Ukrajna

Rekordokra készül a Gazprom, az Északi Áramlat-3 is tervben van

gazprom

A Gazprom 2016-ban 12,5 százalékkal, több mint 179,3 milliárd köbméterre növelte a volt szovjet köztársaságokon kívülre irányuló exportját, tavaly pedig 194,4 milliárd köbméterrel újabb rekordot állított fel. Az orosz gázipari óriás így már 60 százalékkal részesül az európai gázimportból.

Read More »

Merkel-Putyin találkozó készülődik

Vlagyimir Putyin orosz elnök az Államtanács ülésén a moszkvai Kremlben 2018. április 5-én. (MTI/EPA/AP pool/Alekszandr Zemljanyicsenko)

Angela Merkel mai sajtótájékoztatóján kijelentette: belátható időn belül találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, mert Ukrajnától kezdve a földgáz-kereskedelem ügyén és a Szkripal-ügyön át a "nagy-nagy témáig", Szíriáig annyi kérdés gyűlt össze, hogy személyesen kell tárgyalni.

Read More »

Erőszakkal felszámolják Szaakasvili híveinek sátortáborát

Az ukrán rendõrség felszámolja Miheil Szaakasvili volt odesszai kormányzó tüntetõ híveinek sátortáborát a kijevi parlament elõtt 2018. március 3-án. (MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

Az ukrán rendőrség szombaton a kijevi parlament előtt elkezdte erőszakkal felszámolni Miheil Szaakasvili volt odesszai kormányzó tüntető híveinek sátortáborát, összetűzéseikben hat tüntető és négy rendőr megsebesült. A rendőrség közlése szerint mind a körülbelül száz demonstrálót őrizetbe vették.

Read More »

Minden harmadik ember feketén dolgozik Ukrajnában

ukranzaszlo

A feketén foglalkoztatottak magas aránya miatt az ukrán nyugdíjalap 2017-ben több mint 30 milliárd hrivnya, azaz több mint 282 milliárd forint veszteséget szenvedett el - derült ki abból a jelentésből, amelyet az alap hétfőn tett közzé.

Read More »

Ukrajnát is elérte Robert Mueller vizsgálata

Washington, 2018. február 23.
Rick Gates, Paul Manafortnak, Donald Trump amerikai elnök volt kampányfõnökének üzlettársa távozik a washingtoni szövetségi bíróságról 2018. február 23-án. Robert Mueller, a 2016-os amerikai választási folyamatba történt állítólagos orosz beavatkozást vizsgáló különleges bizottság vezetõje újabb ügyekben emelt vádat Paul Manafort volt kampánymenedzser és Rick Gates ellen. (MTI/EPA/Michael Reynolds)

Paul Manafort, Donald Trump elnökválasztási kampányának első menedzsere európai politikusokat fizetett le, hogy az előző, oroszbarát ukrán kormány mellett lobbizzanak - derült ki pénteken a Mueller-bizottság vádemelési indítványából.

Read More »

Megosztottá vált a Nyugat Oroszországot illetően

München, 2018. február 17.
Sigmar Gabriel német külügyminiszter beszél az 54. nemzetközi biztonságpolitikai konferencián Münchenben 2018. február 17-én. A háromnapos tanácskozás február 18-án zárul. (MTI/EPA/Ronald Wittek)

A német külügyminiszter szerint lazítani kellene az Oroszországgal szemben az ukrán válság miatt bevezetett szankciók rendszerén, ha sikerül megállapodni a békefenntartásról Kelet-Ukrajnában - Jens Stoltenberg NATO-főtitkár viszont pesszimistán nyilatkozott egy esetleges ukrajnai ENSZ-békefenntartó misszióról.

Read More »