Friss hírek

légszennyezés

Drasztikus intézkedést hozott Kína a légszennyezettség miatt

truck

A súlyos légszennyezés miatt vasútra tereli át Kína a dízel kamionokkal közúton bonyolított ömlesztett teheráru forgalom jelentős hányadát. Az intézkedés gigantikus tételeket érint, a 43 milliárd tonnás áruforgalom 77 százalékát bonyolították tavaly közúton és mindössze nyolc százalékát vasúton.

Read More »

Elektromos teherhajót épít Norvégia

norway

A hajó a tervek szerint a dél-norvégiai Porsgrunn városból szállít majd műtrágyát az onnan 8, illetve 30 tengeri mérföldre fekvő Brevik és Larvik kikötőjébe - jelenleg kamionok szállítják az árut és naponta több mint százszor fordulnak.

Read More »

Tovább nőtt a légszennyezés Kínában

szmog

A kínai városok nagyjából egyharmadában nőtt a levegőszennyezettség az idei második negyedévben, éves összehasonlításban - adta hírül csütörtökön a South China Morning Post című hongkongi lap.

Read More »

Szmoghelyzet Mexikóvárosban

Mexikóvárosnak, amely ott van a világ tíz legnépesebb metropolisza között, nemcsak a fokozódó és egyre kegyetlenebb vonásokat mutató erőszakkal kell szembenéznie, hanem a városon áthaladó, napi több mint 4 milliós forgalom következtében kialakuló magas légszennyezettségi mutatókkal, és az azoknak "köszönhető" egészségügyi panaszokkal.

Read More »

Ismét a szmogban fuldoklik a főváros

A kínai holdújév ünnepét lezáró lampionünnephez kapcsolódó heves tűzijátékozás és petárdázás ismét súlyosan szennyezetté tette a levegőt a kínai fővárosban - jelentette hétfőn a helyi média.

Read More »

Japánt is elérte a kínai légszennyezés

A japán egészségügyi hatóságok szerint a szigetországot is elérte a kínai légszennyezés, ugyanakkor a Kínából érkező szállópor koncentrációja egyelőre nem érte el az egészségre káros szintet - jelentette hétfőn az NHK japán televízió.

Read More »