távközlés

Ericsson: gyerekjáték lesz átállni az 5G-re

5G_phone_720

Az Ericsson 2015 óta telepített rádióhálózati termékei kompatibilisek lesznek az 5G technológiával, ami lehetővé teszi a meglévő frekvenciasávok gyors és zökkenőmentes átállását az 5G-re, valamint az 5G-szolgáltatások gyors lefedettség-bővítését a szolgáltatók számára - közölte a hálózati rendszereket gyártó vállalat.

Read More »

Óriási felvásárlás készül a technológiai szektorban

block-chain-2850276_960_720

A Broadcom chipgyártó vállalat felvásárlási ajánlatot tett riválisára, a távközlési célú integrált áramköröket gyártó Qualcomm cégre - jelentette be a vállalat hétfőn. Az akvizíció - amennyiben végbemegy - a valaha végrehajtott legnagyobb lesz a fejlett technológiai ágazat vállalatai körében.

Read More »

A Huawei kivonul az Egyesült Államokból

A kínai Huawei mobil távközlési berendezés gyártó konszern feladta az amerikai piac meghódítására tett próbálkozását, mivel törekvése több alkalommal is biztonsági aggodalmak miatt emelt gátakba ütközött - írja a brit Financial Times lap online kiadása.

Read More »

Megbüntethetik Magyarországot

Húsz tagállammal, köztük hazánkkal szemben indult kötelezettségszegési eljárás kedden azért, mert az előírt határidőre elmulasztották lejelenteni Brüsszelnek az új távközlési szabályok nemzeti jogba történő átültetését.

Read More »

Román pénzből e-Magyar pont?

„A román kormány vállaljon tekintélyesebb részt az e-Magyar pontok elnevezésű projekt finanszírozásából – ezt fogja szorgalmazni a várhatóan idén októberben sorra kerülő következő román–magyar közös kormányülésen az RMDSZ” – fejtette ki Moldován József Budapesten.

Read More »

Máris a tagok fejére nőhet az EU

AZ EU-tagállamok több mint fele továbbra is nyugtalan a közelgő távközlési jogszabály „csomag” előírásai miatt. A „csomag” Európa elektronikus hírközlési rendszerét szabályozza, várhatóan a következő évtől.

Read More »