugyanekkora vehemenciával nácizzák le azokat a topiktársaikat, akik pl. a cigányság vagy a zsidóság kulturális tradícióiból eredő jellemzőit magától érthetődő természetességgel genetikai okokkal magyarázzák! Mást nem kérek, semmi többet.

  Már válaszolt
 • Dupree ( 2 éve )
@profitorientált nemzeti Széchenyi:

Na ne. Ami most volt az összehangolt, koncepciózus többfrontos rágalomhadjárat és támadássorozat volt. Az akkori ellenzék felszólalásai, a rendőrattak és képviselőverés ügyében teljes mértékben visszhangtalanok maradtak, most persze még el is ítélnek minket, meg a demokrácia halála és hasonlók. DE a szemkilövőket a bíróság felmentette, a nagy EU ilyenkor kussol, EZ nem számít, csak akkor ha sértjük a cégeik érdekeit ...

@profitorientált nemzeti Széchenyi:

Gorbacsov engedélyezte a nyitást, az SZKP-KB belegyezése nélkül ui. semmi nem volt lehetséges. Csakúgy mint a berlini fal esetében. Nálunk akkor százvalahányezer szovjet katona állomásozott, pont az ilyen esetek megakadályozása érdekében.

@profitorientált nemzeti Széchenyi:

Itt van a cigányok egy újabb "beilleszkedési" próbálkozása ..

http://index.hu/belfold/2012/04/21/allt_a_pultnal_halalra_vertek/

A ballib média éppen hogy hírt adott róla, bár az eset napokkal ezelőtt, húsvétkor történt. Mindenki szűrje le belőle azt amit akar. Ez Mo.

@nneddudgi:

>>....akkor minek nevezzük, amikor folyton a "cionista globalista világösszeesküvéssel" parázol?

Soha nem is gondoltam és nem is írtam le.

Ilyen a rendszer.

Majd másképp fogalmazok.

Te pedig ne magyarázd félre, kérlek.

Maradjunk a cionizmusnál:

>>1) A zsidóknak is, mint minden népnek joguk van ahhoz, hogy SAJÁT HAZÁJUK legyen, mégpedig ott, ahol korábban 1100 éven át volt és amelyet soha nem hagytak el teljesen, a Szentföldön.

Saját hazájukat elhagyták az alábbi okok miatt, nem fontossági sorrendben:

- A pénzügyi-kereskedelmi tevékenységüket nemzetköziesítették, kihasználták a római birodalom lehetőségeit, és katonai-diplomáciai támogatását.

- A földművelési technikák a termő talajréteg lepusztulását okozták, megszűnt az árutermelés(a városiasodás és a háborúk alapja), és új területek után néztek(kelet-európa).

- Nem maradtak fák. Ez általános ókori probléma volt, az akkori ipar teljes egészében a fa(energia-alapanyag) felhasználáson alapult.

- A környező népekkel való folyamatos békétlenség és háborúk populáció és gazdasági vesztesége nagyobb volt mint az újratermelődés. Az elszigetelődés és elszegényedés(+korrupció, +adózás), városok közötti feszültségek, vallási diktatúra, olyan mértékben gyengítették meg a rendszerüket (királyság?) hogy a római birodalomba beolvadás nem talált komoly ellenállásra.

Összegzésül: a zsidó megszűnt nép lenni, kirajzásuk a a világba saját elhatározásból történt(nem függetlenül a körülményektől).

Később még folytathatom?

iZé

kissferenc666|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Dupree:

soha nem fogja megérteni a lényeget, olyan mintha a falnak beszélnénk.

profitorientált nemzeti Széchenyi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Dupree:

Köszönd a Fidesznek, a demokrácia alapjait rugdossák, minden fontos pozícióba a csókosaikat teszik, látszatra sem adnak.

Nem volt olyan ám nagy csend abban az időben, mint gondolod. Mikor Gyurcsány Moszkvába ment tárgyalni, ellenzéki Fidesz teli szájjal harsogta, hogy ”Unió háta mögött egyezkedik”; ”elárulja az Eu-t” meg ilyen hangok voltak. EU is bírálta, azonban a fidesz ellenzék sem állt ki a nyilvánvaló érdek mellett, a minél biztosabb gázellátás mellett, hanem adta alájuk a lovat.

  Már válaszolt
 • Dupree ( 2 éve )
@profitorientált nemzeti Széchenyi:

"Repülőket picit nehezebb csempészni, de pl. rakéták, aknavetők szinte heti rendszerességgel érik Izrael földjét civil célpontok ellen. Méghozzá Iránból exportált munícióval, Irán többször lebukott, fegyvereket szállított Hezbollah, Hamasz és Iszlám Dzsihád terrorszervezeteknek."

Meg orosz, kínai és egyéb helyekről származókkal, az orosz eredetű cuccok mindenhol megtalálhatók. Azért ezt IS illik tudni. A palesztinok házilag készített Kasszám rakétái 90 százaléka célt téveszt, nem robban, vagyis sikertelen, míg Izrael libanoni területeken végez műholdas célkereséssel bombázásokat amely miatt elég elvetéltek és nem nevezhetők katonailag komolynak ezek a támadások.

"Ezen nem kell csodálkozni, Irán háborús propagandát folytat Izrael ellen. Ha egy tudós katonai ill. félkatonai programban vesz részt, többé nem számít civilnek, nyugodtan nézz utána ennek. Izrael ebben a tekintetben nem sérti meg a nemzetközi egyezményeket."

