tüntetés

Megy az egymásra mutogatás a román rendelet kapcsán

roman parlament

Klaus Iohannis román államfő a kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Pártot tette felelőssé az országban kialakult válságért, és a PSD-től vár megoldást - derült ki abból a beszédből, amelyet alkotmányos jogaival élve az elnök a parlamenthez intézett kedden.

Read More »

Tovább tüntetnek Romániában, de már jóval kevesebben

Bukarest, 2017. február 5.
A szociálliberális román kormány sürgõsséggel elfogadott, a büntetõ törvénykönyvet és a perrendtartást módosító rendelete miatt tiltakoznak tüntetõk Bukarestben 2017. február 4-én. Sorin Grindeanu miniszterelnök bejelentette, hogy a román kormány hatálytalanítani fogja a sürgõsségi rendeletet.
MTI Fotó: Baranyi Ildikó

Hétfő este is a szociálliberális Grindeanu-kabinet lemondását követelő tüntetők vonultak a bukaresti kormány székháza elé, számuk azonban helyi idő szerint este kilenc órakor nem érte el a tizenötezret. Az ellentüntetők száma ezzel szemben az előző napihoz képest megháromszorozódott.

Read More »

Tovább tüntetnek a románok, Grindeanu nem mond le

roman tuntetes_800

Bár a kifogásolt sürgősségi rendeletet vasárnap hatálytalanították, mégis folytatódtak Romániában a tiltakozó megmozdulások: az ország nagyvárosaiban összesereglett tüntetők a szociálliberális kormány lemondását követelik, Sorin Grindeanu miniszterelnök azonban közölte, nem mond le.

Read More »

Tömegesen tüntetnek Erdogan mellett Kölnben

Supporters of Turkish President Tayyip Erdogan hold Turkish flags during a pro-government protest in Cologne, Germany July 31, 2016. REUTERS/Thilo Schmuelgen

Több tízezren vonultak utcára vasárnap délután Kölnben Recep Tayyip Erdogan török elnök támogatására. A demonstráción a szervezők tervei szerint videokapcsolat révén a török államfő is beszédet mondott volna, de ezt a német alkotmánybíróság megtiltotta.

Read More »

Nagyszabású tüntetést tartott Isztambulban az ellenzék

Supporters of various political parties gather in Istanbul's Taksim Square and wave Turkey's national flags before the Republic and Democracy Rally organised by main opposition Republican People's Party (CHP), Turkey, July 24, 2016.  REUTERS/Osman Orsal

Az erőszakos hatalomátvételek ellen tartott nagyszabású demonstrációt vasárnap Köztársaság és Demokrácia jelszóval a legnagyobb török ellenzéki tömörülés, a kemalista Köztársasági Néppárt (CHP). A párt elnöke a puccsisták feletti ítélkezés jogállami keretek között tartását, továbbá a gondolat, a szólás és a gyülekezés szabadságának megőrzését szorgalmazta beszédében.

Read More »