Friss hírek emnp témában

Cikkeink száma a témában: 140

 • Az EMNP támogatásáról kérdezték a Fideszt

  2014. október 16., csütörtök

  Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) a magyarországi kampányból is kivette a részét Orbán Viktorék oldalán. Nem biztos, hogy visszakapják a segítséget.

 • Tőkés László Fidesz-listán indulhat

  2014. február 27., csütörtök

  A napokban, az újabb fejleményeknek köszönhetően, körvonalazódni kezdett az erdélyi magyar politika részéről a májusi európai parlamenti választásokon induló listák és a jelöltek személyei.

 • EMNP: fogyatékosoknak nevezte a magyar gyerekeket Dorin Florea

  2013. december 6., péntek

  Bocsánatkérésre szólította fel csütörtöki közleményében az Erdélyi Magyar Néppárt marosvásárhelyi szervezete Dorin Florea polgármestert, amiért szerdai sajtótájékoztatóján állítólag fogyatékosoknak nevezte a magyar iskolákba járó diákokat.

 • Továbbra is tárgyalna az RMDSZ-el a Néppárt

  2013. szeptember 16., hétfő

  Ismételten egyeztetést kezdeményez az RMDSZ vezetőivel az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöksége olyan aktuális kérdésekben, amelyekben szükségesnek látja a két politikai alakulat közötti együttműködést.

 • Az LMP Erdélyben járt

  2013. augusztus 28., szerda

  A Lehet Más a Politika (LMP) Országos Választmányának tagjai erdélyi körútjuk során találkoztak a helyi magyarság képviselőivel.

 • Megalakult a Partiumi Autonómia Tanács

  2013. július 22., hétfő

  Megalakult a Partiumi Autonómia Tanács (PAT), az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) partiumi autonómiával foglalkozó testülete - tudatta az EMNT sajtószolgálata vasárnap.

 • Erdély 119 településén tüntettek az autonómiáért

  2013. július 21., vasárnap

  A szervező Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) közlése szerint Erdély 119 településén tüntettek szombat este 20 órától a román kormány régiósítási terve ellen, a történelmi régiók és az autonómia mellett.

 • Egymás mellett tüntetnének

  2013. július 11., csütörtök

  Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) azért nem egyeztetett a többi erdélyi magyar politikai szervezettel a július 20-ra meghirdetett autonómiatüntetésről, mert a Magyar Polgári Párt vezetői nem jelentek meg azon az egyeztetésen, amelyen többek között a tüntetés kérdéseit is meg szerették volna vitatni velük, az RMDSZ esetében pedig „azt érzékelték”, hogy a szövetség szeptemberre tervez hasonló megmozdulást.

 • Az autonómiáért hirdetett tüntetést az EMNP és az EMNT

  2013. július 5., péntek

  A romániai régióátalakítási tervek ellen, az autonómiáért hirdetett július 20-ára tüntetést Erdély megannyi településére az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT).

 • A Néppárt fúziót javasolt az MPP-nek

  2013. május 7., kedd

  Az Erdélyi Magyar Néppárt fúziós ajánlatot tett a hét végén a Magyar Polgári Pártnak – tájékoztatott hétfőn az EMNP sajtóirodája.

 • A Jobbik Tőkéséknek: nem vagyunk konkurencia

  2013. április 26., péntek

  Nem tagtoborzást végez a Jobbik, hanem „pártsejteket”, hivatalosan be nem jegyzett megyei, régiós, baráti köröket kívánnak működtetni Erdélyben – közölte székelyföldi körútjának csíkszeredai állomásán Szávay István országgyűlési képviselő.

 • EMNP tisztújítás: nem volt meglepetés

  2013. április 21., vasárnap

  Toró T. Tibort választották az Erdélyi Magyar Néppárt elnökévé szombaton, a II. Országos Küldöttgyűlésen. A 392 érvényes szavazatból 374 volt az igenek száma, 10 küldött nemmel voksolt.

 • Az ügyészséghez kerül az EMNP finanszírozása

  2013. április 19., péntek

  A korrupcióellenes ügyészséghez, a választási hatósághoz és a hírszerzéshez fordult az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) vélt magyar finanszírozása miatt a Szociál-Liberális Szövetségben (USL) részt vevő Konzervatív Párt (PC) csütörtökön.

 • Nekiment az EMNP a Transindexnek

  2013. április 18., csütörtök

  Politikai támadásnak minősítette az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) a romániai Transindex portál csütörtökön közzétett írását, amely a párthoz köthető civil szervezetek  magyarországi támogatásával foglalkozik.

 • Felmérik a Brassó megyei magyar szórványt

  2013. április 16., kedd

  Kérdőívvel próbálja felmérni a dél-erdélyi Brassó megye magyar szórványának a helyzetét az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT).

 • Autonómia nélkül nem lesz társadalmi béke

  2013. február 28., csütörtök

  Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) szerint az autonómia évévé nyilvánított 2013-as évnek és a március 10-re meghirdetett Székely Szabadság Napjának arra kell figyelmeztetnie a román döntéshozókat, hogy autonómia nélkül nem lesz társadalmi béke a többség és a kisebbség között Romániában.

 • EMNP: az RMDSZ megtagadta a székely zászlót

  2013. február 25., hétfő

  Az RMDSZ megtagadta a székely zászlót - jelentette ki Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke az MTI-hez vasárnap eljuttatott állásfoglalásában.