Ne húzzál már fel. Nemzetközi jogból járjál korrepetálásra inkább, akkora jogsértés mint a huzat, főleg idegen állam területén ! Amíg egy civil nem fog fegyvert és főleg nem tagja a fegyveres erőknek addig a hivatásos katonák által ellenük elkövetett akció - bűncselekmény.

"Már ne haragudj ennyire komolytalan érvre tőled nem számítottam! USA kézivezérli oroszokat, kínaiakat? Éppen azok szoktak keresztbe tenni USA-nak, ahol érdekük megkívánja."

Hol írtam én ilyet ? Az orosz-kínai duó az elég esélytelen a francia-brit-amerikai trojkával és a nem állandó tagok szavazatával szemben.

"Erre könnyű válaszolni, elég csak megnézni a Közel-Kelet elmúlt 60 év történelmét, ki volt mindig a megtámadott? Kik támadták meg, kik fenyegették tengerbe szorítással Izraelt folyamatosan? "

Hát igen, Irán bizony nem volt a támadók között, jól mondod.

"Mely országokban folyik gőzerővel az emberek fanatizálása a médiában, mely országok vezetői beszélnek rendszerességgel Izrael, ill. zsidók elpusztításáról?"

Az iráni médiát Iránban sem kötelező nézni és nagyon sokan nem is azt nézik, magyarán nem vevők rá. Ez csak a te tálalásod, hogy egész Perzsiában komplett idióták laknak, akiknek egyetlen vágyuk a zsidók gyilkolása meg blablabla...

Busó pedig a gonosz tengelyének titulálta Iránt, a vezetőit kvázi fasisztoid tulajdonságokkal ruházta fel.

"Nem érted, Izrael mindössze 21 ezer km2 területű ország, Magyarországnál négyszer kisebb. Vegyük például Oroszországot, őket nem sínylené meg ANNYIRA a háború, mint Izraelt. Tel-Aviv kap egy atomot, kész a káosz Izraelben."

Az előző válaszomban is megemlítettem, csak picit részletesen utána kéne olvasni egy atomfegyver hatásának. Csak úgy konyha-szinten. Vagy nézd meg az "opacsnaja zónáról" készült dokumentum filmet, ahol csak a hűtőrendszer robbant fel, nem következett be teljes nukleáris láncreakció. Több ezer évig használhatatlan az a terület így is.

Ha kis rálátással kezelnéd a dolgot, láthatnád hogy sem Izrael, sem Irán nem úszná meg a saját bombáját, tönkretéve emellett az egész Közel-Keletet, milliók pusztulását okozva ezzel. Sík vidéken pillanatok alatt hamuvá válik minden, és az időjárás által egész Ázsia is sugár szennyeződhet, a savas esők Iránt is átfertőzik. A Földközi-tenger pedig Európába viszi tovább ... Folytassam ??

"Nem jól tudod. Egy szintre hozod a fenyegetettet a fenyegetővel. Agresszió és önvédelem között nagy különbség van."

Ezt jól mondod. Akkor ki támadott iráni területet ? Mégpedig fegyverrel ? Igen Izrael. Ez, nk-i jogi értelemben az agresszió. Az önvédelemhez mindenkinek joga van, bizony mindkét félnek.

Irán lépéseit figyeld, kétszer is lebuktak, NAÜ ellenőreivel csiki-csukit játszik, egyszer beengedi, egyszer nem, egyszóval az atomsorompó egyezményt szegik meg, nem éppen a megbízhatóság, hajlandóságról tesz bizonyságot, mintha takargatnivalójuk van.

Mivel buktak ? Fegyvergyárral ? Az iszfahani és a natanz-i létesítményeket a NAÜ ellenőrei felügyelik, az egyezményt akkor szeged meg HA bombát gyártasz. Van ilyen ? És hol ?

Már ne is haragudj, de milyen különutas politikáról beszélsz? Ez a trojka (FRA, NÉM, GBR) tárgyalt Iránnal. Így történt, emlékszem rá, ha nem hiszed, visszakereshetsz a korabeli hírekre.

Igen ennek a tárgyalásnak eredményeképpen aláírtak egy jegyzőkönyvet, hogy a NAÜ bárhol bármikor ellenőrizhet, bejelentés nélkül. Bár a parlament nem ratifikálta, de Irán mindvégig tartotta magát ehhez, és ezért koppantak az amerikaiak is és kénytelenek voltak elismerni hogy semmiféle katonai célú felhasználás nyomaira nem bukkantak.

"Csak hogy az iráni urándúsító ”rendszere” kettős felhasználású, bármikor átállhatnak civilről katonaira. Ez is benne van a NAÜ jelentésben."

Azt is beleírhatják, de bármit, és e vonatkozásban minden nukleáris létesítményt üzemeltető ország potenciális bombagyártó.

„Jól sejtettem...Akkor javaslom nézz utána. Ezért hiszed Iránról, hogy egy vétlen ország, csak a kozmopolita-globalista világrend összeesküdött ellenük.”

Az iróniát nem vetted észre … már megint … A proxy háború az még mindig csak egy feltételezés, egyetlen bizonyítékot hajtogatsz hogy iráni fegyvereket találtak. És ? Oroszt mennyit ? Kínait ? É-Koreait ? Amerikait ? Tele van velük a Közel-Kelet. Izrael sem marad adósa, ne tüntesd már fel őket ártatlan áldozati báránynak, minden támadásra visszabombáztak, akár azon az áron is hogy civileket öltek. Nekik mindegy, ha nem voltak bűnösök – Hezbollah harcosok – akkor majd azok LESZNEK. Előzőleg belinkeltem a titkos háborúról szóló cikket, miért nem olvasod el ?

