program

Itt vannak Macron reformtervei

Emmanuel_Macron

Emmanuel Macron francia államfő hétfőn megerősítette, hogy a parlamenti képviselők számához hasonlóan a helyi képviselők számát is csökkenteni kell, valamint a következő öt évben az önkormányzatoknak 13 milliárd eurós összegben ki kell venniük a részüket a megtakarításokból, de az állami támogatások jövőre nem fognak "durván csökkenni".

Read More »

Az új szerb kormány folytatja elődje munkáját

serbia-flag_640

Az elektronikus ügyintézés és a digitalizáció fejlesztésére, az állami hivatalok hatékonyságának növelésére, az oktatási rendszer korszerűsítésére, az európai integráció folytatására, valamint a gazdasági reformokra és az innovációra akarja helyezni a hangsúlyt a következő években a szerb kormány, amely az előző kabinet munkáját kívánja folytatni.

Read More »

Mesterséges intelligenciával az erőszakos tartalmak ellen

„Az erőszakos cselekmények lehetnek például hackertámadások vagy éppen egy verekedés is” - mondja Abhijit Shanbhag, a szingapúri Graymatics vezérigazgatója. Ha a cég mérnökei nem találnak megfelelő jelenetet az interneten, maguk filmeznek az irodában.

Szingapúri és finn vállalatok azon versenyeznek éppen, hogy mielőbb kifejlesszenek egy olyan mesterséges intelligencián alapuló technológiát, amely segítségével a szoftverek még azelőtt automatikusan észlelhetik és blokkolhatják az erőszakos tartalmú videókat, mielőtt azok elterjedhetnének a közösségi médiában.

Read More »

Nagyot álmodik a szerb kormány

A szerb kormányfő és helyettese vázolta az ország stratégiai koncepcióját az elkövetkezendő tíz évre. Az ellenzék megvalósíthatatlannak és pusztán vágyak felsorolásának tartja a bemutatott irányelveket.

Read More »

Itt egy hatásos módszer a válság ellen?

2010-ben második alkalommal rendezi meg a Bizottság május 25. és június 2. között az Európai KKV Hét elnevezésű nemzetközi rendezvénysorozatot. A program fő célja az, hogy európai szinten népszerűsítse a vállalkozói létformát.

Read More »