mcdonald’s

Mégsem adja el japán egységeit a McDonald’s

Fotó: Bloomberg

A McDonald's leállította azt a tervét, miszerint - a három éves fogyasztói bizalmatlanság miatti megrázkódtatás következtében - eladásra kínálta volna japán egységeinek részvényeit. A vállalat ugyanis hosszú idő óta profitot termelt.

Read More »

A McDonald’s 2,1 milliárd dollárért adja el kínai egységeit

Fotó: Reuters

A McDonald's beleegyezett, hogy eladja kínai és hongkongi vállalkozásainak többségi részesedését az állami támogatással működő CITIC-nek és a Carlyle Group-nak. A gyorséttermi óriás legfeljebb 2,1 milliárd dollárt szán az üzletre, mely azon igyekezetének része, hogy egy kevésbé tőkeigényes üzleti modellre váltson.

Read More »

9 éves kislány szólt be a McDonald’s vezérigazgatójának

"Klassz lenne, ha abbahagynád a trükközést, hogy rávedd a gyerekeket, hogy a te kajádat egyék állandóan..." - fakadt ki a kilenc éves Hannah Robertson. A kislány felnőtteket megszégyenítő módon szólalt fel a cég ragadozó marketingstratégiája ellen a McDonald's közgyűlésén.

Read More »

Kidobatják a McDonald’s bohócát

Több mint 550 orvos, egészségügyi szakember és civil szervezet írta alá azt a nyílt levelet, amelyben kérik a McDonald's-ot, vonja vissza a piacról a Ronald McDonald's nevű bohócát.

Read More »

Kitört a gyorséttermek háborúja

Megnyitott az első Burger King étterem Moszkvában. A piacot eddig a McDonald's uralta, amelynek minden eladási világrekordja az orosz fővároshoz köthető. A Burger King bizakodó: meg akarják szorongatni a fő konkurensüket.

Read More »