„Nem érted, Izrael mindössze 21 ezer km2 területű ország, Magyarországnál négyszer kisebb. Vegyük például Oroszországot, őket nem sínylené meg ANNYIRA a háború, mint Izraelt. Tel-Aviv kap egy atomot, kész a káosz Izraelben.”

Egy frászt vegyük Oroszországot. A világ legnagyobb területű országa, ebben a kérdésben nem releváns. Bármelyik kakaskodó fél nukleáris támadása a másikra is kihat. Mivel momentán csak Izrael rendelkezik több száz ilyen fegyverrel, ezért nekik kell majd magukon viselni a Közel-Kelet elpusztításának ódiumát. Nemcsak ők pakolhatnak, 1000 kilométeres körzetben mindenki, így sajnos ez már Európát is érinti.

„Na ezt még egyszer gondold át, Iránnak semmi köze az iszlámhoz? 1979-es iráni iszlám forradalom? Tisztában vagy a céljaikkal? Nem hinném.”

Ezt megbeszéltük.

„Újabb hiányosságaid vannak, tanulmányozd az iráni rendszert. Vallási vezetés gyakorolja a hatalmat, ott operettdemokrácia van. Eleve kiszűrik a szerintük nem megfelelő jelölteket.”

Az iszlámnak nem sok köze van a nyugati típusú demokráciákhoz. És nem is hiszem, hogy jogunk volna beleszólni abba, milyen keretek között éljenek. A vallási része egy dolog, nem is az a lényeg hogy demokratikus legyen, az az ő életük. Amúgy volt reformista miniszterelnökük is, nem mindenki egy kalapból jön.

„Hova rakod azt a tényt, iraki-iráni háborúban Irán gyerekeket küldött aknákkal teli mezőkre, sokan meghaltak, nyomorékok lettek? Hova rakod azt, hogy a palesztinok, vagy akár muszlimok felrobbantják magukat? Nekik elment az eszük? Nem biztos.”

Önkéntesek voltak, meg sem várták a parancsot, saját elhatározásukból vállalták az aknamezők mentesítését. Ilyen önfeláldozó tettekben a szovjetek is élen jártak, a párt el is várta hogy az életüket adják a komisszárok parancsára. Saját testükkel tapasztották fel aknákat a német harckocsikra, és ha kellett a kézigránátot a zsebükben robbantották fel a németek közelében. Százezernyi áldozatot hoztak, önfeláldozással, és öngyilkos bevetések alkalmával. A japán kamikáze és szamuráj-mentalitásról még nem is beszéltünk. Szóval ez nem muszlim specialitás.

„Mondd az ajatollahnak! Biztos felcsillan a szeme.”

"On 9 August 2005 Iran's Supreme Leader, Ayatollah Ali Khamenei, issued a fatwa that the production, stockpiling and use of nuclear weapons are forbidden under Islam and that Iran shall never acquire these weapons. "

"http://www.iraqbodycount.org/analysis/numbers/warlogs/

Ezt azért tettem be, mivel 23e áldozat így is a szövetségesek számlájára írható. Áttételesen bizony a többihez is közük van, ha nincs az a sok okos Washingtonban, akkor nincs háború és polgárháború sem.

profitorientált nemzeti Széchenyi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Dupree:

És ezt a genetikára fogod?

Ebből nem fogsz jól kijönni. Akkor hova rakod azt a tényt, hogy Magyarországon minden negyedik forint nem adózik? Ha ilyen ÉRTELEMBEN van cigánybűnözés, akkor magyarbűnözés is van, hiszen ezzel meglopják a saját hazájukat? Akkor a magyarok genetikusan adócsalók, adóelkerülők? Természetesen nem!

Úgyhogy óvatosan ezzel a genetikázással.

Ne keverd a kultúrát a genetikával.

  Már válaszolt
 • Dupree ( 2 éve )
profitorientált nemzeti Széchenyi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Dupree:

"Repülőket picit nehezebb csempészni, de pl. rakéták, aknavetők szinte heti rendszerességgel érik Izrael földjét civil célpontok ellen. Méghozzá Iránból exportált munícióval, Irán többször lebukott, fegyvereket szállított Hezbollah, Hamasz és Iszlám Dzsihád terrorszervezeteknek."

Meg orosz, kínai és egyéb helyekről származókkal, az orosz eredetű cuccok mindenhol megtalálhatók. Azért ezt IS illik tudni.”

Tudjuk, viszont Irántól KAPJÁK, oroszoktól meg máshonnan VÁSÁROLT cuccok jönnek. Ezt is tudni kéne, nem kéne egybemosni Iránt Oroszországgal.

,

"Már ne haragudj ennyire komolytalan érvre tőled nem számítottam! USA kézivezérli oroszokat, kínaiakat? Éppen azok szoktak keresztbe tenni USA-nak, ahol érdekük megkívánja."

Hol írtam én ilyet ? Az orosz-kínai duó az elég esélytelen a francia-brit-amerikai trojkával és a nem állandó tagok szavazatával szemben.

Ezt írtad fentebb: „Igen, tudjuk hogy miért történt ez. Azért mert az USA kézivezérli az ENSZ BT-t és NAÜ-t is.”

,

„"Erre könnyű válaszolni, elég csak megnézni a Közel-Kelet elmúlt 60 év történelmét, ki volt mindig a megtámadott? Kik támadták meg, kik fenyegették tengerbe szorítással Izraelt folyamatosan? "

Hát igen, Irán bizony nem volt a támadók között, jól mondod.”

