Lemondott a brit pénzügyminiszter-helyettes

Három héttel David Cameron kormányának megalakulása után személyi változásokra került sor, David Laws államtitkár lemondott tisztségéről. A liberális demokrata politikus azután kényszerült távozásra, hogy kitudódott: költségtérítést igényelt bérelt lakása után, azonban elhallgatta, hogy az partnere házában van- adta hírül a BBC.

A képviselő korábban már bocsánatot kért, és megígérte a negyvenezer font azonnali visszatérítését, ám úgy véli munkájával összeegyeztethetetlen, amit tett. Az ő feladata lett volna ugyanis a kormányzati kiadások visszafogása és az államháztartási hiány csökkentése az új koalíciós kormányban.

A lemondásnak azonban személyes okai is vannak, hiszen a botrány kapcsán Laws magánélete, egészen pontosan homoszexualitása is a figyelem középpontjába került. David Cameron és koalíciós partnere, Nick Clegg is sajnálatát fejezte ki az esettel kapcsolatban, ám tiszteletben tartják a politikus döntését. A megüresedett pozíciót – a szintén liberális demokrata – Danny Alexander, a skót ügyekért felelős miniszter tölti be, az ő helyére pedig Michael Moore kerül.

Kovács Rita

Felkapott hírek

Friss hírek