gibraltár

Nagy balhé lett Gibraltár ügyéből

gibraltar

Vasárnapi brit sajtóértesülések szerint a spanyol kormány valószínűleg "rászedte" Londont Gibraltár ügyében a brit EU-tagság megszűnéséhez vezető folyamat hivatalos elindítása előtt.

Read More »

A britek máris megkapták az első pofont a Brexit miatt

gibraltar

Spanyolországnak vétójoga lehet a Gibraltárt érintő döntésekben, miután Nagy-Britannia kilép az Európai Unióból - áll abban a szövegtervezetben, amelyet Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke készített a kiválási tárgyalásokról szóló iránymutatásként.

Read More »

Gibraltár miatt tiltakoztak Madridnál

Erőteljes hangon tiltakozott vasárnap a brit kormány Spanyolországnál, miután a spanyol hatóságok a hétvégén a forgalom szigorú ellenőrzésébe kezdtek a gibraltári határon, és az utazóknak - köztük rengeteg turistának - hosszú órákat kellett várakozniuk a hőségben.

Read More »

Tengelyt akaszt Gibraltár és Spanyolország

Fokozódott a feszültség a brit fennhatóságú Gibraltár és Spanyolország között a gibraltári térséget érintő halászati jogok kapcsán azt követően, hogy a spanyol rendőrség hajói nemrég kíséretet biztosítottak az ott tartózkodó spanyol halászhajóknak - közölte pénteken a BBC brit közszolgálati televízió hírportálja.

Read More »

300 éve nem nyitották egymásra az ajtót

Moratinos külügyminiszter az első spanyol diplomáciai vezető, aki az elmúlt 300 év során brit koronagyarmatra látogat. Az 1713-ban véget ért spanyol örökösödési háborúban Nagy-Britanniának ítélt Gibraltárt azóta is visszaköveteli az ibériai ország.

Read More »