Nem érted, Irán proxy háborút folytatott Izrael ellen 2006-ban és 2009-ban Hezbollah és Hamasz révén. Meg hát ne csodálkozzunk, ha Irán vallási vezetése folyamatosan háborús propagandát folytat, akkor Izrael nem fogja félvállról venni.

,

„"Mely országokban folyik gőzerővel az emberek fanatizálása a médiában, mely országok vezetői beszélnek rendszerességgel Izrael, ill. zsidók elpusztításáról?"

Az iráni médiát Iránban sem kötelező nézni és nagyon sokan nem is azt nézik, magyarán nem vevők rá. Ez csak a te tálalásod, hogy egész Perzsiában komplett idióták laknak, akiknek egyetlen vágyuk a zsidók gyilkolása meg blablabla... ”

Speciel az iráni nép normálisabb a többi arab szomszédainál. Azért Iránban is terveznek Al-kudsz napot, afféle gyűlöletnapot Ramadán után, amikor „palesztinoknak üzennek”, meg „Halál Izraelre” „Halál Amerikára” jelszavakat skandálnak. Természetesen nem minden iráni ilyen. Arab országoknál súlyosabb a helyzet. Nézegesd a MEMRI TV-t, olyan felvételeket mutatnak, amit nálunk nem. Tömény zsidózás folyik.

,

„Irán lépéseit figyeld, kétszer is lebuktak, NAÜ ellenőreivel csiki-csukit játszik, egyszer beengedi, egyszer nem, egyszóval az atomsorompó egyezményt szegik meg, nem éppen a megbízhatóság, hajlandóságról tesz bizonyságot, mintha takargatnivalójuk van.

Mivel buktak ? Fegyvergyárral ? Az iszfahani és a natanz-i létesítményeket a NAÜ ellenőrei felügyelik, az egyezményt akkor szeged meg HA bombát gyártasz. Van ilyen ? És hol ?”

Akkor még egyszer, a világot nem érdekelné, ha valóban békés célú urándúsítást akar, ha az TRANSZPARENS, átlátható lenne, de Irán számos alkalommal megsértette az elmúlt években ezt az atomsorompó egyezményt, olyan kis apróságok derültek ki, amik miatt joggal aggódik a nemzetközi közösség.

pl. hogy 1988 és 1993 között számos plutónium kísérletet folytatott az NAÜ tudta nélkül; szintén nem jelezte, hogy hogyan szándékozik tárolni a keletkező anyagokat, melléktermékeket; 2007. március 7-én El Baradei (az NAÜ akkori igazgatója): "Irán tevékenysége arra készteti az ügynökséget, hogy kételkedjen atomprogramjának békés céljaiban. Az NAÜ bizalma megingott Irán programjában és csak akkor fog helyreállni, ha Irán megválaszolja az ügynökség minden kérdését és minden kétséget kizáróan eloszlatja a gyanút atomprogramjáról nyílt, transzparens formában."; 2007. április 13. óta nem engedi be az NAÜ embereit Arak területén található létesítményébe.; 2009. augusztus 17.: az NAÜ új vezetője, Yukiya Amano jelzi, hogy Irán számos olyan nukleáris tevékenységet folytat, amiről nem jelent az ügynökségnek.

hirtelen ennyit találtam

,

'”„Jól sejtettem...Akkor javaslom nézz utána. Ezért hiszed Iránról, hogy egy vétlen ország, csak a kozmopolita-globalista világrend összeesküdött ellenük.”

Az iróniát nem vetted észre … már megint … A proxy háború az még mindig csak egy feltételezés, egyetlen bizonyítékot hajtogatsz hogy iráni fegyvereket találtak. És ?”

http://www.memritv.org/clip/en/3313.htm

Hezbollah vezetője elismeri, hogy 1982 óta kaptak fegyver, pénzbeli támogatást Irántól. Ezt már sokan gyanították régebbtől.

,

„Hova rakod azt a tényt, iraki-iráni háborúban Irán gyerekeket küldött aknákkal teli mezőkre, sokan meghaltak, nyomorékok lettek? Hova rakod azt, hogy a palesztinok, vagy akár muszlimok felrobbantják magukat? Nekik elment az eszük? Nem biztos.”

Önkéntesek voltak, meg sem várták a parancsot, saját elhatározásukból vállalták az aknamezők mentesítését."

Miután alaposan átmosták agyukat, szülök csak így elengedik gyerekeiket.

"Ilyen önfeláldozó tettekben a szovjetek is élen jártak, a párt el is várta hogy az életüket adják a komisszárok parancsára. Saját testükkel tapasztották fel aknákat a német harckocsikra, és ha kellett a kézigránátot a zsebükben robbantották fel a németek közelében. Százezernyi áldozatot hoztak, önfeláldozással, és öngyilkos bevetések alkalmával.”

Nem hinném, hogy minden esetben saját elhatározásból tették, túl szép lenne, azért ebben közrejátszott a terror, ha nem teszik meg, a sajátjaik puffantják le.

„A japán kamikáze és szamuráj-mentalitásról még nem is beszéltünk. Szóval ez nem muszlim specialitás.”

Szóval nem lehet mindenkihez ugyanúgy viszonyulni, mintha mindenki európai lenne. Csak úgy mellékesen, ha belegondolunk, azzal a két atombombával lényegesen sokkal kisebb áldozattal járt, mintha amcsik partra szálltak volna Japánnál ismerve az elszántságukat.

,

„„Mondd az ajatollahnak! Biztos felcsillan a szeme.”

