vámunió

Verhofstadt szerint fantázia a britek vámuniós javaslata

brexit-2185266_960_720

A brit kormány átmeneti időre szóló vámuniót javasolt az Európai Bizottságnak az Egyesült Királyság európai uniós tagságának 2019-ben várható megszűnése utáni időszakra, Guy Verhofstadt szerint azonban előbb a polgárok jogainak és a pénzügyi kötelezettségek rendezésének biztosítására lenne szükség.

Read More »

Putyin egyre jobban irritálja Európát

Uniós források nonszensznek nevezték hétfőn azokat az orosz nyilatkozatokat, melyek szerint az EU és Ukrajna közötti szabadkereskedelem bármilyen kárt is okozna az orosz-ukrán gazdasági kapcsolatokban.

Read More »

A jövő héten nyomhatja le Putyin Ukrajnát

Nagyon kell a pénz Ukrajnának, ezért is várják az oroszok a jövő hetet, amikor a két ország kormányközi bizottsága ülésezik majd, és Kijev és Moszkva között több, gazdasági jellegű megállapodás aláírására is sor kerülhet.

Read More »

Újabb örmény lépések a Vámunió felé

December első hetében került megrendezésre a harmadik orosz-örmény Regionális Fórum Gyumriben, Örményországban. Amíg Putyin Tigran Szargszjannal tárgyalt, Jereván utcáin több száz ellentüntető vonult fel, akikkel szemben a hatóság rendkívül agresszíven lépett fel és több mint száz főt előállítottak.

Read More »

Nelson Mandela szelleme tovább él

Nelson Mandela még gyászszertartásán is összehozza az embereket: most például Barack Obama és Raúl Castro barátkozott egymással a múlt héten elhunyt dél-afrikai elnök búcsúztatóján.

Read More »

Ukrajna az Európai Unió kapujában

Már csak hetek vannak hátra a posztszovjet térség idei talán legfontosabb eseményéig: a vilniusi csúcstalálkozóig, amelyen Ukrajna aláírhatja a társulási megállapodást az Európai Unióval, és hivatalosan is az uniós tagság potenciális várományosává válhat. A megállapodásnak azonban vannak buktatói – a még mindig börtönben ülő Julija Timosenko, és igen komoly ellenségei, leginkább Oroszország személyében.

Read More »