Mexikó

Kamatot emelt a mexikói jegybank

mexico

A mexikói központi bank 50 bázisponttal 6,25 százalékra emelte az alapkamatot. Ilyen magasan utoljára a 2009. évi gazdasági válság idején állt a mexikói jegybank alapkamata.

Read More »

Horribilis összegbe fog kerülni Trump fala

mexikoi hatar

Az amerikai Belbiztonsági Minisztérium belső jelentése szerint Donald Trump mexikói határra tervezett falának megépítése több, mint 21 milliárd dollárba fog kerülni, valamint körülbelül 3,5 év alatt készül majd el.

Read More »

Nagy ára lenne Trump keménykedésének

recession

Az Oxford Economics számításai szerint ha az amerikai kormány a kínai és a mexikói importra 45, illetve 35 százalékos vámot vetne ki és más országokkal is kereskedelmi háborút indítana, az amerikai gazdaság 2018 végére recesszióba kerülne.

Read More »

Trump aktív és eredményes törvényhozást ígér

trump

Amerikaiak tízmilliói helyezték reménységüket a republikánusokba, s most eljött az idő az eredmények felmutatására - hangsúlyozta Donald Trump, összegezve eddigi elnöki döntéseit. Trump a mexikói elnök által lefújt amerikai vizitről is beszélt, szerinte egyetértettek a találkozó lemondásáról, ami amúgy sem lett volna eredményes.

Read More »

A fal miatt meghiúsul a Trump – Nieto találkozó

trump

A mexikói elnök csütörtökön lemondta január 31-re tervezett washingtoni találkozóját az amerikai elnökkel, miután Donald Trump kijelentette: amennyiben Mexikó nem fizeti meg a határon épülő fal költségeit, akkor a mexikói elnök ne is látogasson az Egyesült Államokba.

Read More »

A Toyota is meghajol Trump akarata előtt

Fotó: Reuters

A Toyota 600 millió dollárt fektet be az Egyesült Államok Indiana szövetségi állam déli részén található gyárába, ahol ezzel 400 új munkahelyet teremt. Állításuk szerint a kedden bejelentett befektetést még az amerikai elnökválasztás előtt tervezték, és nincs köze Trumphoz.

Read More »

Mexikó nem szeretne falat a határra

mexico-zaszlo_640

Bár korábban csak a költségek átvállalását zárták ki, egy mai bejelentés szerint Mexikó elfogadhatatlannak tartja Donald Trump amerikai elnök arról szóló tervét, hogy fal épüljön a két ország határán.

Read More »

A mexikói elnök máris üzent Trumpnak

enrique_pena_nieto_trump_620

Továbbra sem akar hallani a mexikói elnök az új amerikai elnök falépítési terveiről. Enrique Pena Nieto és Donald Trump a hónap végén tárgyalhat Washingtonban, ahol a mexikói elnök "minden témát átfogó" tárgyalást akar az új amerikai kormányzattal.

Read More »