politika

Fico megmondta a magáét a szlovák elnöknek

Fotó: Reuters

Minden korábbinál élesebb szavakkal bírálta Robert Fico szlovák kormányfő egy televíziós vitaműsorban Andrej Kiska elnököt, egyebek mellett azt állítva, hogy tanácsadóinak sugallatára az államfő konfliktusokat szít a kormánnyal, és így épít jövőbeli politikai hátteret magának.

Read More »

Renzi újabb erőpróbára szólította pártját

matteo_renzi

A decemberi népszavazáson megbukott Matteo Renzi volt olasz miniszterelnök újabb erőpróbára szólította pártját, a balközép Demokrata Pártot, amelynek hétfő délutáni vezetőségi ülésén új fordulatot vehet az olasz kormánykoalíciót vezető politikai erő sorsa.

Read More »

Késleltetné a választásokat az olasz államfő

sergio-mattarella

Sergio Mattarella államfő szerint az olasz választási törvény félbemaradt reformjának befejezése nélkül lehetetlenség parlamenti választásokat tartani, ezért igyekszik visszafogni a kormány és az ellenzék törekvését, hogy mielőbb ki kelljen írni az előrehozott választásokat.

Read More »

Újabb korrupciós vádak Victor Pontával szemben

Fotó: Reuters

A vádhatóság 60 napra felügyelet alá helyezte a szociáldemokrata politikust. Pontának ez idő alatt egy megszabott menetrend szerint rendszeresen jelentkeznie kell a rendőrségen és csak előzetes ügyészi vagy bírói engedéllyel hagyhatja el az országot.

Read More »