Friss hírek

Anyacége vásárolja fel a magyar vállalatot

Részvényenként maximálisan 2,570 forintos áron vételi ajánlatot tesz a Linamar Hungary 2,552,500 darab, általa nem birtokolt részvényére az anyavállalat, a Linamar Corporation egy ma tartandó, nem nyilvános aukció keretében. A vonatkozó szabályozás szerint a minimálisan ajánlható vételi árnak a 180 (1,876 Ft) vagy 360 napos (1,801 Ft) forgalommal súlyozott átlagár, valamint az egy részvényre eső könyv szerinti érték (2,193 Ft a 2009-es beszámoló szerint) közül a legmagasabbnak kell lennie. Ehhez képest a 2,570 forintos ár a törvényi minimumhoz képest 17%-os prémiumot tartalmaz.

A jelenleg 70.25%-os tulajdonrésszel bíró Linamar Corp. mellett néhány intézményi befektető együttesen 16.73%-nyi Linamar Hungary részvényt birtokol, a Budapest Alapkezelő 6.39%-os tulajdoni hányaddal bír, míg a Generali Alapkezelő 5.45%-os tulajdonos. Az egyéb kategóriába eső kisbefektetők 1.18%-nyi részvényt tartanak.

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

Hamas_logo_934

A Hamász megsemmisítené Izraelt

A Gázai övezetet uraló Hamász az erre irányuló követelések ellenére továbbra sem hajlandó lefegyverezni magát és elismerni Izraelt, és a radikális iszlamista szervezet helyi vezetője szerint nincs ember, aki rábírja őket erre.

Read More »
obama_640

Obama újra a politikai színtéren

A volt elnök csütörtökön New Jerseyben és Virginiában szólal fel pártja kormányzó-jelöltjei mellett. Mindkét szövetségi államban ugyanis november 7-én lesznek a voksolások, s pillanatnyilag mindkét államban a Demokrata Párt jelöltjeinek előnyét jelzik a felmérések.

Read More »