innováció

Az innováció hiányzik az orosz gazdaságból

orosz-zaszlo_-640-2

A 2008-ban elfogadott hosszú távú stratégia szerint az orosz gazdaságban 40 százalékra kellene emelni az innovatív termékek részarányát, de egyelőre csak 9 százalékon áll ez a mutató és továbbra is túl magas a nyersanyagexport aránya.

Read More »

Forradalmi újdonsággal rukkol elő az Adidas

Fotó: Reuters

Az Adidas már egy ideje tesztel egy üzletet, ahol a vásárlók maguknak tervezhetnek pulóvereket, majd egy testszkenner megállapítja a pontos méreteiket, ezután pedig egy csúcstechnikás gép órákon belül le is gyártja a terméket. A német vállalat így próbál gyorsabban reagálni és megfelelni az ügyfelek igényeinek.

Read More »

Brazília nyit a magyar vállalkozások felé

Brazília nyitott a Magyarországgal való kereskedelmi, befektetési és innovációs kapcsolatok erősítésére, főként a turizmus, információs technológiák, gyógyszeripar, élelmiszerfeldolgozás, alternatív energiák és biotechnológia terén.

Read More »

Európai gondolkodást szeretne az EU az innovációban

A tagállami kutatási rendszerek hatékonyabbá tételével, a határokon átnyúló innovációs projektek ösztönzésével, valamint nyitottabb és átláthatóbb személyzeti politikával adna lökést az Európai Bizottság az Európai Kutatási Térség kialakításának, amelynek a korábbi uniós vállalások szerint 2014-re kell megvalósulnia.

Read More »

Elképesztő ütemben fejlődik Kína

Máire Geoghegan-Quinn kutatásért, innovációért és tudományért felelős európai biztos szerint a kínai innováció elképesztő ütemben fejlődik, mely kihívást jelent Európa számára.

Read More »

A feltalálókat segítené Brüsszel

Az Európai Parlament kedden 471 igen, 160 nem és 42 tartózkodás mellett elfogadta a megerősített együttműködési eljárást a közös európai uniós szabadalmi rendszer kialakítása érdekében.

Read More »

Felzárkózóban a kínai innováció

Az Európai Bizottság keddi jelentése szerint Kína „gyors sebességgel csökkenti” innovációs, kutatási és technológiai hátrányát az Unióval szemben. Ugyanakkor a felzárkózást számos ipari kémkedési botrány is kíséri.

Read More »

Budapesten kísérletezik az EU

Kihirdették az első három „tudományos és innovációs társulást” (KIC). A klímaváltozás elleni küzdelem, az energiapolitika és az információs technológia jegyében megszülető három nyertes pályázat lesz a budapesti székhelyű Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) kísérleti projektje.

Read More »

Újabb sikert értek el a fiatal magyar kutatók

Magyarország tudós ország, bizonyosodott be ismét, és ha szeretnénk is, hogy ez így maradjon, tennünk is kell érte – hangzott el a Magyar Innovációs Szövetség szerdán tartott rendezvényén. Ezt alátámasztva mutatkozott be három fiatal, akik igen eredményesen képviselték hazánkat különböző nemzetközi versenyeken. Az EurActiv élményeikről és terveikről kérdezte őket.

Read More »

EU: több pénzt az innovációra!

Az Európai Unió regionális fejlesztésre fordított strukturális alapjának “terjedelmét és céljait” ki kell terjeszteni a kutatás és tudás területén történő beruházások megerősítésére is, állítja az a jelentés, amit az Európai Unió tegnap tett közzé.

Read More »