Rosznyefty

Egymást perli a Rosznyefty és a Sistema

rosznyefty_780

A Sistema orosz magánholding kártérítés címén 330,4 milliárd rubeles (1493,27 milliárd forint) ellenkeresetet nyújtott be a legnagyobb orosz olajvállalat, a Rosznyefty és annak egyik leányvállalata, a Basnyefty ellen pénteken a moszkvai választottbíróságon.

Read More »

Kínai befektetők is beszálltak a Rosznyeftbe

rosznyefty_780

Egyre nemzetközibbé válik az orosz Rosznyefty tulajdonosi háttere - bár a többségi tulajdonos még mindig az orosz állam, a BP olajipari vállalat, a QIA katari befektetési alap és a Glencore svájci cégcsoport mellé most a kínai CEFC sorakozott fel.

Read More »

Itt az újabb világméretű kibertámadás?

hacker

Kedden délután a szerverei ellen elkövetett nagyszabású hackertámadásról számolt be a legnagyobb orosz olajvállalat, a Rosznyefty. Nem sokkal később az először Oroszországot és Ukrajnát sújtó támadások átterjedtek Nyugat-Európára, sőt Indiára is. A Kaspersky Lab orosz kiberbiztonsági vállalat jelentése szerint a krízis kezd globális méreteket ölteni.

Read More »

Ki lesz az orosz energia-szektor tényleges irányítója?

A Rosznyefty új elnökének a Putyin-kormány energiaügyekért felelős minisztelenök-helyettesét, Igor Szecsint nevezték ki, helyét a kormányban a liberális Arkadij Dvorkovics vette át. Ez a lépés az első lehet nemcsak egy olaj-Gazprom létrehozásához, hanem a kormány és az elnöki adminisztráció között az energia-ügyek ellenőrzéséért folytatott harchoz is.

Read More »