eu soros elnökség

GMO-csata zajlik az EU-ban

A szakminiszterek heves tiltakozásának ellenére sem jött össze a minősített többség, amellyel elutasíthatták volna a Pioneer 1507-es génmódosított kukorica termesztésére vonatkozó engedélyezési kérelmet – így az Európai Bizottságnak kell döntenie róla. Lehetséges-e ez a tagállamok tiltakozásának ellenére?

Read More »

Prioritások az ír elnökség alatt

2013 januárjától az Európai Unió soros elnöki tisztét Írország tölti be. Három fő pontra építették fel azt a politikai napirendet, amely az uniót súlyosan érinti. A stabilitás, növekedés, munkahelyteremtés hármasa határozza meg az uniós politika elkövetkezendő félévét.

Read More »

A Te véleményed is számít!

Neked is van véleményed a Magyarországon élő bevándorlókról? Tudd meg, hogyan mondhatod el a véleményedet, hogy az eljusson az uniós döntéshozók felé is.

Read More »

Madridban védi a médiatörvényt Schmitt

A magyar köztársasági elnök kétnapos madridi tartózkodása a magyar EU- elnökség kulturális nyitányát jelentette. Schmitt Pál az elnökség prioritásainak kifejtése és a spanyol- magyar kapcsolatok elmélyítése mellett azonban a magyar médiatörvényt ért kritikákra is választ kellett adjon.

Read More »