útlevél

A Brexit első eredménye: kék lesz a brit útlevél

brexit 6_640

Nagy-Britannia az EU-tagság megszűnése után újból meghonosítja a hagyományos kék brit útlevelet a jelenlegi bordó helyett. A brit belügyminisztérium pénteki bejelentése szerint várhatóan 2019 októberétől kerül forgalomba ismét a kék brit útlevél.

Read More »

Eltűnhetnek a pecsétek az útlevelekből

Az EU-n kívülről érkező állampolgárok gyorsabb, de a közösség számára biztonságosabb uniós határátlépését célozza az a csütörtökön elfogadott jogszabálycsomag, amelynek hatására automatikusan kiszűrhetők lesznek azok, akik az engedélyezettnél tovább tartózkodnak az Európai Unióban.

Read More »

Mégsem szabad az utazás Kubában?

Egy kubai ellenzéki vezető állítása szerint, a hatóságok megtagadták számára a szabad utazás jogát, amely az első negatív példának tekinthető, amióta a múlt hónapban a kormány lazított az utazási szabályokon.

Read More »

Megkezdődött a magyar útlevelek kiadása

Csíkszereda és Kolozsvár mellett a legtöbben Szabadkán igényelték a magyar állampolgárságot. Így érthető, hogy a szabadkai magyar külképviselet az elsők között kapta meg a biometrikus magyar útlevelek kiadásának lehetőségét.

Read More »

Ahol kiárusítják az állampolgárságot

Állampolgárság félmillió euróért? Montenegróban a kormány tényleg mindent megtesz a befektetők odacsábításáért. Nem véletlen azonban, hogy sokaknak nem tetszik az, ha valaki a pénzéért lesz montenegrói.

Read More »