klímavédelem

Megsemmisíti a környezetvédelmi intézkedéseket Donald Trump

trump_960

Donald Trump elnöki rendeletet írt alá a partmenti olaj-, és gázkitermelés kiterjesztéséről - a rendelet, amely főként a sarkvidéki területeken lévő olaj- és gázkincs kiaknázását bátorítja, egyúttal utasítja Rick Perry energiaügyi minisztert a tengeri olaj-, és gázkitermelés eddigi szabályozásának felülvizsgálatára.

Read More »

A finn államfő aggódik az Északi-sarkért

north-pole

A finn elnök kijelentette, hogy a globális felmelegedés különösen súlyosan érinti az Északi-sark körüli területeket, ahol a középhőmérséklet kétszer olyan gyorsan emelkedik, mint a Föld többi részén, ezért nemzetközi összefogásra van szükség.

Read More »

Katarban dől el Kiotó sorsa

Az 1997-ben tető alá hozott Kiotói egyezmény folytatásáról tanácskoznak a katari fővárosban. Ha nem sikerül egyességre jutni, annak egyértelmű üzenete van: Kiotó megbukott.

Read More »

Petersbergi Klímadialógus Berlinben

Kötelező környezetvédelmi szabályozás és határozottabb lépések a környezetvédelem érdekében: ezek a Berlinben megrendezett harmadik Petersbergi Klímadialóguson elhangzott beszédek fő motívumai.

Read More »

Durban: megegyezéssel végződik a konferencia?

Connie Hedegaard, az EU főtárgyalója néhány órával a pénteki tárgyalásokat követően bejelentette: Az USA-n, Kínán és Indián kívül minden fontos kibocsátó támogatja azt a tervet, amely alapján 2020-tól életbe léphet az új globális klímaegyezmény.

Read More »

A B-tervek sorozata: ökoutópia lenne?

Lester R. Brown, az amerikai Earth Policy Institute vezetője sorozatban immár a negyedik B-terv kötetet, illetve idén A szakadék szélén táncoló világ című művét is kiadta, mindben a klímaváltozás elleni küzdelem módjait keresve.

Read More »