"On 9 August 2005 Iran's Supreme Leader, Ayatollah Ali Khamenei, issued a fatwa that the production, stockpiling and use of nuclear weapons are forbidden under Islam and that Iran shall never acquire these weapons. "”

Mint kiderült, írott malaszt maradt.

,

„Ezt azért tettem be, mivel 23e áldozat így is a szövetségesek számlájára írható. Áttételesen bizony a többihez is közük van, ha nincs az a sok okos Washingtonban, akkor nincs háború és polgárháború sem.”

magadnak mondasz ellent:

„Bush "szakértelmét" meg hagyjuk ... Nevetséges, csak az a baj hogy ártatlan emberek millióinak életével játszott ... „

  Már válaszolt
 • Dupree ( 2 éve )
@profitorientált nemzeti Széchenyi:

Aha. Tehát csak azért van mert egy jobbos kormány van hatalmon, akik mernének önállóan cselekedni és ezzel "sértik" a demokrácia alapjait ... pffffff

A maszop nevű bűnszervezet évtizedeken keresztül rabolta szét az országot és mindenhol az ő embereik ültek, csak mostmár kénytelenek távozni több helyről így már egyből "veszélyben a haza" .. MÁR RÉGES-RÉG takarodniuk kellett volna a politikából ! Ebben soha nem is fogunk egyetérteni, nálunk rendszerváltás nem volt, most kell nekikezdeni, ha már eddig nem jött össze.

@profitorientált nemzeti Széchenyi:

Nem a genetikára fogom, de meg kell nézni milyen szinten hallgatták agyon esetet. Ezzel szemben múltkor például a magyar kormány pellengérre állítása céljából kb. öt-hat cikk volt folyamatosan - heteken át - a címlapon. Érted miről beszélek ? Megölnek egy normális embert, ártatlanul az majdnem semmi, ha meg valaki kiejti a száján a "cigány" vagy a "cigánybűnözés" (amit a kanadaiak is mondtak már) szót, már egyből fajgyűlölő, fasiszta, satöbbi.

profitorientált nemzeti Széchenyi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Dupree:

"Aha. Tehát csak azért van mert egy jobbos kormány van hatalmon, akik mernének önállóan cselekedni és ezzel "sértik" a demokrácia alapjait ... pffffff"

Ebben tényleg nem fogunk egyetérteni.

,

"MÁR RÉGES-RÉG takarodniuk kellett volna a politikából !"

Ebben viszont egyetértünk. Nem csak az előző rendszerben betöltött szerepük miatt, hanem simán azért az eltékozolt 8 évért is.

,

"nálunk rendszerváltás nem volt, most kell nekikezdeni, ha már eddig nem jött össze. "

Igen, mert nálatok volt a legjobb jólét a szocializmusban, rendszerváltáskor a nép otthon ült, és csak értetlenül ámult, mi folyik.

Ezért van az, hogy nehezen "szokik le" a 40 év alatt mesterségesen generált tömegigényszintű állambácsi "gondoskodásáról"; az ember azt hiszi, neki jár mindenféle támogatás. stb. Pedig, ha megnézzük a költségvetésben túlméretezett a szociális kiadás oldala.

  Már válaszolt
 • Dupree ( 2 éve )
profitorientált nemzeti Széchenyi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Dupree:

Itt egy kicsit eltértünk a tárgytól.

,

Amúgy igen, hiszed vagy sem, én is rühellem az európai baloldalt, szélsőbalt, balliberálisokat. Nagyon sokat ártanak azzal, hogy egy probléma felvetéskor azonnal címkéznek problémamegoldás helyett.

Címkéznek, de azt nagyon egyirányú módon, ha mégis nagy ritkán beszélnek róla, akkor "dehát a cigányok szegények, ezért, azért követik el, nincs pénzük blablabla"; mikor nyilvánvaló, hogy nem pusztán szociális eredetű problémáról van szó, hanem egyben KULTURÁLIS probléma is, sokkal összetettebb dolog ez.

Elég csak megnézni, a kis cigány gyerekek milyen mintát kapnak szüleiktől, szüleiknek miféle tudásbeli, anyagi, készségbeli háttérrel rendelkeznek, milyen körülmények között szocializálódnak stb stb. pénzbeli segéllyel nem oldódik meg semmi, attól a viselkedési minták még megmaradnak. A TASZ meg ilyen megélhetési jogvédőket legszívesebben lecsuknám. Természetesen, ahogy mint mindig, vannak kivételek.

,

Ezért örültem, mikor Orbán a EU parlamentben kezdte nyomni a közös európai roma stratégiát, nem állapot az, hogy ide-oda vándorolnak összevissza, ez összeurópai probléma. Remélem, valami jól sül ki az egészből.

  Már válaszolt
 • Dupree ( 2 éve )
@nneddudgi:

Folytatás:

>>2) Ha már van hazájuk, mint minden más nemzetnek, joguk, sôt kötelességük, hogy megvédjék.

- Nem minden népnek, nemzetnek van saját hazája, ez nem feltétel, ráadásul a zsidó sem nép sem nemzet így minek neki más földje.

>>3) Ha egy zsidó haza akar települni a Szentföldre, akkor ebben ôt támogatni illik, a Cionista Világszervezet ma fôképp ezzel foglalkozik.

- Hogy lenne a hazája ha soha nem lakott ott sem ő sem a soknemzedéki felmenői? Ha magyar kaját ettél, magyar vizet ittál, magyar iskolába jártál, magyar lány(fiú?) szeretett előszőr, magyarul beszélsz, és sohasem voltál ott (mint ahogy írtad) hogy lehetne a hazád egy mástól lopott távoli földdarab?

