epp

Brüsszel nem lát okot Gyurcsányék kizárására

Az Európai Bizottság értesülésünk szerint elégedett az Altus féle konzorcium eddig végzett munkájával, a cég által elnyert két megbízás egyikénél sem tárt fel összeférhetetlenséget, és nem lát okot a keretszerződés felfüggesztésére vagy felmondására.

Read More »

Ponta ellen mozgósítanák a magyarokat

Nagyszeben szász polgármestere reméli, hogy az elnökválasztás második fordulójában megkapja az RMDSZ támogatását. Klaus Johannis szerint erre az Európai Néppártban (EPP) kötött egyezség kötelezi Kelemen Hunorékat.

Read More »

Magyarország visszatért az Európai Parlamentbe

Régi vita zajlott régi és új szereplőkkel kedden este a foghíjas Európai Parlamentben, amikor a képviselők néhány éven belül már harmadszor, az új Ház pedig első ízben megvitatta az alapjogok és a demokrácia helyzetét Magyarországon.

Read More »

Ismét Martin Schulz az EP elnöke

Az érvényes szavazatok kétharmadával az újjáválasztott parlament keddi alakuló ülésén Strasbourgban már az első fordulóban Martin Schulzot (német, szocialisták és demokraták frakció) választották két és fél évre Házelnöknek.

Read More »

90 év felett jár az új EP legidősebb tagja

Négyen vannak versenyben az európai parlament elnöki székéért, de hétfő estig még lehet jelentkezni. A legnagyobb esélye a szociáldemokrata Martin Schulznak van az újrázásra, akit az Európai Néppárt és az európai liberálisok is támogatnak.

Read More »