olimpia

Lassan fogynak a jegyek az olimpiára, jönnek a kedvezmények

olimpia

Annyira lassan fogynak a jegyek a riói olimpiára, hogy a szervezők mostantól az eddig csak a brazil állampolgárokat megillető kedvezményes áron árusítják a belépőket és a 20%-os szervizdíjat is eltörölték, így már bárki olcsón hozzájuthat jegyekhez az olimpia hivatalos oldalán. A jegyek tervezettnél lassabb fogyásához hozzájárult az országra manapság jellemző politikai és gazdasági bizonytalanság, a zikavírus sem tett jót az eladásoknak, ...

Read More »

Zika: veszélyben az olimpia?

Amerikai kutatók a Zika-vírus által jelentett fenyegetést és a brazil egészségügy rossz helyzetét kellő indoknak látják a 2016. évi Olimpiai Játékok elhalasztásához.

Read More »

Két tűz között az EU ukrán stratégiája

A Szocsi Téli Olimpia miatt beállt átmeneti nyugalmat próbálja Oroszország, az USA és az egy vezető beosztású amerikai diplomata által keresetlen szavakkal bírált Európai Unió is kihasználni arra, hogy a számára kedvező irányba terelje az egyre zűrzavarosabb ukrajnai belső folyamatokat.

Read More »

Egyre több a probléma Szocsi körül

Oroszország nagy erőkkel készül a téli olimpiai játékokra Szocsiban. A nagyszabású fejlesztések és építkezések közben azonban számos olyan probléma felmerül, mely alááshatja a sportesemény támogatottságát.

Read More »

Stephen Fry “betiltaná” a szocsi olimpiát

Stephen Fry brit színész, író, műsorvezető nyílt levélben szólította fel David Cameron kormányfőt, hogy az Oroszországban elfogadott melegellenes törvények miatt támogassa a téli olimpia más helyszínen történő megrendezését.

Read More »