>>4) Az Izrael Államra, Izrael békeszeretô népére szórt rágalmak hazug voltát le kell leplezni.

- A békeszeretőről köszi már van tapasztalatunk.

- Akkor most a hazugságot beismerő miniszter hazudott?

>>Ennyi a cionizmus, SEMMIVEL SEM TÖBB, de NEM IS KEVESEBB. ( A leghülyébbek kedvéért külön kiemelem: mint látható, egyáltalán NEM IDEOLÓGIA. )

Wiki: ""A cionizmus a 19. század második felében elindult zsidó nemzeti mozgalom és ideológia,"

köszi:

iZé

@profitorientált nemzeti Széchenyi:

"Igen, mert nálatok volt a legjobb jólét a szocializmusban,"

Külföldi kölcsönökből. Annak a levét isszuk most is, az adósságok a többszörösére nőttek, így jól bevittek minket az erdőbe. Hosszabb távon nem mi jártunk jól, azt hiszem ezt most már kimondhatjuk.

@profitorientált nemzeti Széchenyi:

Igen, kb. ez volna a véleményem nekem is.

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Dupree:

Egy komment ehhez a mandineren:

"A leggyanúsabb a mai hír, miszerint Benni Ganc az izraeli hadsereg vezérkari főnöke lágy húrokat pengetett és nem vádolta Iránt az atomfegyver előállításával. No, az már bűzlik, ha racionális döntést tulajdonít Ali Hamenei Ajatollahnak.

Szurkolok a békéért, de nem fogadnék rá..."

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Dupree:

Nem csak. Inkább azoknak a bmwknek, audiknak, mallorcai, floridai villáknak, stb, amik az elmúlt húsz év alatt felvett újabb hitelekbôl lettek.

No meg a Kósa - Síjjártó -féle csôdpropagandának.

  Már válaszolt
 • Dupree ( 2 éve )
nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@mrZ:

">>....akkor minek nevezzük, amikor folyton a "cionista globalista világösszeesküvéssel" parázol?

Ilyen a rendszer.

Te pedig ne magyarázd félre, kérlek."

Nem magyarázom félre. Az, hogy "Ilyen a rendszer", az pont ez.

"Maradjunk a cionizmusnál:

>>1) A zsidóknak is, mint minden népnek joguk van ahhoz, hogy SAJÁT HAZÁJUK legyen, mégpedig ott, ahol korábban 1100 éven át volt és amelyet soha nem hagytak el teljesen, a Szentföldön.

Saját hazájukat elhagyták"

HAZUGSÁG. A többség nem önként és - mint írtam - SOHA NEM HAGYTÁK EL TELJESEN, idôsôl idôre ( pl VII.sz-ban kétszer is ) fegyveresen próbálták visszaszerezni, késôbb tárgyalásokkal próbálkoztak, aközépkorban is többször.

A Szentély lerombolását, majd a Bar-Kochba szab.harc vérbefojtását követôen tömegeket hurcoltak el, de a maradók töben voltak. Akkor is, ha az arab oldalak az hazudják, amit te is. Csak akkor fogyatkoztak minimálisra, amikor a keresztesek az ottélôket lemészárolták. Azért ez mégsem tekinthetô úgy, hogy "elhagyták".

"kihasználták a római birodalom lehetőségeit, és katonai-diplomáciai támogatását."

Rég röhögtem ekkorát. Méghogy a Római Birodalom ( bármennyire nem szeretem, államnév ) támogatása! GigaLoL. A Szentély lerombolására és az állam megszüntetésére gondolsz, vagy arra az 50 erôdre, 950 településre, melyetr a Bar-Kochba szab.harc vérbefojtása során a földdel tettek egyenlôvé, vagy arra az 580 000 zsidóra, akit ugyanez alkalommal meggyilkoltak? ( Akik közül csak kb 200 000 harcolt, a többi civil ) ( Cassius Dio, 2.sz. - http://penelope.uchicago.edu/Thayer/E/Roman/Texts/Cassius_Dio/69*.html#13 ( 12 - 14 ) - görög - francia: http://remacle.org/bloodwolf/historiens/Dion/livre69.htm ) Mellesleg csak azóta "Palesztina".

Ennek ellenére a túlélôk NEM hagyták el a Szentföldet. Bujkáltak, barlangokban laktak, pl r. Simon bar Yochay ( a Zohár zerzôje ) 10 évig élt a barlangban. Amúgy a Jeruzsálemi Talmudot is a ", században kezdték leírni ( valójában nem Jeruzsálemben, hanem Javneben volt akkor a tudomány központja ), bármit hazudnak is az arab oldalak, hogy igazolják bitorlásukat.

Összegzésül: a zsidó SOHA NEM szűnt meg nép lenni, mert a SZÁMÜZETÉSBE HURCOLTAKAT is összetartotta a vallás és hogy 2000 éve minden nagyobb ünnepet azzal fejezünk be, hogy "jövôre Jeruzsálemben"..

">>2) Ha már van hazájuk, mint minden más nemzetnek, joguk, sôt kötelességük, hogy megvédjék.

- Nem minden népnek, nemzetnek van saját hazája, ez nem feltétel,"

De JOGA mindnek van hozzá.

