szabályozás

Visszatér a katasztrófa előtti szabályozáshoz a Germanwings

Fotó: Reuters

A Germanwings német légitársaság eltörli azt az eddigi előírást, amely szerint a repülés egész időtartama alatt legalább két pilótának kell tartózkodnia a pilótafülkében, elkerülendő az olyan helyzetet, mint amilyen egyik gépük két évvel ezelőtti spanyolországi katasztrófájához vezetett.

Read More »

Ausztrália bekeményít a munkavállalói vízumok terén

Illusztráció: National Visas

Ausztrália megszünteti a külföldiek körében igencsak népszerű szponzorált munkavállalói vízumot és helyette egy új ideiglenes programot vezet be, amelyhez magasabb szintű angoltudás és szakismeretek szükségeltetnek majd – mondta Malcolm Turnbull ausztrál miniszterelnök kedden.

Read More »

Nem muszáj olvasni a repülőkön

Engedélyezte az Egyesült Államok Légügyi Hatósága a különböző elektronikus eszközök használatát a repülőgépeken. Mától nem muszáj az ülések háttámlája mögötti újságot olvasni vagy a tévét nézni, ha unatkozunk a repülőn.

Read More »

Az EU nem akar több bankbotrányt

Jogszabállyal biztosítaná Brüsszel, hogy a jövőben ne lehessen manipulálni a pénzügyi eszközök és pénzügyi szerződések árképzésében meghatározó szerepet játszó referenciamutatókat. A szabályozás válasz a tavalyi LIBOR és EURIBOR botrányokra.

Read More »