szingapúr

Szingapúrt is elveszítette Észak-Korea

singapore

Szingapúr, Észak-Korea hetedik legnagyobb kereskedelmi partnere felfüggesztette kereskedelmi kapcsolatait a kommunista országgal Phenjan nukleáris programja miatt - jelentették csütörtökön szingapúri vámtisztviselők.

Read More »

Szingapúr nemet mond az autók számának növekedésére

singapore

A jövő évtől nem nőhet tovább a személygépjárművek száma, ezzel párhuzamosan dollármilliárdokat öntenek a tömegközlekedés fejlesztésébe Szingapúrban - európai szemmel nézve sajátos motivációk vannak a vezetés autótilalma mögött, a városállamban ugyanis a helyhiány az egyik elsődleges rendezési erő.

Read More »

Újra füst alatt fél Délkelet-Ázsia

Ahogy immár két évtizede minden ősszel, idén is sűrű füst és szmog lepte el a világ egyik leggazdagabb államának számító Szingapúrt és a szomszédos Malajziát, emberek tízmillióit mérgezve, és megállítva az életet több fontos gazdasági központban is. Mi okozza a visszatérő katasztrófát és miért nem tudnak tenni ellene?

Read More »

Spanyolország: erősödő kínai kapcsolat

Tovább mélyültek a kínai- spanyol kapcsolatok José Rodríguez Zapatero spanyol miniszterelnök négynapos távol- keleti látogatása során. A kínai állam további spanyol államkötvények vásárlása mellet egyre intenzívebb befektetői szerepet vállal az ibériai országban. A kapcsolatok elmélyülését az emberi jogok vagy a demokrácia kérdése továbbra sem befolyásolja.

Read More »

Szingapúr légiereje amerikai vadászrepülőgépekkel erősödik

A Saint Louis-i székhelyű Boeing gyár kedden bejelentette, hogy a Szingapúri Köztársaság által rendelt F-15 SG vadászrepülőgépek egy részét 2009 májusában szállítják majd az országba – írja a Channel NewsAsia. Az első, már elkészült gépet hétfőn hivatalos ünnepségen mutatták be az amerikai gyárban. Szingapúr több, mint egymilliárd dollár értékben rendelte meg azt az összesen 24 repülőgépet, amelyek légierejének legfejlettebb gépei ...

Read More »