szén

Németország túl sok szenet éget

power-plant_1280

A megújuló energiaforrásokba történő beruházásoknak köszönhetően a szélenergia és a napenergia a teljes német energiaszükséglet egyharmadát teszi ki. Ugyanakkor az ország még mindig 40 százalékban szénből nyeri energiáját, ami nagyobb, mint bármelyik más európai országé.

Read More »

Külföldön szennyez tovább Kína

Szénerőmű - a kép illusztráció

A lassuló kínai gazdaság és a légszennyezés elleni intézkedések csökkentették a keresletet új szénprojektet iránt hazai pályán, így Kína energetikai óriásai külföldön keresnek új lehetőségeket.

Read More »

Már a bányákból is lopják a szenet

Hárman életüket vesztették, egy embert pedig súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba egy Donyeck megyei bányából, ahol illegálisan fejtettek ki szenet - közölte csütörtökön a Korreszpondent ukrán hírportál.

Read More »

A Facebook térdre kényszerült a Greenpeace előtt

Két éves, olykor durva kampánynak vetett véget az informatikai óriáscég és a környezetvédő civilszervezet megállapodása. Az „Unfriend Coal Campaign” kampány során a Greenpeace 700.000 online aktivistája a közösségi hálón szólította fel a Facebookot, hogy szerverközpontjai energiaszükségletét szén tüzelésű erőművek helyett megújuló forrásból nyerje.

Read More »