Talpra állhat az olajipari óriás

A héten komoly rally bontakozhat ki a British Petroluem részvényeiben. A társaság bejelentése alapján sikerült peren kívül megegyezni a két évvel ezelőtti mexikói-öbölbeli olajkatasztrófa miatt kártérítést követelő vállalatok jelentős részével. Eddigiekben 14 milliárd dolláros összegek repkedtek az íróasztal felett, ami most 7,8 milliárd dollárra csökkenhet. A pénzt a már korábban felállított kártérítési alapból kívánják kifizetni.

Az egyenlet végeredménye azonban nem jön ki ilyen egyszerűen, mivel az amerikai kormány 17,6 milliárd dolláros bíróságával még számolnia kell a vállalatnak. Mint mindenre, erre is van kerete a cégnek, azonban lényegesen kevesebb, mindössze 3,5 milliárd dollár, mivel a cég szerint a kormány túlbecsli a tengerbe került olaj mennyiségét, ami alapján a büntetést számolják.

Mindent egybe vetve arra számítunk, hogy a 2010-es katasztrófa előtti szintek közelébe (600 penny) emelkedhet az árfolyam, ha marad a matek az eredetiben.  

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

szerbia

Nemsokára átalakulhat a szerb kormány

Kormányátalakítás várható Szerbiában a közeljövőben - jelentette be Ana Brnabic miniszterelnök kedden, aki terveiről az államfővel is egyeztet hamarosan. A miniszterelnök ugyanakkor közölte, hogy szükség esetén akár ő is lemond, mert jelenleg a kormány nem tud csapatként működni, így pedig nem tud eredményeket felmutatni.

Read More »