gm

Célegyenesben lehet az Opel eladása

opel-auto

Kormányzati források szerint a német kormány részéről Matthias Machnig, a német gazdasági minisztérium államtitkára fogja koordinálni az Opel átvételéről a GM, a szakszervezetek, a PSA-csoport és a francia állam között folyó tárgyalásokat.

Read More »

12-16 milliárd dollárt vonna be a GM

A még mindig 61%-os állami tulajdonban lévő General Motors (GM) a tervek szerint 12 - 16 milliárd dollárnyi friss tőkét szeretne bevonni a tőkepiacról a társaság elsődleges tőzsdei kibocsátásából (IPO).

Read More »

Visszatérne a tőzsdére a GM

Két, a társasághoz közeli forrásokra hivatkozva a CNBC hírportál tegnap, magyar idő szerint késő este arról számolt be, hogy a korábban csődvédelembe jutó, egykoron a világ legnagyobb autógyártójaként számon tartott General Motors már akár az augusztus 16-i héten kérvényezheti a részvényei bevezetését a New York–i Értéktőzsdére.

Read More »

Veszni hagyja az Opelt a kormány

A német szövetségi kormány nem támogatja anyagilag a General Motors (GM) európai leányvállalatát – hozták meg a döntést szerdán a berlini pénzügyminisztériumban.

Read More »

Minden idők második legnagyobb tőzsdei kibocsátása jön

A Bloomberg beszámolója szerint a General Motors tervezett elsődleges tőzsdei kibocsátása során a tőzsdére vitelben segédkező cégek tíz éve nem látott alacsony díjakat számolhatnak fel a pénzügyminisztériumnak abban a tranzakcióban, amely az amerikai tőkepiac történetének második legnagyobb volumenű tőzsdei kibocsátása lehet.

Read More »