Friss hírek

Az ENSZ is aggódik a tarthatatlan ukrajnai korrupció miatt

Az Egyesült Nemzetek Szövetsége ezúttal az ukrajnai korrupcióról állított össze jelentést.

A jelentést összeállító munkacsoport tagjai aggodalmukat fejezték ki a tarthatatlan korrupció miatt, amely véleményük szerint az egész jogvédelmi rendszer tekintélyét aláássa.

A jelentés szerint "siralmas" az ukrajnai fogvatartottak helyzete. Az ENSZ szerint sokszor indokolatlanok a fogvatartások, többségük pedig be sincs jegyezve. A védelmi rendszerben ugyanakkor rengeteg a hiányosság.

Az ENSZ szerint a korrupció elleni fellépésben közel sem kielégítő az Ukrajnának juttatott európai uniós támogatások eredményessége, és a migráció és a menekültügy terén sem kielégítő a helyzet.

A szervezet szerint Ukrajnában rendkívül kevés a menekülttábor, a külképviseletek és bevándorlási hivatalok munkája ezzel kapcsolatosan pedig gyakorlatilag eredménytelen.

Menekült státuszt kapni Ukrajnában pedig szinte lehetetlen. A statisztikai adatok szerint a több százezer kérelmező közül mindössze 4-5-en kapnak pozitív visszajelzést.

Az Európai Unió Elszámolás Hivatala nemrég szintén élesen bírálta Ukrajnát a menekült kérdés elhanyagolása és az erre a célra kiutalt támogatási összegek elpazarlása miatt. Szerintük "undorító" a menekültek helyzete Ukrajnában.

A jelentés összeállítói 2008 végén látogattak Ukrajnába. A látogatás során többszáz személlyel folytattak bizalmas beszélgetéseket, köztük fogvatartottakkal és menekültekkel is.

Kitekintő/Kárpátinfo

Felkapott hírek

Friss hírek

Hamas_logo_934

A Hamász megsemmisítené Izraelt

A Gázai övezetet uraló Hamász az erre irányuló követelések ellenére továbbra sem hajlandó lefegyverezni magát és elismerni Izraelt, és a radikális iszlamista szervezet helyi vezetője szerint nincs ember, aki rábírja őket erre.

Read More »
obama_640

Obama újra a politikai színtéren

A volt elnök csütörtökön New Jerseyben és Virginiában szólal fel pártja kormányzó-jelöltjei mellett. Mindkét szövetségi államban ugyanis november 7-én lesznek a voksolások, s pillanatnyilag mindkét államban a Demokrata Párt jelöltjeinek előnyét jelzik a felmérések.

Read More »