fogyasztóvédelem

Kollektívan büntetik az oroszok az EU-s sertésexportot

Aránytalan intézkedésnek nevezte az illetékes uniós biztos pénteken az Európai Unióból származó élősertésekre és sertéshúsra bevezetett orosz behozatali tilalmat. Moszkva a Litvániában felbukkant sertéspestis miatt rendelt el általános importtilalmat.

Read More »

Magyarország szűri ki a legtöbb veszélyes terméket

Tavaly Magyarország adta a legtöbb riasztást abban az európai uniós fogyasztóvédelmi gyorsrendszerben, amelynek célja a veszélyes termékek kiszűrése az uniós piacon - derült ki Tonio Borg fogyasztóvédelmi uniós biztos csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Read More »

Még szigorúbban védenék a fogyasztókat

Ismét terítéken a fogyasztók védelme, ezúttal a bébiételek és a gyógyászati célú élelmiszerek címkéjére vonatkozó előírásokat szigorítaná az EU. Ennek oka, hogy álláspontjuk szerint, sok esetben még most sem egyértelmű, hogy kik fogyaszthatják az adott terméket.

Read More »

Nagyobb erőt kapnának a fogyasztóvédelmi szervezetek

„A kollektív jogorvoslat intézményére égető szüksége van az Európai Unió 500 millió fogyasztójának a jogaik érvényesítésében” mondta el Monique Goyens, a BEUC (brüsszeli fogyasztóvédelmi szervezet) főigazgatója, aki szerint „az egységes piac addig nem teljesedhet ki, amíg nem hoznak létre egy uniós szintű kollektív jogérvényesítési modellt”.

Read More »

Meg kell erősíteni a fogyasztóvédelmet

John Dalli, az egészségügyi és fogyasztóvédelmi politikáért felelős biztos szerint fontos, hogy „Európát újra összehozzuk a polgáraival”. Dalli úgy véli, ebben a fogyasztóvédelemnek nagy szerepe lehet. A biztos véleménye szerint cél, hogy Európa erősebb és tudatosabb fogyasztókat neveljen. A fogyasztók pozíciójának erősödéséhez vezető utat pedig, a fogyasztók jobb tájékoztatásában látja.

Read More »