előadás

Megvan Olaszország legfiatalabb miniszterelnöke

Ma délelőtt felkérte a kormányalakításra Matteo Renzit Giorgio Napolitano, Olaszország köztársasági elnöke. A 39 éves politikus Itália legfiatalabb miniszterelnöke lehet, ha kormánya megkapja a szükséges bizalmat a hét második felében a törvényhozásban. Napi összefoglalónk máris érkezik.

Read More »

Izrael: utópia és valóság

111 éve jelent meg Herz Tivadar utópisztikus regénye a zsidó államról Altneuland (Ősújország) címmel. Az évfordulóról az Izraeli Kulturális Intézet is megemlékezik.

Read More »

Az EU2020 hasonlít a kínai ötéves tervhez?

A kínai gazdasági modell sikerességét, valamint a demokrácia és az emberi jogok érvényesülését bizonygatta Brüsszelben Kína európai uniós nagykövete. Song Zhe szerint az EU2020 stratégia és a legújabb kínai ötéves terv sok hasonlóságot mutat.

Read More »

Migráns nap a Corvinuson

Március 17-én, csütörtökön a bevándorlókkal foglalkozó előadást tart a Magyar ENSZ Modell Diákegyesület a Corvinus Egyetem épületében.

Read More »

“Négy év alatt nem lehet megváltani a világot”

Obamának szűk a mozgástere, ha külpolitikáról van szó, állítja Dr. Andrea Riemer, az Osztrák Nemzetvédelmi Akadémia igazgatója. Riemer szerint az elnöknek azért van nehéz dolga, mert az Egyesült Államokban is túl sok feltételnek kell megfelelnie külpolitikájának végrehajtása során.

Read More »