Olaszország

Sorakoznak a kihívók Matteo Renzivel szemben

olasz

Andrea Orlando olasz igazságügyi miniszter csütörtökön bejelentette, hogy Matteo Renzivel szemben indulni kíván a balközép Demokrata Párt főtitkári tisztségéért, amelyre már többen is pályáznak. Ezzel egy időben a PD baloldali csoportja önálló frakció alakítására készül.

Read More »

Renzi újabb erőpróbára szólította pártját

matteo_renzi

A decemberi népszavazáson megbukott Matteo Renzi volt olasz miniszterelnök újabb erőpróbára szólította pártját, a balközép Demokrata Pártot, amelynek hétfő délutáni vezetőségi ülésén új fordulatot vehet az olasz kormánykoalíciót vezető politikai erő sorsa.

Read More »

Líbia nem kéri vissza a menekülteket

refugees_worldwide

A Rómával kötött egyezményt számos megfigyelő és líbiai politikus bírálta, mert állítólag a migránsok visszatoloncolását irányozza elő Líbiába, ráadásul az egységkormány maga is tagadja, hogy beleegyezését adta volna egy ilyen kitételbe.

Read More »

Hosszabb távon már alig van esély az olasz euróra

euro-grinder

A CEBR elemzőinek számításai szerint az olasz gazdaság versenyképességi pozíciója 2000 óta 14 százalékkal romlott, így az olasz euróövezeti tagság megőrzéséhez szükséges gazdaságpolitika hosszú távú fenntarthatóságának esélye ma már nem éri el a 30 százalékot.

Read More »