A zsidó több, min 3300 év óta ( az egyiptomi kivonulás óta ) nép, 50 nappal késôbb ( Tóraadás ) nemzetté lett és az Örökkévaló ( áldott Ô ) Izraelnek adta a Szentföldet ÖRÖK IDÔKRE. Ezért van joga SAJÁT Hazájához, ahhoz a földhöz, melyet az Örökkévaló Neki adott.

">>3) Ha egy zsidó haza akar települni a Szentföldre, akkor ebben ôt támogatni illik, a Cionista Világszervezet ma fôképp ezzel foglalkozik.

- Hogy lenne a hazája ha soha nem lakott ott sem ő sem a soknemzedéki felmenői? Ha magyar kaját ettél, magyar vizet ittál, magyar iskolába jártál, magyar lány(fiú?) szeretett előszőr, magyarul beszélsz, és sohasem voltál ott (mint ahogy írtad) hogy lehetne a hazád "

Errôl annyit, bár közöd nincs, de történetesen elôször magyar ZSIDÓlány. :P A többi viszont egy elizélt hazátlan anarchista izé számára felfoghatatlan, így meg sem kísérlem.

"mástól lopott földdarab?"

Nem. Nemzetközi határozattal HELYREÁLLÍTOTT ôsi Nemzeti Haza. ( Népszövetség C. 529. M. 314. 1922. VI. 1922 augustus 12 döntése, ENSZ A/RES/181(II) of 29 November 1947 határozata )

De megértelek, ha írígyled, hogy nekünk két Hazánk is van, neked meg egy se, csak az anarchia, azt se akarják hagyni.

">>4) Az Izrael Államra, Izrael békeszeretô népére szórt rágalmak hazug voltát le kell leplezni.

- A békeszeretőről köszi már van tapasztalatunk."

Nocsak, mennyit éltél a Szentföldön?

Az ismereteid viszont félek, hiányosak.

Izrael békeszeretô népe eddig 9 alkalomal volt kénytelen külsô agresszióval szembenézni, de túlélte mindet. ( Ne kelljen sokadszor részleteznem mind a 9 külsô agressziót! )

"- Akkor most a hazugságot beismerő miniszter hazudott?"

Nem, te hazudsz folyamatosan.

">>Ennyi a cionizmus, SEMMIVEL SEM TÖBB, de NEM IS KEVESEBB. ( A leghülyébbek kedvéért külön kiemelem: mint látható, egyáltalán NEM IDEOLÓGIA. )

Wiki: ""A cionizmus a 19. század második felében elindult zsidó nemzeti mozgalom és ideológia,"

Ebben kivételesen van valami, pont a lényeget hagytam ki, úgy akartam, hogy

egyáltalán NEM AGRESSZÍV, NEM TERJESZKEDÔ IDEOLÓGIA.

Pontosabban megfertôztél ezzel a szóval, mert úgy helyes, hogy ESZMERENDSZER. Akkor is, ha a wiki is, sôt a MCSz is így használja.

Mellesleg: nem véletlen, hogy elsô helyen mozgalom: a wkik héber ( ivrit ) szócikkének csak majdnem a végén fordul elô a szó, hogy ideológia. Az Encyclopedia Britannica pedig egyáltalán nem használja.

Hogy mégis belenyugodtam, csak, mert a WZO is használja és ôk csak tudják.

Szívesen:

nneddudgi

@nneddudgi:

Ne fárasszál már. Ezt az országot az mszmp adósította el, az utódpártja pedig intézményesítette a korrupciót és a saját zsebre privatizálást. Az a két és fél jobboldali kormány vajmi keveset tudott ártani a vörös bárók "mindent eladunk saját zsebre" technikájával szemben. Részemről itt befejeztem, álmodozzál csak a libajnai-elkúrcsány-féle "kurvademokratikus" rablóbandáról. Felettük eljárt az idő, csak az a baj hogy évtizedekbe fog telni hogy visszaszerezzük azt amit elloptak.

http://www.parlament.hu/irom39/05005/05005.pdf

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Dupree:

"az országot az mszmp adósította el"

Aha. Te meg nem költöttél semmit.

"utódpártja pedig intézményesítette a korrupciót és a saját zsebre privatizálást."

Mert az Antall- , Boros- és elsô Orbán kormány alatt kizárólag adósságtörlesztés folyt és grál lovagok vezették az országot. Mint pl Várszegi, Simicska, Joszif Tot, stb.

Ne fárasszá má. Pláne ne az "alaptörvénybe" beletákolt propaandaszöveggel.

  Már válaszolt
 • Dupree ( 2 éve )
@nneddudgi:

Haha.Védjed csak azokat a szemétládákat. Ez a josziftotozás már lerágott csont. Az energiaágazat privatizálása sokkal nagyobb károkat okozott, nem beszélve a mezőgazdaság és feldolgozóipar teljes tönkretételéről.

Egy lapon se említeni a jobbos kormányok által felvett hiteleket az elvtársak évtizedek alatt végzett rombolásának mértékével. Zárom a témát. :P

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

Haha.Védjed csak ezeket a szemétládákat. :D Bocs, a másik aktuális csirkefogónak, a simliske haverjának a neve nem jut(ott) eszembe.

Hát igen. A mg-t úgy kell rendbetenni, hogy az Orbán Rt-nek kell adni az állami földeket. A kiskereskedelmet meg úgy, h a "fideszközeli" cégeknek visszanem térítendô állami támogatást kell adni.

Az kétségtelen, hogy EZEK a csirkefogók sokkal ügyesebben tüntetik el a nyomokat és betonozzák be magukat, mint azok. Jut is eszembe: minek az Alkotmánybíróság, ha nincs Alkotmány, és miért nincs Alaptörvénybíróság, ha Alaptörvény van?

