infrastruktúra

Az Észak-amerikai Fejlesztési Bank feltőkésítését kérik

Szakértők úgy vélik, hogy itt az ideje feltőkésíteni és megújítani a 20 éve alapított Észak-amerikai Fejlesztési Bankot, a jelenlegi gazdasági recesszió azonban hátráltatja ezt, pedig a fenntartható növekedés érdekében szükség van infrastrukturális és környezetvédelmi projektekre is.

Read More »

Panama-csatorna: leállt a bővítés

Megakadtak a tárgyalások a Panama-csatornát működtető állami hatóság és a bővítési munkálatokat végző nemzetközi konzorcium között. Veszélybe került a csatorna bővítése, tízezer munkás aggódik az állása miatt.

Read More »

Hatalmas fejlesztés Dél-Szudánban

Átadta azt a 192 kilométernyi főútvonalat Dél-Szudánban, ami a fővárost, Jubát köti össze Nimulével. A jövőben pedig kínai olajkölcsönből új épületekbe költözhetnek a dél-szudáni egyetemek.

Read More »

Megállapodtak a tagállamok

Megállapodtak a tagállamok az 50 milliárd eurósra tervezett uniós infrastrukturális megalapításának és felhasználását rögzítő jogszabályról. A transzeurópai közlekedési, energia- és telekommunikációs hálózatok felújítására és építésére létrejövő pénzalapból végül nemcsak a vasúti, hanem a határkeresztező közúti szakaszokat is lehet majd fejleszteni.

Read More »