goldman sachs

Szépen növelte profitját a Morgan Stanley

morgan stanley_660

A Morgan Stanley első negyedévi tőkearányos nyeresége 10,7 százalékra emelkedett az előző negyedévi 8,7 százalékról, összhangban James Gorman vezérigazgató azon ígéretével, hogy ezt a jövedelmezőségi mutatót 9-11 százalékra emelik 2017 végére.

Read More »

A török népszavazás rövidtávon jót tesz a gazdaságnak

novekedes_640

Londoni pénzügyi elemzők szerint rövid távon megkönnyebbülést hozhat a piacokon a törökországi népszavazás eredménye, mivel úgy tűnik, hogy az alkotmányos berendezkedés átalakítását jóváhagyó referendum nyomán csökkent az előrehozott választások és így a további elhúzódó politikai bizonytalanság kockázata.

Read More »

Brexit: Menekülnek a bankok Londonból

Fotó: Reuters

A Goldman Sachs amerikai befektetési bank azt fontolgatja, hogy a londoni City-ben dolgozó alkalmazottjaiból mintegy ezer főt Frankfurtba helyezne át amiatt, hogy Nagy-Britannia elhagyja az Európai Uniót.

Read More »

Etikai vizsgálat indul Barroso ellen

Fotó: Reuters

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság jelenlegi elnöke vizsgálatot rendelt el elődje, José Manuel Barroso ügyében, aki sokak rosszallását kiváltva nemrégiben munkába állt a Goldman Sachs amerikai befektetési banknál.

Read More »

A vártnál kisebb lehet a gazdasági növekedés

Egy ma reggeli friss hír szerint a Goldman Sachs elemzői lefelé korrigálták a Japán és az Egyesült Államok GDP növekedésére adott előrejelzésüket arra hivatkozva, hogy meglátásuk szerint a gazdaságösztönző intézkedések hatása egyre visszaszorulóban van.

Read More »

Szerény negyedévet zárt a a Wall Street legnagyobb bankháza

Elmaradt a várakozásoktól a Wall Street legnagyobb bankházának második negyedéves eredménye, mégis a Goldman Sachs pénzügyi igazgatójának önkritikát is gyakorló sajtótájékoztatója megnyugtatta a piacokat, így a nap eleji eséshez képest zárásra pluszba sikerült rántani az árfolyamot.

Read More »