esélyegyenlőség

Kevés a női politikus Boszniában

A boszniai pártok tagságának 30-40 százaléka nő, viszont csak egyötödük vesz részt a pártvezetés munkájában - derült ki a boszniai nők politikai szerepvállalását felmérő tanulmányból, amelyet a Fena boszniai hírügynökség ismertetett hétfőn.

Read More »

Latin-amerikai nők: hatalom és elnyomás

Latin-Amerika különös mérlege: amellett, hogy azon földrészek egyike, ahol a nők a leginkább ki vannak téve az esélyegyenlőség okozta hátrányoknak, itt a legmagasabb a női vezetők aránya a Földön.

Read More »

Sokszor még mindig alacsonyabb bért kapnak a nők

Annak ellenére, hogy számos uniós jogszabály foglalkozik a hátrányos megkülönböztetés tilalmával és kiküszöbölésével, napjainkig számos esetben fordul elő, hogy a nők ugyanazon munkáért még mindig alacsonyabb fizetést kapnak.

Read More »

Malawi: meghalt az elnök, éljen az elnöknő!

A napokban kórházba került elnököt már nem tudták elszállítani Dél-Afrikába, tervezett kezelésének helyszínére. Mutharika halálával az ország irányítását Joyce Banda, a malawi politika egyik legnépszerűbb alakja veszi át. Banda ezzel a kontinens második női elnökévé válik.

Read More »

Több női vezetőt szeretne az EU

A foglalkoztatás és szociális ügyekért felelős miniszterek jóváhagytak egy új paktumot, amely a női dolgozók számának növelésére irányul a döntéshozó szervekben.

Read More »