fillon

Káosz és bizonytalanság övezi a francia elnökválasztást

francia-zaszlo_640-2

A tavaszi francia elnökválasztás konzervatív jelöltje, Francois Fillon felesége állítólagos fiktív parlamenti állásai miatti kirobbant botrány jelentősen megváltoztatta a jelöltek közti erőviszonyokat, s még soha annyian nem voltak bizonytalanok két hónappal az első forduló előtt, mint jelenleg.

Read More »

Fillon ügy: Nem ejtik a vádakat, folytatódik a nyomozás

fillon

A pénzügyi visszaéléseket vizsgáló párizsi ügyészség csütörtökön bejelentette, hogy a tavaszi francia elnökválasztás konzervatív jelöltje, Francois Fillon feleségének állítólagos fiktív állásai ügyében indult nyomozás eredményét megkapta, s azok alapján "nem lehetséges ejteni a vádakat".

Read More »

Fillon visszaszerezte tekintélyét, újraindíthatja a kampányát

fillon

A keddi francia lapok megítélése szerint Francois Fillon a tavaszi francia elnökválasztás jobboldali elnökjelöltje továbbra sem volt meggyőző a családja fiktív állásait illetően az előző nap tartott sajtótájékoztatóján, de sikerült visszavennie a jobboldal feletti irányítását és újraindíthatja a kampányát.

Read More »

Az ügyészség már Fillon gyermekeit is vizsgálja

fillon_4116

Francois Fillon gyermekei havi 3800-4800 eurós fizetésért voltak apjuk asszisztensei tanulmányaik végeztével, de még ügyvédi vizsgájuk előtt, így az ügyészség kiterjesztette az eredetileg Fillon feleségének gyanús állásai miatt indított vizsgálatot.

Read More »

Már a képviselők is kételkednek Fillonban

francois-fillon_833

Francois Fillon szerda este kizártnak nevezte, hogy visszalépjen, és csütörtökön vidéken folytatja kampányát. A hétvégére tervezett iraki és libanoni útját viszont lemondta, azért, hogy közel maradhasson a franciákhoz és a kampánystábjához.

Read More »

Nagy a káosz a francia elnökválasztás körül

francia-zaszlo_640-2

A nemrég még az elnökválasztás esélyesének tartott Francois Fillon ugyan nem lépett vissza, a jobboldal már lehetséges utódját keresi, aki szükség esetén elindulhatna helyette a választáson, miközben a másik, szintén korrupciós vádakkal küzdő esélyes, Marine Le Pen változtatni kényszerült programján.

Read More »