Friss hírek

távközlés

A Huawei kivonul az Egyesült Államokból

A kínai Huawei mobil távközlési berendezés gyártó konszern feladta az amerikai piac meghódítására tett próbálkozását, mivel törekvése több alkalommal is biztonsági aggodalmak miatt emelt gátakba ütközött - írja a brit Financial Times lap online kiadása.

Read More »

Megbüntethetik Magyarországot

Húsz tagállammal, köztük hazánkkal szemben indult kötelezettségszegési eljárás kedden azért, mert az előírt határidőre elmulasztották lejelenteni Brüsszelnek az új távközlési szabályok nemzeti jogba történő átültetését.

Read More »

Román pénzből e-Magyar pont?

„A román kormány vállaljon tekintélyesebb részt az e-Magyar pontok elnevezésű projekt finanszírozásából – ezt fogja szorgalmazni a várhatóan idén októberben sorra kerülő következő román–magyar közös kormányülésen az RMDSZ” – fejtette ki Moldován József Budapesten.

Read More »

Máris a tagok fejére nőhet az EU

AZ EU-tagállamok több mint fele továbbra is nyugtalan a közelgő távközlési jogszabály „csomag” előírásai miatt. A „csomag” Európa elektronikus hírközlési rendszerét szabályozza, várhatóan a következő évtől.

Read More »

Jelentkezők a digitális átállás utáni frekvenciákra

A digitális átállás nyomán felszabaduló frekvenciák egy részének uniós szinten összehangolt felhasználását szorgalmazza szerdán a Bizottságnak benyújtott javaslatában az Európai Spektrumszabályozó Csoport (RSPG), amitől a következő generációs távközlési szolgáltatások optimális kiépülését reméli.

Read More »