rekord

Újabb rekordévet könyvelhet el a Gazprom

gazprom

A Financial Times című lap szerint a Gazprom elégíti ki az európai gázkereslet mintegy 40 százalékát. Részesedése az európai gázpiacon 34 százalék volt 2016-ban az egy évvel korábbi 31 százalék és a 2014. évi 30 százalék után.

Read More »

Hatalmasat robbantott a BMW

Fotó: Reuters

A német BMW autókonszern az idei első fél évben történetének legjobb eladási volumenét érte el - derül ki a vállalat honlapján szerdán közzétett adatokból.

Read More »

Elképesztő rekord a Lufthansánál

lufthansa

Minden eddiginél többen, összesen mintegy 60 millióan utaztak a Lufthansa csoporthoz tartozó cégek járataival 2017 első felében, ami nem csupán az eddigi legmagasabb szám, de az előző év azonos időszakához képest is több mint 17 százalékos emelkedést jelent.

Read More »

Angela Merkel rekordot döntött

Angela Merkel az első nő és az első keletnémet, aki kancellár lett, december 18-án pedig már azt is elmondhatta magáról, hogy 2584 napja tudhatja magáénak a német kormányfői címet. Ezzel beállította Gerhard Schröder volt szociáldemokrata kancellár rekordját, aki 2583 napig állt Németország élén.

Read More »

Merre tovább, Hétmilliárd?

Vegyes érzelmekkel fogadta a világ a Föld hétmilliárdodik lakójának születését. Az elmúlt ötven évben ugyanis megkétszereződött az emberiség száma, így az ünneplés és öröm perceit is az aggodalom és tenni akarás határozza meg.

Read More »