Ezzel én is zárom a témát. :P

profitorientált nemzeti Széchenyi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Dupree:

Azt azonban hozzá kell tenni, hogy 2002-ben Orbánék szépen együttműködtek a kormánnyal: például vígan megszavazták Medgyessy Magyarországot végzetesen eladósító 100 napos programjait, majd a 2008-as népszavazáson szépen megfúrták Gyurcsány-kormány tervezett reform intézkedéseit.

  Már válaszolt
 • Dupree ( 2 éve )
@profitorientált nemzeti Széchenyi:

Az egy folyamat eredménye, miképpen 2002-től 2010-ig 50-ről 80 %-ra emelkedett az államadósság mértéke. A Medgyessy hülyeségeit bőven lehetett volna kompenzálni, ha ésszel éltek volna és nem szórja el a nemzeti vagyon maradékait is, nem köt ilyen fos szerződéseket a unióval - itt a mezőgazdasági fejezetre gondolok elsősorban - és nem enged a nemzetközi pénzügyi körök nyomásának a hitelfelvételt illetően. Akkor nem is kellett volna gyurcsánynak megszorításokra hagyatkoznia, de mivel már finanszírozhatatlan volt az állam, vegetálás volt, és évről évre új költségvetési bevételeket kellett kitalálni, hiszen az országból évente mintegy hetesezer milliárd forintnyi pénz áramlott ki.

Ebben a szituban kell most megfogni a lóvét, ami az adózási morált és bevételeket tekintve nem könnyű és ezért kell vért izzadni a lakosságnak, mert bizony vannak olyan (tehetős) rétegek akik eddig sem adóztak és ezután sem fognak. Például itt kell megemlíteni a kedves besértődő MNB elnökünket is, aki tulajdonképpen egy off-shore divat diktátor.

profitorientált nemzeti Széchenyi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Dupree:

Felesleges a mellébeszélés. Nem tudtok kitermelni egy normális politikus generációt. A nemzeti érdekeket alárendelték rövidtávú választási érdekeknek.

  Már válaszolt
 • Dupree ( 2 éve )
@profitorientált nemzeti Széchenyi:

"Felesleges a mellébeszélés"

Szerinted. Mert bizony ez a tény, öreg harcos.

"Nem tudtok kitermelni egy normális politikus generációt."

Ki nem tud ? Mi ? De ki az a mi ?

"A nemzeti érdekeket alárendelték rövidtávú választási érdekeknek."

És ki határozza meg, mik a nemzeti érdekek ? Hmm ? Te ? Mert nekem valószínűleg egészen mást jelent ez a fogalom, nemzeti érdek a függetlenség és a patriotizmus, gazdasági és politikai téren egyaránt. A rövidtávú választási érdekekről pedig pont ne a vörösök beszéljenek, mert az előző két ciklus alatt éppen ennek mutatták be az iskolapéldáját. És el is "kúrták","hazudtak reggeltől estig".

Károly Csótány|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@nneddudgi:

Nedugd ki .A lényeg a zsidókat is úgy szeretik az emberek ,mint a muszlimokat nyugat Európában.Két méter mélységben X ĐĐĐĐĐĐ

nneddudgi|2 éve |Permalink|Komment elrejtése
@Károly Csótány:

Honnan tudhatná egy csótány, hogy mit szeretnek az emberek, vagy mit sem?

Alexander|2 éve |Permalink|Komment elrejtése

Bocsánat de Palesztina mindig is létezett. Csak azóta kérdőjelezik meg a létét mióta Izrael állam meg alakult. Zsidók mindig is voltak Palesztinában ez tény,meg az is ,hogy palesztinok is voltak,hisz azért is hívják Palesztinának. A földet(államot) az úr(mindenható) adta népének ez a szólam már unalmas és nem is bizonyítható. Az persze igen,hogy Izrael államot a nagyhatalmak találták ki, egyszersmind örök időkre békétlenséget okozva a közel keleten. Abban egyetértek,hogy nekik is jár a haza az állam ,csak azt nem értem miért nem megy oda mind . Miért kell minden országban jelen lenni és minden gazdasági formulában megnyilvánulni,miért csak öldösik a Palesztinokat miért nem irtják ki az összeset, sztem a végső cél úgyis az lesz. Amíg egy Palesztin is lesz a világon az mindig Izrael elpusztításán fog agyalni,ja és az antiszemitizmusról:

"Zsidó kisfiú kérdezi a rabbit:

- Mondd, rabbi, mi az a demokrácia?

- A demokrácia? az kisfiam, amikor mi elvesszük a gójok pénzét.

A kisfiú elgondolkodva kérdi:

- És a gójok nem haragszanak ezért?

- Dehogynem,nagyon is, sőt lázonganak, ezért mi ezt, elneveztük antiszemitizmusnak."

Salom...

Szóljon hozzá Ön is a témához!
Kommentáláshoz, értékeléshez kérjük, lépjen be!

Ha Ön rendelkezik google-, yahoo-, liveID-, twitter-, facebook-, vagy openID azonosítóval úgy ide kattintva külön regisztráció nélkül is beléphet a Kitekintőre! Elsősorban ezt a megoldást ajánljuk!

Ha Ön nem rendelkezik a fenti listában felsorolt azonosítók egyikével sem, vagy nem kívánja őket a Kitekintőre való belépésre használni, úgy klasszikus módon, helyi, kitekintős azonosítóval itt tud belépni. (Az első megoldás jövőbe mutató és szebb is:) )

 Emlékezzen?